Copy
Dit is de dertiende nieuwsbrief van Coöperatie HSLnet u.a.. Meer informatie over de coöperatie, het glasvezelnetwerk en de diensten vindt u op www.hslnet.nl
HSLnet Nieuwsbrief Februari 2013
HSLnet bouwt razend snel eigen vermogen op
In deze nieuwsbrief praten wij u bij over de verkoop van obligaties en over de benoeming van de leden van de interim ledenraad. Ook hebben we nieuws over ons eigen discussieforum en natuurlijk de planning van de werkzaamheden. Daarnaast leest u hoe we u en bedrijven uit Heeze-Leende willen inzetten bij de aanleg van HSLnet. 

Negen ton obligaties verkocht
HSLnet Obligaties
In de vorige nieuwsbrief hebben we gemeld dat de Coöperatie HSLnet u.a. eerst eigen vermogen moet opbouwen, voordat we kunnen starten met de aanleg van glasvezel. We zijn daarom een paar weken geleden gestart met de verkoop van obligaties. En we hebben goed nieuws. De stand van de obligaties is per 7 februari 2013: € 900.000 !!! De ondergrens is dus bereikt. Weer blijken we met elkaar in staat om het voor elkaar te krijgen. Dit is een ontzettend mooie prestatie. Het betekent ook dat we zo spoedig mogelijk kunnen starten met de aanleg van glasvezel. Lees hieronder meer over de planning.

Natuurlijk gaan we nog even door met de verkoop van obligaties, om zo eerder ons buitengebied te kunnen aansluiten. De Coöperatie HSLnet u.a. geeft obligaties uit tot een maximum van 2 miljoen. Dus mocht u overwegen om te investeren in HSLnet, wacht dan niet te lang en bezoek vandaag nog www.hslnet.nl/obligaties. Daarop kunt u alle informatie vinden over de aankoop van obligaties. Ook vindt u er het inschrijfformulier. 
Planning
Nu ons eigen vermogen is opgebouwd, staat ons niets meer in de weg om zo spoedig mogelijk te starten met de aanleg. Maar natuurlijk gaat het niet alleen om het glasvezel dat in de grond moet. Via het glasvezel willen we vooral zo spoedig mogelijk diensten ontvangen, zodat we kunnen internetten, bellen en TV kijken. Met de abonnementsgelden die leden betalen voor deze diensten, wordt onder andere de rente aan de ABN-AMRO bank betaald. De Coöperatie HSLnet u.a. en de ABN-AMRO bank hebben namelijk een overeenkomst getekend om de aanleg van het coöperatieve glasvezelnetwerk in Heeze-Leende te financieren. Dus er mag niet teveel tijd zitten tussen het aanleggen van het netwerk en het leveren van diensten over dit netwerk. Alleen dan behouden we een gezonde exploitatie van ons netwerk.

Dit alles vraagt om een nauwkeurige afstemming tussen de diverse partijen: Spitters BV die gaat graven en het netwerk aanlegt, aQestora die het netwerk gaat belichten en Glashelder die gaat zorgen voor de diensten: internet, telefonie en TV. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de contracten die deze partijen met de Coöperatie HSLnet u.a. gaan sluiten.

Inmiddels is de vergunning voor de graafwerkzaamheden aangevraagd bij de gemeente en is de vergunning voor de wijkcentrales, zogenaamde POP’s afgegeven. 

HSLnet is
verhuisd
Het HSLnet infocentrum in Heeze is verhuisd naar de oude brandweerkazerne:
Jan Deckersstraat 4.

Loop binnen voor al uw vragen over HSLnet. Wij zitten voor u klaar!

Openingstijden:
Vrijdag     14:00-18:00
Zaterdag  10:00-12:00

Heeft u in de tussentijd vragen? Neem dan contact met ons op per e-mail of telefoon: 040-2260111.
Discussier mee op het forum
Een forum is een vraagbaak en gelijktijdig een naslagwerk voor de leden van HSLnet. Overigens mogen ook anderen er hun bijdragen aan leveren. Een vraagbaak omdat u er, mits geregistreerd, vragen aan medegebruikers en de moderators (beheerders) kunt stellen. Maar ook kunt u er opmerkingen of ideeën over bepaalde onderwerpen plaatsen. Bij een zinvolle discussie kunnen we er allemaal van leren en dragen we als gemeenschap bij aan een beter gebruik van ons glasvezel.

Als u niet geregistreerd bent (dit hoeft overigens niet met uw eigen persoonsnaam) kunt u alleen maar lezen wat anderen schrijven. Als u zelf iets wilt bijdragen moet u zich eerst registreren. Uw privacy is gegarandeerd omdat u zich met een ‘schuilnaam’ mag aanmelden. Voor de moderators is echter uw IP-adres wel zichtbaar.

We zijn eind januari gestart met dit forum en zonder publiciteit hebben toch al veel mensen de weg naar dit medium gevonden. Word ook actief forumlid en deel uw kennis! Hier vindt u ons forum: forums.hslnet.nl
HSL netwerkt
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze website, maar ook via  Facebook en Twitter.
Interim-ledenraad stelt zich voor
In de vorige nieuwsbrief meldden we u dat we op zoek waren naar kandidaten voor de interim-ledenraad. Er hebben zich drie leden uit Leende, één lid uit Sterksel en 18 leden uit Heeze als kandidaat gemeld. De interim-ledenraad moet bestaan uit zes Heezenaren, drie Leendenaren en een Sterkselnaar. Deze aantallen staan in verhouding tot de inwonersaantallen van deze kernen en ze staan ook in verhouding tot het aantal leden uit deze kernen. Dit betekent dat de leden van Leende en Sterksel automatisch benoemd zijn tot lid van de interim-ledenraad. Voor de aangemelde kandidaten uit Heeze heeft Harrie Roumen als voorzitter van de Raad van Beheer vandaag, tijdens de vergadering van de Raad van Beheer, de loting gedaan.

Wij geven u hierna graag de namen van de leden van de interim-ledenraad:
  • Fabiola Bukkems (Heeze)
  • Wim Camp (Sterksel)
  • Paul Jacobs (Heeze)
  • Paul Nelissen (Leende)
  • Wim Renders (Heeze)
  • Peter van Rijsingen (Leende)
  • Paul Thijssen (Heeze)
  • Axe van de Ven (Heeze)
  • Jan Waterschoot (Leende)
  • Mariëtte van Wissen (Heeze)

De interim-ledenraad bestaat tot 1 oktober 2013 en krijgt de opdracht om de verkiezingen voor te bereiden voor de definitieve ledenraad. Deze verkiezingen worden gehouden in juni/juli 2013.

In de statuten van de Coöperatie HSLnet u.a. is bepaald dat de ledenraad het hoogste orgaan is van de coöperatie. De ledenraad wordt gevormd uit de leden en deze raad vertegenwoordigt de leden. De ledenraad bepaalt uiteindelijk wat er in de coöperatie gebeurt. Zo kan zij de Raad van Beheer opdracht geven om de directie iets te laten uitvoeren. De ledenraad moet volgens de statuten uit 30 leden bestaan te verkiezen door en uit alle leden. Dit vergt een heel proces. Daarom is ervoor gekozen om nu allereerst een interim-ledenraad te vormen. 
Inzet van bedrijven uit Heeze-Leende
De coöperatie heeft uitdrukkelijk aan Spitters, aQestora en Glashelder gevraagd om lokale bedrijven de mogelijkheid te bieden om te ondersteunen bij de aanleg. Dat kan gaan om graafwerkzaamheden, het schouwen van alle huizen of het installeren van de diensten bij mensen thuis. Bij het schouwen moet u denken aan het per huis bekijken waar de glasvezel door de fundering naar binnen moet, waar de meterkast zit, waar de huisaansluitingen moeten komen. HSLnet heeft inmiddels ook al met een aantal bedrijven gesproken en draagt deze bedrijven aan bij Glashelder en Spitters. Maar uiteindelijk bepalen zij of een bedrijf ook daadwerkelijk een opdracht krijgt. 

De partners van Coöperatie HSLnet u.a zoeken ook versterking vanuit de bevolking van Heeze-Leende. Bijvoorbeeld voor het proces van schouwen zoals hierboven beschreven, maar ook voor bijvoorbeeld administratieve ondersteuning, bezorging en schoonmaak. Kijk op www.hslnet.nl/vacatures voor een actueel overzicht van de vacatures van onze partners.
Wat gebeurt er nog meer en... heeft u vragen?
Als u straks overstapt van uw huidige provider naar HSLnet, krijgt u misschien te maken met een ander emailadres. Daarom is er een werkgroep gestart die zich bezighoudt met HSLnet emailadressen. Deze werkgroep werkt momenteel een voorstel uit dat ze binnen een aantal weken zal voorleggen aan de directie. Ook is er een werkgroep bezig met het serviceproces, om de aanleg van en de overstap naar het glasvezelnetwerk in goede banen te kunnen leiden.


Heeft u vragen…
De FAQ’s (meest gestelde vragen en antwoorden) worden met enige regelmaat bijgewerkt op de website. Daarnaast kan de helpdesk uw specifieke vragen beantwoorden. Dus stel al uw vragen aan de helpdesk (info@hslnet.nl). Wij beantwoorden ze graag.
Volg ons op Twitter   Word vriend op Facebook   Stuur deze nieuwsbrief door  
Copyright © 2013 Coöperatie HSLnet u.a., Alle rechten voorbehouden
klik hier om deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen   werk uw gegevens bij