Copy
Dit is de veertiende nieuwsbrief van Coöperatie HSLnet u.a.. Meer informatie over de coöperatie, het glasvezelnetwerk en de diensten vindt u op www.hslnet.nl
HSLnet Nieuwsbrief Maart 2013
Start aanleg glasvezelnetwerk
Eindelijk het is zover! Vandaag tekenden de betrokken partijen de contracten met HSLnet. Nu de overeenkomsten zijn getekend kan de aanleg werkelijk van start. Dat is geweldig nieuws. Weer is Heeze-Leende er in geslaagd om met elkaar de laatste stap naar realisering van ons eigen glasvezelnetwerk met een ideaal te zetten. En nog meer handtekeningen: op 28 februari konden alle mensen die ingeschreven hadden op de obligaties deze ophalen bij Finergie in Heeze. Ook leest u in deze nieuwsbrief dat de uitgifte termijn voor obligaties is verlengd tot 1 mei en komt u meer te weten over de planning.
Overeenkomsten getekend, aanleg kan van start
Op woensdag 6 maart is de laatste hobbel genomen. Na een succesvolle vraagbundeling (56% deelname) en de opbouw van eigen vermogen (ruim 9 ton), zijn vandaag ook handtekeningen gezet onder de overeenkomsten.

Zo is er een garantieovereenkomst getekend tussen de gemeente Heeze-Leende en de bank ABN AMRO. De gemeente staat namelijk garant voor de geldlening van HSLnet bij de bank. Mocht HSLnet niet kunnen voldoen aan het betalen van de kosten die de geldlening met zich meebrengt, dan kan de bank bij de gemeente aankloppen. Natuurlijk gaan we daar niet van uit! Ook is er een overeenkomst tussen gemeente Heeze-Leende en HSLnet getekend. De gemeente vraagt van HSLnet een tegenprestatie voor het garant staan, namelijk dat HSLnet een glasvezelnetwerk aanlegt, in heel Heeze-Leende, dus ook in de buitengebieden. Ook wil de gemeente dat het een open netwerk wordt, waarover alle dienstaanbieders allerlei diensten kunnen aanbieden. Bovendien betaalt HSLnet een garantiepremie aan de gemeente.

Vandaag is er tevens een concessieovereenkomst getekend tussen Stichting HSLnet en de Coöperatie HSLnet u.a. De stichting heeft namelijk het glasvezelnetwerk in eigendom en de coöperatie gaat over de exploitatie daarvan. De stichting verleent de coöperatie exclusieve concessie om gebruik te mogen maken van het netwerk. Daarnaast is er een koopovereenkomst glasvezelverbinding getekend. De Rabobank heeft namelijk al een aantal jaren een ongebruikte glasvezelverbinding liggen tussen Geldrop, Heeze en Leende. Deze verbinding neemt HSLnet voor een symbolisch bedrag over. Om uiteindelijk het glasvezel daadwerkelijk aan te leggen is er een aanlegovereenkomst (laag 1) tussen HSLnet en Spitters BV getekend. Spitters BV te Waalre gaat de glasvezel aanleggen tot in de meterkast. aQuestora gaat ervoor zorgen dat de kabel belicht wordt, waardoor er diensten over mogelijk zijn. Hiertoe is een overeenkomst tussen de Netwerkoperator aQuestora (laag 2) en HSLnet getekend. Glashelder is de provider die in eerste instantie de inwoners van Heeze-Leende van Internet, televisie en telefoon gaat voorzien, daartoe wordt een overeenkomst tussen HSLnet en Glashelder de dienstenaanbieder (laag 3) getekend.

HSLnet luidt de lente in
Op zondag 17 maart staan wij met een kraam vlakbij het gemeentehuis tijdens “Heeze luidt de lente in”. U kunt daar de planning van de werkzaamheden bekijken en u krijgt een goed beeld van hoe de aansluiting er bij u thuis uit komt te zien. Onze partners Spitters BV, aQuestora en Glashelder zijn ook aanwezig om meteen antwoord te kunnen geven op uw vragen.
Discussier mee op het forum
Heeft u al een kijkje genomen op het HSLnet forum? Dit forum is een vraagbaak en gelijktijdig een naslagwerk voor de leden van HSLnet. Maar ook kunt u er opmerkingen of ideeën over bepaalde onderwerpen plaatsen.

We zijn eind januari gestart met dit forum en zonder publiciteit hebben toch al veel mensen de weg naar dit medium gevonden. Word ook actief forumlid en deel uw kennis! Hier vindt u ons forum: forums.hslnet.nl
Interim ledenraad
In de vorige nieuwsbrief meldden we u dat de interim-leden raad is benoemd. Morgenavond 7 maart vindt er een eerste bijeenkomst plaats in dorpshuis Valentijn.

De interim-ledenraad bestaat tot 1 oktober 2013 en krijgt de opdracht om de verkiezingen voor te bereiden voor de definitieve ledenraad. Deze verkiezingen worden gehouden in juni/juli 2013.
HSLnet info
centrum
Loop binnen in ons informatiecentrum voor al uw vragen over HSLnet. Wij zitten voor u klaar! 

Openingstijden:
Vrijdag     14:00-18:00
Zaterdag  10:00-12:00

Adres:
Jan Deckersstraat 4
5591 HS Heeze
(de oude brandweerkazerne)

Heeft u in de tussentijd vragen? Neem dan contact met ons op per e-mail of telefoon: 040-2260111.
Planning
Nu de overeenkomsten zijn getekend kan de aanleg werkelijk van start. Vanaf maandag 11 maart zullen er zogenaamde schouwers van Spitters BV, starten ten oosten van het spoor in Heeze. Ze gaan huis-aan-huis aanbellen om binnenshuis te bekijken waar de aansluiting op het glasvezel binnen moet komen en waar het moet worden afgemonteerd. In de meeste gevallen zal dat in de meterkast zijn, maar u kunt ook aangeven dat u dat graag op een andere plaats wil. Ook maken de schouwers afspraken met u over de tuinboring.

Zodra er voldoende huizen zijn geschouwd dan komt er een ploeg de tuinboringen verrichten. Daarna komt de graafmachine in de straat en zal de glasvezel in de grond worden gelegd en de verbinding worden gemaakt tussen de verdeelstations (zogenaamde POP’s) en uw huisaansluiting. Uiteraard krijgt u over al deze activiteiten bij u in de straat vooraf een brief, met daarin de datum waarop we bij u in de straat komen. Later komt er dan een installateur in huis die het modem zal plaatsen en zal zorgen dat de TV, de telefoon en internet werkt. U bent zelf verantwoordelijk voor de bekabeling van uw diverse apparaten (computer, telefoon, tv) naar het modem toe. In veel gevallen kunt u gebruik maken van de bestaande bekabeling. U kunt deze bekabeling ook door de installateur laten verrichten, maar daar betaalt u dan voor. Voor het eind van het jaar zullen de kernen Heeze, Leende en Sterksel zijn voorzien van glasvezel.
Verkoop obligaties tot 1 mei
HSLnet obligaties
HSLnet blijft obligaties uitgeven voor leden (7% rendement) en voor niet-leden (6% rendement). De opbouw van eigen vermogen is zeer voorspoedig verlopen en nog steeds worden er obligaties verkocht. Ook vanuit het buitengebied is er veel interesse getoond voor de aankoop van obligaties. Hoe groter het bedrag aan eigen vermogen is hoe sneller het buitengebied kan worden aangelegd, daarom heeft HSLnet de einddatum van verkoop verlengd tot 1 mei. Dus mocht u nog overwegen om te investeren in HSLnet, neem dan contact op met Cees Loppersum per mail naar info@hslnet.nl, of per telefoon 040-2260111. En kijk voor meer informatie op www.hslnet.nl/obligaties
Heeft u vragen?
De FAQ’s (meest gestelde vragen en antwoorden) worden met enige regelmaat bijgewerkt op de website. Daarnaast kan de helpdesk uw specifieke vragen beantwoorden. Dus stel al uw vragen aan de helpdesk (info@hslnet.nl). Wij beantwoorden ze graag.
Volg ons op Twitter   Word vriend op Facebook   Stuur deze nieuwsbrief door  
Copyright © 2013 Coöperatie HSLnet u.a., Alle rechten voorbehouden
klik hier om deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen   werk uw gegevens bij