Copy
Dit is de negende nieuwsbrief van coöperatie HSLnet. Meer informatie over de coöperatie en de diensten op ons glasvezelnetwerk vindt u op www.hslnet.nl
HSLnet nieuwsbrief september 2012

We gaan van start

Gedurende de vakantieperiode is het erg stil geweest rondom HSLnet. Natuurlijk omdat we even op adem moesten komen, maar ondertussen hebben we ook hard doorgewerkt. Daarover kon u al eerder een bericht lezen op onze website. Graag praten we u bij over wat er in de afgelopen maanden is gebeurd en wat er binnenkort staat te gebeuren. Een uitgebreide nieuwsbrief deze maand.

Oprichting coöperatie
De oprichting van de coöperatie heeft al wat voeten in de aarde gehad. Er is veelvuldig overleg gepleegd met een aantal vrijwilligers, de notaris en adviseurs. Goed doordachte statuten en regelementen zijn het resultaat. Naar alle verwachting wordt de coöperatie deze maand door de kwartiermakers opgericht.

De eerste schop in de grond
De meest gestelde vraag de afgelopen maanden: "wanneer wordt mijn huis aangesloten?" Deze maand beginnen we met de werkzaamheden. In de wijk Engelse Tuin krijgen de bewoners vanaf deze maand bezoek van de aannemer. Meer over de werkzaamheden en de planning leest u hieronder.

Financiering - bank en ledencertificaten
Nog een belangrijke stap: de financiering. Er is inmiddels een bank die een offerte heeft uitgebracht en we wachten nu op een tweede offerte. Zodra de coöperatie is opgericht kan er een offerte getekend worden. Er is meer financieringsnieuws te melden, dat leest u hieronder bij de ledencertificaten.

Versterken van het team
De bemensing van de coöperatie krijgt ook al vorm. De kwartiermakers zullen, zodra de coöperatie is opgericht, als directie optreden. Daarnaast voeren zij momenteel, samen met de gemeente, gesprekken met beoogde leden van de ledenraad en de raad van beheer.

Onderhandelingen en afspraken met leveranciers
We hebben goed geluisterd naar de feedback die u ons gegeven heeft. Dit hebben we meegenomen in de onderhandelingen met onze leveranciers. U gaf tips en trucs hoe we met lokale bedrijven kunnen samenwerken, maar ook bijvoorbeeld hoe we het TV pakket beter kunnen vormgeven. Graag komen we daar in de komende nieuwsbrieven op terug.
Artikel Telegraaf

HSLnet in het nieuws

Ook in de afgelopen maanden was HSLnet landelijk in het nieuws. Een uitgebreid artikel in De Telegraaf is niet alleen de 'thuisblijvers' opgevallen, maar velen lazen op hun vakantiebestemming over ons unieke project. Naar aanleiding van dit artikel besteedden radiozender BNR en Omroep Brabant (filmpje aan rechterzijde van de pagina) ook aandacht an HSLnet. Volgende week verschijnt het blad Streek en ook daar staat een artikel over HSLnet in. Natuurlijk zullen we dit artikel en ook andere mediauitingen verzamelen op onze website.

Er is zelfs tijdens de afgelopen campagne voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer gerefereerd aan HSLnet. CDA partijleider Buma noemde het project in het magazine Binnenlands Bestuur als voorbeeldproject en in NOS Nieuwsuur herhaalde hij dat nogmaals.
Meetwiel

Planning aanleg

Afgelopen week is onze aannemer, Spitters uit Waalre, begonnen met het zogenaamde schouwen in de wijk Engelse Tuin in Heeze. Dit houdt in dat er wordt geinventariseerd hoe de glasvezelkabels zometeen dienen te lopen. Hiervoor is het mogelijk dat de aannemer ook een kijkje in uw meterkast neemt. Laat niet zomaar iemand binnen, maar vraag of de medewerker van Spitters zich kan legitimeren.

De reden dat we starten in de Engelse Tuin is omdat daar de eerste wijkcentrale (ofwel PoP) wordt gebouwd. In de Engelse Tuin komen namelijk de beide verbindingen uit die HSLnet ontsluiten naar het internet en andere netwerken. We zouden graag starten in het gebied waar het deelnamepercentage het hoogste is. Dit is om voornoemde praktische redenen helaas niet mogelijk.

Met de gemeente is momenteel overleg over de exacte locaties van deze PoPs. Er komen ook wijkcentrales in de Nieuwe Hoeven en in Leende. Ondertussen werkt Spitters hard aan de 'detailengineering'. Zodra deze klaar is kunnen we per wijk aangeven wanneer deze wordt aangelegd. Uiteraard houden we u hiervan via de nieuwsbrief en via de website op de hoogte.
Mevrouw Van Ham

Vijfde iPad voor mevrouw Van der Ham

De vijfde en laatste iPad van onze raamposteractie is ook uitgereikt. De 80-jarige mevrouw Van der Ham is de gelukkige winnares. En dat leeftijd helemaal geen rol speelt bij internetvaardigheden bewees mevrouw Van der Ham: binnen een half uur nadat we de vorige nieuwsbrief hadden verstuurd, stuurde ze ons al een bericht dat ze haar voordeur had herkend.
Strabrechtse Heide

Leden krijgen 7% rente

In oktober gaat Coöperatie HSLnet van start met de uitgifte van ledencertificaten. Het is gebruikelijk voor coöperaties om de leden de mogelijkheid te geven om certificaten af te nemen. Zo biedt HSLnet haar leden een unieke kans om een hoog rendement te halen op hun investering. Maar liefst 7% rente op jaarbasis wordt er geboden, bij een minimale looptijd van 10 jaar. Dat vindt u bij geen enkele bank terug. De reden dat deze rente zo aantrekkelijk is, is omdat we bij de bank een nog hoger rentepercentage betalen. Aangezien we dit voordeel liever bij de leden leggen en we hebben gemerkt dat u erg betrokken bent, hebben we besloten om certificaten uit te geven. Een certificaat kost 100 euro, dus iedereen kan meedoen. Meerdere certificaten afnemen kan, maar het aantal certificaten is beperkt. Meer informatie binnenkort in de speciale nieuwsbrief en spoedig ook op onze website.
HSLnet aanvraagformulier

Geen bevestiging ontvangen? Neem alsnog contact op

HSLnet vraagt mensen die zich hebben aangemeld, maar nog geen bevestiging per mail hebben ontvangen zich nogmaals te melden bij HSLnet. Dat kan via help@hslnet.nl of via 040-2260111. Het kan zijn dat het mailadres niet duidelijk te lezen was op het papieren inschrijfformulier of dat er iets anders mis is gegaan.

Wanneer u nog andere vragen heeft, kunt u uiteraard ook langs komen op vrijdag en zaterdag in ons informatiecentrum aan de Kapelstraat in Heeze.
HSLnet BBQ

Barbecue voor vrijwilligers

Op zondagmiddag 9 september heeft wethouder Jos van Bree een overheerlijke barbecue georganiseerd voor de vrijwilligers. Zij zijn een van de pijlers van HSLnet en werden op deze middag letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet, in de tuin van Cees Loppersum.

Wanneer u zich ook als vrijwilliger wilt inzetten voor HSLnet, dan horen wij dat graag. U kunt bijvoorbeeld uw bijdrage leveren aan de techniek werkgroep, maar ook bijvoorbeeld aan de communicatie van HSLnet. Zeker nu we met de aanleg starten kunnen we uw hulp gebruiken. Neem contact op met ons via info@hslnet.nl of loop op vrijdag of zaterdag even binnen in ons informatiecentrum in Heeze.
BTW verhoging

BTW verhoging

Zoals u wellicht weet heeft het kabinet besloten om per 1 oktober a.s. het 19% BTW tarief te verhogen naar 21%. Dat heeft ook gevolgen voor de abonnementskosten van Glashelder. Hierover zal Glashelder u in een aparte e-mail informeren.
Copyright © 2012 Coöperatie HSLnet u.a., All rights reserved.
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft opgegeven via HSLnet.nl, BreedbandHeezeleende.nl of doordat u lid bent geworden van de coöperatie. Afmelden voor deze nieuwsbrief | Uw gegevens aanpassen