Copy
 
Nieuwsbrief Groen Beveren - maart 2017
 

Groen-sp.a geeft volledige transparantie

Groen-sp.a Beveren vraagt volledige duidelijkheid over alle participaties van het gemeentebestuur in intercommunales, samenwerkingsverbanden, CVBA’s, raden en alle andere tussenstructuren. “Laat ons de berichten van de laatste dagen aangrijpen om volledige transparantie te bieden aan onze inwoners”, zeggen Pol Staut en Bram Massar, voorzitters van de lokale sp.a en Groen-afdeling. Groen en sp.a Beveren geven zelf het goede voorbeeld en publiceren alle inkomsten van hun mandatarissen. Hoe het anders kan lees je hier of bekijk de tussenkomst op TV-Oost van de voorzitter Bram Masser.

Groen en sp.a dienen advies in rond complex dossier havenuitbreidingen 

Groen en sp.a hebben over de lokale afdelingen heen een advies ingediend rond het complex dossier van de havenuitbreiding. Voor Groen zijn dat de lokale afdelingen van Beveren, Zwijndrecht en Antwerpen. Voor sp.a Beveren, regio Waasland en Antwerpen. Ook het gemeentebestuur diende een advies in. “Goed, zo zit de gemeente vanaf nu als betrokken partij mee rond de tafel”, vindt fractieleider Kristien Hulstaert van Groen-sp.a Beveren. Lees meer over het standpunt hier.

Milieuraad meer dan een jaar inactief 

Sinds november 2015 is de milieuraad in Beveren niet meer bijeengekomen. De milieuraad is intussen inactief, het dagelijks bestuur is ontbonden en er staan geen activiteiten meer ingepland. “Onaanvaardbaar”, vinden Groen-raadslid Stijn De Munck en Nick Ardies, de politiek vertegenwoordiger van Groen-sp.a in de milieuraad. “We eisen onmiddellijke actie van de schepen”. Lees meer

Een winterpiek in fijn stof

De voorbije periode werden er in heel Vlaanderen, maar vooral rond Antwerpen, opnieuw enorm hoge piekwaarden vastgesteld in de concentraties fijn stof in de lucht. De norm werd gedurende verschillende dagen zeer ver overschreden. Ook in Beveren. In en rond de haven werd boven de 80 microgram fijn stof per kubieke meter gemeten. “Ver boven de norm en erg ongezond”, zegt Geert Noppe. Op zijn vraag naar acties kreeg hij geen antwoord. Lees meer over de tussenkomst van raadslid Noppe.

Sfeerfoto's en terugblik van onze nieuwjaarsreceptie

Op 28 januari vond in 't Schuurken de nieuwjaarsreceptie van Groen Beveren plaats.Na een toelichting over de successen van de lokale werking door de voorzitter Bram Masser sprak federaal parlemenstlid Stefaan Van Hecke een boodschap van hoop uit na de aanslagen in Brussel. Foto's van de nieuwjaarsreceptie kan je bekijken op de Facebookpagina.

Dit is de maandelijkse elektronische nieuwsbrief van Groen Beveren. Indien je deze nieuwsbrief niet langer wil ontvangen, kan je je uitschrijven via onderstaande link.
Website: www.groenbeveren.be
Mail: groenbeveren@gmail.com
Volg ons ook via: 
Facebook en Twitter This email was sent to <<Mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Groen Beveren · Gaverlandstraat 40 · 9120 Melsele · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp