Copy

PLEASE COPY ME #7/2020

Kan du knepet som får dina texter att fästa? 

Det är högsommar. Jag sitter i köket på den gamla gården som vi kallar Evigheten (på vischan utanför Ystad). Jag skriver ett par rader:
 

“Klockan är 7 i lantköket med vita trägolv. Kaffet puttrar och ryker. Inne i vardagsrummet kollar barnen på Sommarlov under en knallgul filt. Jag sitter vid köksbordet med vitblårutig plastduk och läser intervjun med Tommy, den som kommer att hamna i #Copyboken. Dagen har inte riktigt bestämt sig: ska jag bli mulen eller soligt gul?”
 
Stopp.
Snabb koll: vilken färg hade filten? Trägolven? Plastduken?

Det stämmer: knallgul filt, vita golv och en rutig plastduk i vitt och blått.

Min poäng här såklart: färger fäster. De blir klickar som du minns, som gör att texten sätter sig. Och just det där har jag skrivit ett redan mycket uppskattat blogginlägg om. Vill du läsa?
🎨 Ja, jag vill blanda in mer färg i mina texter
Mycket som jag gör den här hösten är fullbokat sedan länge: den redan genomförda heldagen om skrivande med Sveriges Kommunikatörer, Copydagarna i nästa vecka (så laddad!), och steg-1-klassen i UX-writing på svenska som startar den 10 september (lika laddad!). Allt det här glädjer mig enormt. 🕺

Men än har du en jättechans i höst, eftersom ansökan nu är öppen till steg 2 i UX-writing på svenska (du måste inte ha gått steg 1 för att söka). Vi snackar ett 9-veckors-program i exklusiv skala (max 10 deltagare) som gör dig till en fena på SEO, konverteringsoptimering, A/B-testning samt att jobba med UX-writing i Figma.

Det blir föreläsningar, övningar, uppdrag och massa givande feedback. Dina experter genom programmet är Michael Wahlgren (Pineberry), Andreas Gref (Conversionista), Johan Lindqvist (Montis UX/Postnord) och moi (Mattias Åkerberg). Alltihopa är online, digitalt och börjar tisdagen den 20 oktober. 
🙋‍♀️ Åh, jag vill veta mer om utbildningen

Jag som skriver det här nyhetsbrevet heter Mattias Åkerberg. Jag är copywriter och UX-writer på Please copy me – ett "company of one" som gör uppdrag, utbildningar, föreläsningar (och jobbar på en podd och en bok om copywriting). Du når mig alltid på mattias@pleasecopyme.se

Läs tidigare nyhetsbrev nu om du vill

Copyright © 2020 Please copy me.


Vill du få färre sådana här nyhetsbrev, eller kanske inga alls? 
Du kan uppdatera dina inställningar eller avprenumerera från framtida brev.

Email Marketing Powered by Mailchimp