Copy
TL;DR: SEO, länktexter och rubriker är superviktiga grejer för oss copywriters.

PLEASE COPY ME #2/2020

Har du läst de 5 populäraste? 

👋👋

Du är superviktig för mig.

Du är en av 1 784 copywriter-intresserade som får det här brevet.

Kanske har du varit med länge. Men chansen är stor att du är ny här; den senaste tiden har det strömmat till folk som bett om att också få läsa det här nyhetsbrevet. Superkul!

Därför tänker jag att det är läge för en liten recap, att samla och servera de 5 blogginlägg på Please copy me som flest har läst.

SEO för copywriters – 8 saker du behöver göra rätt

Jag åker till Stockholm för att låta Björn Bydén på Pineberry lära mig mer om SEO. Jag vänder hemåt Göteborg proppmätt på nya kunskaper, och innan tåget rullar in på Centralstationen har jag sammanfattat de viktigaste grejerna: ta reda på vad folk söker efter, kolla in konkurrenterna, och se till att få med “ditt” sökord i både titeln och H1-rubriken.

Jag vill bli bättre på att skriva SEO
Därför är ”Läs mer” och ”Klicka här” pruttdåliga länktexter

Det här med kisse-kassa länktexter har stört mig länge. Därför känns det skönt att ha fått skrivet det här lagom uppfostrande inlägget om varför länktexten minsann ska beskriva vad länken handlar om (och dessutom komma att Google-ranka överst på ordet “pruttdålig” ✌️). 

Jag vill sluta skriva “Läs mer”
Fastnat på rubriken? 10 sätt att skriva så att läsaren fastnar

Jag skulle föreläsa om UX-writing på Berghs, och bodde på Sjöfartshotellet på Söder (med magnifik utsikt över Stockholm). Jag gick upp snortidigt den morgonen, typ vid 04.30, och skrev det här blogginlägget “bara så”. Den viktigaste grejen: din rubrik måste kittla nyfikenheten. 

Jag vill veta hur jag bäst skriver rubriker
Därför lyfter inte dina texter på webben – 3 grejer som du måste “få till”

Jag lyssnar ofta på podden Marketing School med Neil Patel och Eric Siu. Och sådant som jag lär mig där, eller på annat håll, ser jag till att testa snarast möjligt. Avsnittet som handlar om “success gaps” fick mig till exempel att skriva det här inlägget, som berättar hur du själv lägger manken till och blir bra mycket duktigare på att skriva copywriting, content och UX-texter.

Jag vill skriva bättre copywriting och content
Vill du veta lite fakta om John Guidetti? 

Jag hade fått i uppdrag att skriva årskrönikan för ett stort fastighetsbolag. Det är en uppförsbacke som heter duga, eftersom få springer benen av sig för att sätta tänderna i sådana texter. Du behöver något som lockar folk att läsa.

För att övertyga uppdragsgivaren att människor dras till stories skrev jag det här blogginlägget. Det gick hem.

Och jag fick snacka badrum med fotbollförbundets säkerhetschef, prata vård med en smått galen dalkulla, och tussade ihop företagets vd med en genomsnäll, tatuerad avfallshanterare från Töreboda. 

Jag vill läsa “någonting konstigt om fotbollsproffset John Guidetti”
Hola! 🌴☀️🍻

Jag sänder en hälsning från ett soligt Spanien; idag har vi haft 27 sköna grader och vindstilla. Ihop med våra barn Elis (5 år) och Ilse (2 år) har jag hängt på Playa de Cabopino, grävt upp stora sandhögar, och förtjust vadat ut i vågorna längs den långgrunda stranden. Livet!  

I mitt huvud rör sig just nu tankar som: stå aldrig stilla, jobba på i det tysta, behåll lugnet, börja med målet, och säg nej till det mesta.

Att dra ner på tempot gör onekligen gott för tankarna. Mycket nytt och spännande brukar komma ut det, nästan direkt eller efter ett tag. 

Hej från Mattias

som stannar i Spanien mars ut, och som du gärna får bli vän med på Linkedin
Viktiga datum under våren 2020
  • 1-3 april: Föreläser om copywriting och UX-writing på Forsbergs Skola, Stockholm
  • 9 april: Premiär för andra klassen i utbildningsprogrammet "UX-writing på svenska" (pågår till 28 maj) FULLBOKAT!
  • 14 april: Kostnadsfritt webinarie om copywriting, med snack om Copy på Kålland 2020 (du får veta mer i nästa nyhetsbrev)
  • 29 april: Föreläser om UX-writing på globalt fintech-bolag, Stockholm
  • 5 maj: "Skriv bättre copy och content", utbildningsdag med Sveriges Kommunikatörer (Vill du gå kursen? Det finns platser kvar)
  • 5 maj: Ansökan öppnar till höstens utbildningsprogram i "UX-writing på svenska" 
  • 26 maj: Kostnadsfritt webinarie om copywriting, med snack om Copy på Kålland 2020 (du får veta mer i nästa nyhetsbrev)

Nästa nyhetsbrev om copywriting landar hos dig tisdagen den 7 april.

Copyright © 2020 Please copy me.


Vill du få färre sådana här nyhetsbrev, eller kanske inga alls? 
Du kan uppdatera dina inställningar eller avprenumerera från framtida brev.

Email Marketing Powered by Mailchimp