Copy
Open in je browser

Onze prachtige, sterke moeders!

Microkrediet voor Moeders verstrekt al bijna 15 jaar microkredieten aan de allerarmste vrouwen in Azië. Hiermee kunnen zij een eigen bedrijfje starten, een eigen inkomen verdienen en zorgen voor hun gezin. Ontmoet ze hier persoonlijk.

Dit is Sroeun uit Cambodja

Sroeun (zeker 50) heeft 4 kinderen. Samen met haar man, die een tuk-tuk bestuurt, wonen ze in Phnom. Haar lening bedraagt ongeveer EUR 45. Met het microkrediet koopt ze groot rijst in, die ze vervolgens in porties doorverkoopt aan studenten. Haar zus staat garant voor de lening.

Dit is Samma uit India

Samma (42 jaar) woont met haar man en 2 kinderen in een sloppenwijk in Tollykhola. Ze hield tot 2017 met moeite haar hoofd boven water. Toen ze een lening van EUR 195 ontving, begon ze een kleermakersbedrijfje. Dit loopt goed, ze draagt nu EUR 38 per maand bij aan het gezinsinkomen. Volgens afspraak betaalt ze de lening terug. Met een nieuwe lening wil ze een kledingwinkel openen.

Dit is mevrouw Sukira uit Indonesië

Mevrouw Sukira (50 jaar) heeft 3 kinderen. Ze heeft een lening van EUR 50. Ze maakt emping melinjo, Indonesische crackers gemaakt van noten. De noten worden gebrand, gestampt en gedroogd. Van vier kilo noten kan ze één kilo emping maken. Ze verdient hiermee EUR 4 per dag en kan een beetje sparen. Ze hoopt dat ze in de toekomst haar bedrijfje uit kan breiden en dat ze meer klanten krijgt.

Dit is Thoa uit Vietnam

Thoa (34 jaar) heeft meerdere leningen gekregen. Ze heeft goed gekeken wat haar dorp nodig had. Dat bleek een rijstmachine te zijn, die de velletjes van de rijst afhaalt. Zij verhuurde deze aan haar dorpsgenoten. Met volgende leningen heeft ze kippen, varkens en vissen gekocht. Ook kocht ze steeds een stukje land, de vijver voor de vissen is nu een hectare! 

Help je mee?

Wil je een origineel Moederdag cadeau geven? Steun onze moeders met een duurzaam cadeau. We sturen een speciale Microkrediet voor Moeders kaart voorzien van een mooie tekst naar degene voor wie je de donatie doet zodat je ook echt iets tastbaars geeft.
Doe mee. Geef een duurzaam cadeau.
Deze nieuwsbrief vormt deel één van een tweeluik. In deel twee ontmoet je onze vrouwen uit Bangladesh, Laos, Nepal en Sri Lanka.

Copyright © 2019 Microkrediet voor Moeders, Alle rechten voorbehouden