NamenBouw mee aan het Holocaust Namenmonument Nederland

Iedereen kan meehelpen het Holocaust Namenmonument Nederland te realiseren.
Kies welke manier van doneren het beste bij u past:

Adopteer een naam

Iedereen kan een of meer namen op het monument adopteren. Met een donatie van 50 euro adopteert u al een naam. Door ons zo te ontfermen over de slachtoffers van toen, kunnen we met zijn allen zorgen dat het Namenmonument er komt. Als aandenken ontvangt u een certificaat met de geadopteerde namen.
Doneren via namenadoptie

Word supporter

Als supporter steunt u het monument zonder een naam te adopteren. U kunt zelf het bedrag kiezen dat u wilt doneren.
Doneren als supporter

Word sponsor

Ook bedrijven worden van harte uitgenodigd als sponsor bij te dragen aan de financiering van het monument.
Doneren als sponsor

 

 Heb je vragen, opmerkingen  voel je vrij om contact met mij op te nemen.Ik werk vanuit mijn bedrijf ‘AMBire’ .
AMBire’ is het Italiaanse woord voor ‘vurig verlangen’. Mijn streven is het beste in mensen naar boven te halen, in relatie tot hun (werk)omgeving. Ik doe dit al meer dan 30 jaar met veel enthousiasme en heb in die jaren heel veel verschillende mensen ontmoet. Door mijn nieuwsbrief houd ik contact met mensen uit het verleden, het heden en de toekomst. 

Naast mijn werkruimte in Amsterdam Noord en in Arnhem kan ik ook afspraken maken in het centrum van Amsterdam

 

 

 


Laat een reactie achter in het gastenboek van mijn site:  www.ambire.nl/referenties.html
 


 

Juni 2013: start opleidingsgroep Creattitude:

Deze nieuwe groep is op dinsdagmiddag en avond, eens per maand.

Creattitude wérkt in de ontmoeting en begeleidt mensen in hun persoonlijk verhaal.

Creattitude is een bijzondere opleiding tot professioneel begeleider, voor professionals

die willen leren intens, snel en effectief te werken vanuit een creatieve attitude. Deze module is ook uitermate geschikt voor mensen die gedurende een jaar in een vaste groep hun manier van contact maken verder willen ontwikkelen. Meer info: ambire en info@academiepsychodrama.com

Meer lezen over Creattitude: abonneer u op onze nieuwsbrief. Of vraag de vorige aan.
 

Ik heb mijn opa en oma nooit gekend. Het schijnt dat het lieve mensen waren. Opa was broodbakker, in dienst bij bakkerij Viool in Rotterdam. Op vrijdag mocht hij voor zichzelf boterkoek bakken: Bremers Beste Boterkoek. Zijn zonen gingen met de platen boterkoek langs de huizen om zo wat extra’s te verdienen. Maar ze hadden ook trek en aten een deel van de handelswaar zelf op. Opa was lief. Mijn oudste zus vertelde me dat als ze bij hem op de bakkerij was, er rode en groene kersjes voor hem op het werkblad lagen. Hij stopte dan een rood kersje in haar mond terwijl hij zijn wijsvinger voor zijn lippen deed: “ssst”. Oma was ontzettend lief en tegelijk een felle, een moederkloek die waakte over haar kinderen en kleinkinderen. Mijn neef vertelde me dat oma langs kwam toen hij aan het knikkeren was.  “Winst of verlies?” vroeg ze hem stilletjes. “Verlies” mimede hij terug. Ze gebaarde dat hij rustig door moest gaan en dat ze later terug zou komen. Wat later kwam ze weer: “winst of verlies?” Winst was het nu. Waarop oma hardop zei “jongens, hij moet nu mee naar huis om te eten” en weg gingen ze. Zo’n oma, die alles voor haar lievelingen regelde.

Mijn opa Joseph Bremer en mijn oma Eva Bremer – Koekoek. Ze zijn in 1943 vermoord in Sobibor, 57 en 53 jaar. 

Door hun namen te noemen, door de verhalen te vertellen, heb ik ze leren kennen en zijn ze ook een deel van mijn leven geworden.  

Daarom ben ik ook zo geraakt door het Holocaust Namenmonument wat in Amsterdam aan de Weesperstraat gaat komen. Een initiatief van het Nederlands Auschwitz Comité.

Ik steun dit van harte en vraag jullie dat ook te doen. Juist nu in deze december wanneer we terug kijken en vervuld zijn van goede wensen voor de toekomst. Bouw mee aan dit indrukwekkende monument!

Vrijdag 16 december is het ontwerp van Daniel Libeskind bekend gemaakt:  zie HolocaustNamenMonument
De namen van 102.000 Joden, Sinti en Roma, die tijdens de Holocaust gedood zijn, komen daar tastbaar op te staan. Elke naam op één steen. Elke naam op te zoeken, te noemen, aan te raken. Het monument zelf vormt van bovenaf het Hebreeuwse woord: lizkor – in herinnering aan. Om te blijven denken aan, om te noemen, om mee te nemen in het leven.

“Het monument fungeert als een link tussen het heden, verleden en vooral de toekomst. Herinneren is niet alleen voor hen die de oorlog hebben meegemaakt. Het is ook voor hen die het niet hebben overleefd. Voor de kinderen van hen die het hebben meegemaakt en voor hun kleinkinderen, voor de generaties die volgen. Het monument vergroot het historische bewustzijn van waar oorlogen toe kunnen leiden en spoort ons aan om te reflecteren en te leren van WO II.” aldus
Jacques Grishaver, voorzitter van het Nederlands Auschwitz Comité.


Zie hier voor meer informatie.

Bij de presentatie is dit filmpje getoond.


 

Sarah (AM) Bremer

Kadoelenweg 324, 1035 NS Amsterdam

 T 020 - 6331761 / M 06.28621938 / info@ambire.nl / www.ambire.nl


Klik hier als je geen nieuwsbrief meer wenst te ontvangen.
Email Marketing Powered by Mailchimp