Binnenspeelzand is momenteel razend populair.


Dat is ook niet zo gek, de producten zijn allemaal hygiënisch, gaan lang mee, voelen prettig aan en het belangrijkste: ze maken geen troep! Er zijn verschillende soorten. Bij Fair Toys hebben we drie soorten in het assortiment. We krijgen heel veel vragen over wat nou precies het verschil is tussen de producten van

Super Sand, Kinetic Sand en Bubber. 

In deze nieuwsbrief zullen we proberen het verschil zo duidelijk mogelijk uit te leggen.

Kinetic Sand
Kinetic Sand lijkt van de drie soorten qua kleur en structuur nog het meeste op gewoon zand. Het heeft een iets grovere structuur. Kinetic Sand reageert op omgevingstemperatuur en vochtigheidsgraad. Bij koude omgeving is Kinetic Sand vrij hard en stug maar zodra er mee gespeeld wordt, wordt het soepeler. Heerlijk voor wat kleinere kinderen die het fijn vinden om te “voelen”en het leuk vinden om te kneden of het zand door de vingers te laten glijden.
Bouwwerken die gemaakt worden met Kinetic Sand verliezen naar verloop van tijd hun vorm weer. Ook kun je geen grote bouwwerken maken waarbij je dingen stapelt, want dan gaat de boel inzakken. Niet heel snel, maar wel sneller dan de bouwwerken die je maakt met Super Sand. Kinetic Sand voelt echt als lekker zacht zand. Materiaal: Het is 98% zand en 2% magie.

Super Sand
Super Sand is witter dan Kinetic Sand. Het is ook een stuk fijner van structuur. Super Sand reageert niet op omgevingstemperatuur en vochtigheidsgraad, het blijft altijd hetzelfde aanvoelen: soepel en zacht. Super Sand is iets geschikter om mee te 'bouwen’. Je kunt er vormen mee kleien door goed de lucht uit het zand te drukken, waarna de bouwwerken wel stevig en vast blijven staan. Je kunt met Super Sand ook vormpjes op elkaar zetten, of bijvoorbeeld een kasteel bouwen zonder dat het instort. Ik denk dat dit product daarom voor oudere kinderen leuker is dan Kinetic Sand. Super Sand kan tijdens het spelen een wit waasje over de handen geven. Dit was je er gewoon af onder de kraan. Super Sand blijft ook wat meer aan je handen plakken. Super Sand voelt heel grappig, het voelt heel luchtig aan. Materiaal: Is gemaakt van natuurlijke materialen.
 
Bubber
En dan Bubber. Bubber is eigenlijk meer boetseerklei (lijkt meer op Super sand), maar dan met de voordelen dat het niet uitdroogt. Met Bubber speel je het leukst als je er vormpjes van maakt. Gewoon kleien dus. En druk je iets uit een boetseervormpje, dan blijft het stevig en kun je je gekleide beestje best even over de tafel laten lopen. De leuke kleuren die Bubber heeft zullen ook tot de verbeelding spreken. Bubber voelt iets minder stevig aan als gewone gekleurde klei, maar ook veel zachter bijna fluweelachtig. Materiaal: Gemaakt van natuurlijke materialen.
 
Bij alle drie de soorten is het belangrijk dat je er op een schone en droge ondergrond mee speelt. Doe je dat niet, dan gaat de magische werking er van verloren. De speciale bakken voor Kinetic Sand zijn aan te bevelen.
Bekijk onze totale collectie Sand  >>>