Copy


Den 6. april afholdte Evangelisk Alliance årsmøde med overskriften: ”Kirkens møde med muslimer i Danmark”. Dette højaktuelle emne blev belyst af konkrete beretninger fra steder rundt omkring i landet, hvor man har etableret tværkulturelt arbejde.

På en europæisk konference om kirkens møder med muslimer afholdt af europæisk Evangelisk Alliance i Spanien i marts måned kunne danske deltagere bringe inspiration med tilbage, som også blev delt på årsmødet.

Det kræver ikke særlige forudsætninger at gå ind i det tværkulturelle arbejde, og det giver meget til ens egen tro og fællesskabet. Som det blev sagt på konferencen i Spanien: Når almindelige mennesker begynder at bede, så handler Gud!

Læs mere om "kirkens møde med muslimer i Danmark" her

Næste årsmøde er d. 5. april 2017


Jan Vogt Hansen og Thomas Bjerg Mikkelsen deltog i en konference arrangeret af Lausanne og World Evangelical Alliance om tro og arbejdsliv. Deltagerne var kristne ledere fra erhvervslivet, som diskuterede de udfordringer og muligheder, som kristne har i forhold til at holde fast i et kristent livssyn på et sekulært arbejdsmarked: "En af udfordringerne er at fastholde evangeliet, der bygger på langsigtede værdier, som for eksempel næstekærlighed, i en foranderlig verden, der bygger på meget kortsigtede resultater og værdier," forklarer Jan Hansen.

I 2017 afholdes en verdenskonference, som skal sætte mål for arbejdet med at binde tro og hverdagsliv sammen.

Læs mere om konferencen her.
 

"Hvorfor tro på en Gud?" 


Ateistisk selvskab kører i disse dage en kampagne, hvor de stiller spørgsmålet ”Hvorfor tro på en Gud?” Mange kristne har allerede givet et svar på de sociale medier

Kristoffer Kruse, som er en af dem, der er gået ind i debatten, siger: Jeg har lært, at det er uhøfligt ikke at svare, når folk stiller et spørgsmål. Så jeg besluttede at give mit svar til Ateistisk Selskabs kampagne ved at lave en video, som mange andre også har gjort. Det gjorde jeg for at give mit bud på, hvorfor det kristne verdensbillede giver mening og for at komme i en positiv dialog med Ateistisk Selskab. 

Kristoffer skal nu deltage i åben debat med Anders Stjernholm i Århus d. 19. maj kl. 20.
Se invitationen her

Se Kristoffers video her
 

 

Find 
Evangelisk Alliance
på facebook

Kontakt:
evangeliskalliance@gmail.com
75 92 61 00
Katrinebjergvej 75, 8220 Aarhus N