Copy
Evangelisk Alliance – Nyhedsmail

Kirken skal åbne øjnene

Næstekærlighed og nødvendigheden af at vi ser de behov, der er i samfundet var i fokus da Europæisk Evangelisk Alliance holdt generalforsamling i Spanien i oktober.

”Mennesker i dag leder efter svar i religionerne; det samme gør muslimer i Europa. I disse år bliver stadig flere muslimer i Europa kristne, og der etableres kirker for kristne med muslimsk baggrund. Kristne må indgå i dialog med muslimer og fokusere på mulighederne, fremfor trusler, i det stigende antal muslimer i Europa”. 
 
Dette var Christine Schirrmachers opfordring til 130 repræsentanter fra Europas nationale Evangeliske Alliancer, som var samlet i Coma-Ruga, syd for Barcelona. Christine Schirrmacher er tysk islamforsker og talskvinde for EEA i temaer vedr. islam i Europa. Også bestyrelsesmedlemmer fra det dansk EA deltog i generalforsamlingen d. 8.-12. oktober. 
 
Christine Schirrmacher fremhævede, at kirken må forholde sig aktivt til migration, og herunder til det faktum, at muslimer ofte ikke føler sig accepteret i de europæiske samfund. Hvis kristne går foran og indgår i dialog med muslimer, kan dette fremme integrationen i samfundet. Derved vil færre søge accept ved medlemskab i fundamentalistiske islamiske grupper, er hendes påstand. Læs mere om islam i Europa på hjemmesiden for det evangeliske Institut for Islamstudier. Evangelisk Alliance i Tyskland, Østrig og Schweitz står bag. www.islaminstitut.de (artikler på tysk og engelsk)
 

Tekster til bedeugen 2013 er klar

Bestil de nye bedetekster hos Lohse her. Materialet kan bruges bredt, ikke blot i Evangelisk Alliances bedeuge, men også i fx celle- og bibelstudiegrupper. Også i år bruger den økumeniske bevægelse i Danmark (under Danske Kirkers Råd) materialet i den internationale bedeuge 18.-25. januar.

Næste Mission-Net konference afholdes 28. dec. 2013 - 2. jan. 2014 

Mission-Net er en ungdomskonference og en bevægelse, som ønsker at mobilisere unge europæere til mission i Europa. Mission-Net hører under Evangelisk Alliance på europæisk plan.  Næste konference finder sted i Offenburg, Sydtyskland.  

Bliv løbende opdateret på Facebook på siderne Mission-Net og Mission-Net Danmark. 

Læs mere

 

 

Evangelisk Alliance

Hyacintvej 6 

3060 Espergærde