Copy
Evangelisk Alliance – Nyhedsmail

Forelæsning med Stefan Gustavsson

En af Nordens førende apologeter – Stafan Gustavsson - forelæser på Menighedsfakultetet i Århus onsdag d. 19. september. Emnet er: ”Er apologetisk argumentation overhovedet mulig i dag?” Alle er velkomne.

Der er efterhånden et særsyn at møde kristne, der fuldt offentligt og med overbevisning i stemmen forsvarer deres tro rationelt. Men chancen er der onsdag d. 19. september, når Stefan Gustavsson fra Sverige forelæser på Menighedsfakultetet. 

Siden 11. september 2001 er vores kultur blevet mere berøringsangst over for religion, og derfor skubbes trosanliggender stadig længere ind i den subjektive privatsfære. Samtidig buldrer naturvidenskaben frem med nye landevindinger, sidst med fundet af Higgins partikel, og efterlader det indtryk, at hele universet kan forklares naturalistisk. En række af nyateister med Richard Dawkins i spidsen gør desuden, hvad de kan for at tryne religion i almindelighed og kristendom i særdeleshed. Betyder det så ikke, at den klassiske kristne virkelighedsforståelse med eksistensen af en transcendent Gud, der bliver menneske, gør overnaturlige undere, dør og opstår til live igen er sværere og sværere at fastholde og tage alvorligt? Ikke hvis man spørger Stefan Gustavsson!

Gustavsson er leder af Credo-Akademin i Stockholm – et center for kristen apologetik, der søger at give kristne frimodighed i spørgsmålet om Guds eksistens og den kristne tros virkelighedsforankring.  
 


WEA vil hindre illegal våbenhandel

World Evangelical Alliance presser på i FN for en global våbenhandelstraktat, der skal hindre illegal international våbenhandel og dermed reducere tab af menneskeliv. 

Læs mere
Pressefoto. Fotograf: Thomas A

Seminar med Villy Søvndal

Udenrigsminister, Villy Søvndal, holder seminar d. 20 sep. om "Menneskerettigheder i Mellemøsten efter Det Arabiske Forår – Hvad med de kristne mindretal?" Seminaret finder sted i Kolding.

Læs mere

 

 

Evangelisk Alliance

Hyacintvej 6 

3060 Espergærde