RikaTillsammans

Nyhetsbrev #48 | Tisdagen 15 februari 2022

Hej <<Förnamn>>,

Här kommer månadens guldkorn för dig, din privatekonomi och ditt sparande. Denna gång handlar det om två "allt du behöver veta"-artiklar om: 

  • Sparande och investerande 2022 - den går genom vår, communityns och forskningens syn på hur man kan spara på ett rätt sätt. Det är en uppdatering av vår årliga artikel om sparande. Just nu förmodligen den bästa och viktigaste artikeln på RikaTillsammans. Läs artikeln → 
  • Spara till pension på ett rätt och lätt sätt - pension är klurigt. I den här artikeln har vi och communityn samlat 16 tips som vi tror ger en riktigt bra förståelse för pensionen, vad du kan göra och bör ha koll på. Läs artikeln → 

Avslutningsvis vill vi tipsa om vår community på Patreon som gör allt möjligt. Det är en plats för dig som vill ha mer. Där hittar du mängder av extra-material, exklusiva poddavsnitt, saker som vi inte publicerar på andra ställen, konkreta spekulationstips och inbjudningar till digitala möten med olika gäster och företag. 

Tack för att vi får skicka vårt nyhetsbrev till dig,
Jan och Caroline Bolmeson

 
Bild med rubriken: populäraste avsnitten på bloggen

Guldkornen sedan förra nyhetsbrevet
Sammanställning av bloggens artiklar för januari månad 

Nedan följer ett urval av nya artiklar sedan vårt sista utskick.
  • "Så investerar du 2022 enligt oss, forumet och forskningen" - för dig som inte hänger aktivt på RikaTillsammans har vi uppdaterat årets kanske viktigaste artikel. Vi sammanfattar vår syn, forumets och forskningens syn på hur man kan investera. 
  • "Pension: allt du behöver veta" - tillsammans har vi i forumet även arbetat fram en artikel med de 16 viktigaste sakerna att tänka på och veta kring pension. Det är också en sammanställning av tidigare avsnitt, intervjuer, rapporter från Pensionsmyndigheten och mycket mer. 

Eftersom dessa avsnitt är samskapade tar vi gärna emot din feedback och kommentarer. Både om vi har missat något eller om du har något att tillägga. Extra roligt är om du vill kommentera något du har gjort till följd av artiklarna. Då vet vi i forumet som lagt ner tid att det faktiskt kommer till nytta. Tack på förhand. 🙂🙏 


Reklam i samarbete med GoMore AB

Tjäna pengar på att hyra ut din bil via GoMore

Vi gillar delningsekonomi och i höstas intervjuade vi Nora Johnsson från GoMore. Vi pratade om möjligheten att faktiskt tjäna lite pengar på sin bil genom att hyra ut den som en del i den cirkulära ekonomin (om man är emotionellt redo). 😊

Tack på förhand!

 

Populärt och intressant i forumet

Nedan finner du den senaste tidens mest populära och intressanta trådar i RikaTillsammans-forumet. Forumet är ett ställe där du kan ställa en fråga och få svar, hjälpa andra, träffa likasinnade eller bara läsa vad vi andra pratar om. 🙂

Om du är ny till forumet så rekommenderar vi: 

Har du en egen fråga? Ställ den i forumet och se om vi kan hjälpas att att svara på den. Varmt välkommen. 😊

Få en notis varje måndag när vi släpper ett nytt avsnitt

 

Eftersom vi är måna om din tid, din inkorg och ditt förtroende skickar vi bara nyhetsbrev när vi har något viktigt att säga och med de bästa artiklarna. 

Vi har därför fått önskemål om att skicka ut ett kortare mejl i form av en notis när vi släpper ett nytt avsnitt. Nu har vi en sådan funktion för dig som är intresserad. Genom att klicka på länken nedan, kan du prenumerera på ett automatiskt utskick som lägger en notis varje måndag morgon med den senaste artikeln på bloggen. 

Om länken ovan mot förmodan inte fungerar (då den är automatisk), använd gärna det här manuella formuläret. Självklart går det bra att svara på detta mejl för att komma i kontakt med oss.  


Tidigare nyhetsbrev

Här finner du de senaste nyhetsbreven.

Vi hoppas få återkomma lite mer frekvent framgent. 🙂


Tack för att du följer vår blogg, podd och vårt nyhetsbrev, 🙏
Jan och Caroline

Villkor och ansvarsbegränsning: Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls av RikaTillsammans lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut.

Du bör inhämta råd från licensierade oberoende rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet och situation. RikaTillsammans påminner om att handel med värdepapper är förknippad med risker. En investering kan exempelvis såväl öka som minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet.

Historisk avkastning är inte heller någon garanti för framtida avkastning. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. När du använder en länk som är markerad som (annonslänk) utgår en förmedlingsprovision till oss. Läs mer i vår annonspolicy. Här finner du fullständiga villkor för användning av webbplatsen.


Copyright © 2022 RikaTillsammans AB.

Avprenumerera | Uppdatera dina inställningar | Visa mejlet i webbläsaren