Tips för din privatekonomi och ditt sparande

Nyhetsbrev #42 (28 juni 2020): Tips på kort spekulation för Lekhinken | AP7 SÅFA är sannolikt det bästa valet i PPM-sparandet | Går det konsekvent att slå börsindex?

Hej <<Förnamn>>

Här kommer ett tips till dig som vill göra en kort spekulation i sommarvärmen. Det handlar om att delta i börsnoteringen av Genova Property Group. Deadlinen är dock tyvärr redan imorgon (måndag 29 juni kl. 1500). Som vanligt finns inga garantier, men vi skulle säga att oddsen är på vår sida. Kanske inte riktigt en straffspark på börsen, men i alla fall en frispark. 

Nedan följer några av de bästa artiklarna på bloggen sedan förra nyhetsbrevet:

  1. AP7 SÅFA är sannolikt det bästa valet i PPM-sparandet
    Det bästa valet de flesta av oss kan göra i vårt premiepensionssparande är att välja AP7 SÅFA. Det är en billig, global indexfond som går i linje med forskningen och fokuserar på diversifiering. Sedan sist har vi gjort två avsnitt, ett där vi intervjuar kapitalförvaltningschefen och ett där vi går genom Pensionsmyndighetens rapport och utvärdering.
  2. Går det konsekvent att slå börsindex?
    När en investerare slår index – genomsnittet för hur marknaden går – beror det på en av två faktorer. Skicklighet och/eller tur. I den här artikeln fördjupar vi oss i frågan: ”Går det att slå börsindex och vara bättre än genomsnittet över tid?” både utifrån ett småsparar- och professionellt perspektiv. Artikeln är del 4 i vår serie ”Vad säger forskningen om sparande och investerande?”

Soliga hälsningar,
Jan och Caroline

Höstens utbildningar blir små och exklusiva

Workshopen och Livsplanskickoffen är två utbildningar som vill ta ditt liv och din privatekonomi till nästa nivå tillsammans med andra. Med tanke på den speciella situationen kommer vi göra dem i linje med FHM:s rekommendationer och begränsa antalet till 25 personer, vilket får fördelen att de blir små exklusiva och ger möjlighet för längre och djupare diskussioner.

  • Workshopen hjälper dig att tjäna mer pengar genom att få en bättre avkastning över tid framförallt genom att bygga en egen investeringsplan. Fler än 9 av 10 deltagare säger att workshopen dessutom har hjälpt dem att få ett större lugn, en större trygghet och bli bättre investerare. Läs mer på hemsidan →  
  • Livsplanskickoffen är en kickoff med syfte att ge dig en möjlighet att stanna upp i livet och fundera på vad som är viktigt, hur du skulle vilja ha ditt/ert liv, få en möjlighet att undersöka och prata om ”djupa” saker, designa nästa steg i livet eller bara höja det till nästa nivå. Det är samma process världens bästa finansiella rådgivare gör utomlands för sina riktigt rika klienter. Läs mer på hemsidan →

Det är just nu färre än 10 platser kvar på utbildningarna ovan, så först till kvarn gäller tyvärr.

Du kan läsa gamla nyhetsbrev i arkivet. Du kan även svara på det här mejlet för att komma i kontakt med mig och Caroline. Dock kan vi inte svara på personliga frågor om din privatekonomi, dessa är det bättre att du ställer anonymt på bloggen i "Frågor och svar".

Villkor och ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument.

Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Copyright © 2020 RikaTillsammans AB.


Vill du ändra inställningarna för det här nyhetsbrevet?
Du kan uppdatera dina inställningar eller avprenumerera helt.
Villkor för nyhetsbrevet och integritetspolicy hittar du här.