RikaTillsammans

Nyhetsbrev #44 | Torsdagen 1 april 2021

Hej <<Förnamn>>,

Jag och Caroline vill passa på och önska en glad påsk med följande nyhetsbrev som innehåller några tips för din privatekonomi och ditt sparande. Idag handlar det om:

  • Uppdatering av Fyra-hinkar-principen 
  • Bästa kreditkortet 2021
  • Digital workshop under två kvällar 
  • Bästa diskussionerna i forumet

Tack för att ditt förtroende och för att du följer vår blogg och podd. 

Med hopp om en glad påsk, 🐤 
Jan och Caroline Bolmeson

 
Bild med rubriken: populäraste avsnitten på bloggen

Fyra-hinkar-principen, ny 2021-uppdatering!
Avsnitt #190, publicerat: söndagen 28 februari 2021

Jämte vår artikel om att komma igång med sparandet är Fyra-hinkar-avsnittet (#190) det som vi rekommenderar alla att läsa. Det hjälper dig att få rätt balans i sparandet, undvika de vanligaste misstagen och det kommer förhoppningsvis, över tid, ge dig en bättre avkastning. 

Det här är den tredje uppdateringen av modellen och i år innehåller den en rad förenklingar som vi hoppas du kommer uppskatta. Vi skiljer även på de två olika faserna då man vill bygga upp sitt kapital ("get-rich") och då man vill kunna leva på sitt kapital ("stay-rich"). 

PS. Fyra-hinkar-principen går vi genom i på RikaTillsammans-workshopen. Då finns det möjlighet att ställa frågor och diskutera den med mig och andra. 👍 


Digital RikaTillsammans-workshop under två kvällar med frågestund 

RikaTillsammans-workshopen är ger dig koll på det viktigaste som du behöver veta om att spara och investera. Det är en möjlighet att komma igång, ställa frågor och ta ditt sparande till nästa nivå. 

I vanliga fall går workshopen under en heldag, men nu i Corona-tider så gör vi den under två kväller istället. Det blir en digital live-föreläsning och frågestund. Vi kommer gå genom sparande, guldkornen från bloggen,  fyra-hinkar-principen, vår checklista för en egen investeringsplan och mycket mer. Det blir en del saker som finns på bloggen men även en hel del nya saker. Du kan läsa mer om workshopen på bloggen.

Nedan följer lite praktisk information:

  • Datum omgång #1: 4 och 6 maj + en frågestund
  • Datum omgång #2: 31 maj och 2 juni + en frågestund
  • Tid: från 20.00 till ca 22.00
  • Investering: 1 200 kr inkl. moms.
  • Boka din plats: via hemsidan →
  • Övrigt: Vi kör workshopen via Zoom och den kommer inte spelas in.

Förhoppningsvis har vaccineringen kommit så pass långt att vi kan köra en heldagsutbildning live i september igen. Datum och orter finns här.


Bästa kredit- och betalkortet 2021
Publicerat: söndagen 24 mars 2021

Givet att man betalar hela sin kreditkortsräkning i slutet av månaden är jag positiv till kreditkort. Särskilt till de som är kostnadsfria och ger någon form av bonus, antingen i reda pengar eller någon slags bonus som passar med ens intresse. För många av oss finns det ingen anledning att behålla de vanliga kort vi får av vår storbank.

Diskussionen om det bästa kreditkortet började i forumet redan i januari, men så här tre månader senare och över 150 inlägg senare, var det klurig att utse en vinnare. Därför har jag på bloggen försökt sammanfatta den långa diskussionen i följande artikel.

I artikeln finns också direktlänken till hela diskussionen "Bästa kreditkortet 2021" i forumet samt den sponsrade länken till kortet som jag och Caroline använder från Komplett Bank (sponsrad länk). Vi upplevde det som enklast i form av att det är kostnadsfritt, ger 0.5 % bonus, går att använda via Apple Pay/Google Pay i telefonen och var smidigast.

 

Populärt och intressant i forumet

Nedan finner du den senaste tidens mest populära och intressanta trådar i RikaTillsammans-forumet. Forumet är ett ställe där du kan ställa en fråga och få svar, hjälpa andra, träffa likasinnade eller bara läsa vad vi andra pratar om. 🙂

Här kan du se den senaste månadens mest populära diskussioner.


Vill du få ett mejl när det kommer en ny artikel? 

 

Eftersom vi är måna om din tid, din inkorg och ditt förtroende skickar vi bara nyhetsbrev när vi har något viktigt att säga och med de bästa artiklarna. 

Vi har därför fått önskemål om att skicka ut ett kortare mejl i form av en notis när vi släpper ett nytt avsnitt. Nu har vi en sådan funktion för dig som är intresserad. Genom att klicka på länken nedan, kan du prenumerera på ett automatiskt utskick som lägger en notis varje måndag morgon med den senaste artikeln på bloggen. 

Om länken ovan mot förmodan inte fungerar (då den är automatisk), använd gärna det här manuella formuläret. Självklart går det bra att svara på detta mejl fö 

Tack för att du följer vår blogg, podd och vårt nyhetsbrev, 🙏
Jan och Caroline

Villkor och ansvarsbegränsning: Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls av RikaTillsammans lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut.

Du bör inhämta råd från licensierade oberoende rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet och situation. RikaTillsammans påminner om att handel med värdepapper är förknippad med risker. En investering kan exempelvis såväl öka som minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet.

Historisk avkastning är inte heller någon garanti för framtida avkastning. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. När du använder en länk som är markerad som (annonslänk) utgår en förmedlingsprovision till oss. Läs mer i vår annonspolicy. Här finner du fullständiga villkor för användning av webbplatsen.


Copyright © 2021 RikaTillsammans AB.

Avprenumerera | Uppdatera dina inställningar | Visa mejlet i webbläsaren