RikaTillsammans

Nyhetsbrev #47 | Måndagen 4 oktober 2021

Hej <<Förnamn>>,

Här kommer månadens guldkorn från bloggen och forumet för dig och din privatekonomi.

Temat i september var bilägande, delvis på önskemål men också till följd av vårt eget bilbyte. Det var många saker som överraskade oss i processen att leta ny bil. T.ex. att det i vissa fall var mer lönsamt att privatleasa en ny bil än behålla en gammal.  Rådet "köp en tre år begagnad bil som gått 4500 mil" stämde inte heller alltid. Även min "sanning" om att privatleasing bara var något man gjorde "om man inte hade råd" var inte riktig... 🤯

Vi vill även tipsa om vår RikaTillsammans-community på Patreon där det just nu är full aktivitet. Det är det lilla extra för dig som vill ta din ekonomi till nästa nivå. Just nu ligger där ett börstips till Lekhinken på kort/lång sikt (deadline imorgon), en inbjudan till en FikaTillsammans om private banking med en av Sveriges bättre aktörer och än fler aktiviteter är planerade inom kort. Läs mer.

Tack för att du följer och läser vårt nyhetsbrev,
Jan och Caroline Bolmeson

PS. Ett stort tack för alla fina kommentarer som svar på mitt 40-års mejl

 
Bild med rubriken: populäraste avsnitten på bloggen

Guldkornen på bloggen sedan förra nyhetsbrevet
Sammanställning av bloggens artiklar för september månad 

Här kommer en sammanställning av de bästa artiklarna på bloggen sedan förra nyhetsbrevet.

Precis som vanligt så kan du alltid läsa artikeln, lyssna på tillhörande poddavsnitt där poddar finns (leta upp RikaTillsammans-podden) och välj sedan avsnittsnummer eller titta på Youtube. 👍 


Reklam i samarbete med Tibber AB

Tips om elbolaget Tibber som inte tjänar pengar på din elförbrukning...

Den senaste tiden har det varit mycket diskussion i media om det höga elpriset som just nu är på rekordnivåer. I söndagens avsnitt intervjuar vi medgrundaren och VD:n på elbolaget Tibber.

Vi valde Tibber redan 2016 som elbolag eftersom de inte har något påslag på elen som de säljer. Istället tjänar de pengar på en fast avgift om 39 kr per månad. På det sättet slapp vi hela tiden fundera på om någon annan hade ett bättre erbjudande och känna oss lurade.

Dessutom har de timdebitering och en app som de försöker hjälpa en med att minska sin elförbrukning och få lägre elräkningar. För det spelar ju dem ändå ingen roll hur mycket jag förbrukar. Aptligt tyckte vi då och nu. 🙂

Även om du inte byter elavtal, se gärna gårdagens avsnitt. Vår förhoppning är att det är allmänbildande, kan hjälpa dig att spara pengar och minskad elförbrukning är bra för klimatet. Väljer du att byta, använd gärna vår sponsrade länk så kan vi fortsätta komma med bra tips och artiklar.

Tack på förhand!

 

Populärt och intressant i forumet

Nedan finner du den senaste tidens mest populära och intressanta trådar i RikaTillsammans-forumet. Forumet är ett ställe där du kan ställa en fråga och få svar, hjälpa andra, träffa likasinnade eller bara läsa vad vi andra pratar om. 🙂

Här kan du se den senaste månadens mest populära diskussioner. Vi har även en sammanställning på läsvärda kommentarer, vanliga frågor och genomtänkta portföljförslag. Har du en egen fråga? Ställ den i forumet och se om vi kan hjälpas att att svara på den. 👍


Få en notis varje måndag när vi släpper ett nytt avsnitt

 

Eftersom vi är måna om din tid, din inkorg och ditt förtroende skickar vi bara nyhetsbrev när vi har något viktigt att säga och med de bästa artiklarna. 

Vi har därför fått önskemål om att skicka ut ett kortare mejl i form av en notis när vi släpper ett nytt avsnitt. Nu har vi en sådan funktion för dig som är intresserad. Genom att klicka på länken nedan, kan du prenumerera på ett automatiskt utskick som lägger en notis varje måndag morgon med den senaste artikeln på bloggen. 

Om länken ovan mot förmodan inte fungerar (då den är automatisk), använd gärna det här manuella formuläret. Självklart går det bra att svara på detta mejl för att komma i kontakt med oss.  


Tidigare nyhetsbrev

Här finner du de senaste nyhetsbreven.

Vi hoppas få återkomma lite mer frekvent framgent. 🙂


Tack för att du följer vår blogg, podd och vårt nyhetsbrev, 🙏
Jan och Caroline

Villkor och ansvarsbegränsning: Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls av RikaTillsammans lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut.

Du bör inhämta råd från licensierade oberoende rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet och situation. RikaTillsammans påminner om att handel med värdepapper är förknippad med risker. En investering kan exempelvis såväl öka som minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet.

Historisk avkastning är inte heller någon garanti för framtida avkastning. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. När du använder en länk som är markerad som (annonslänk) utgår en förmedlingsprovision till oss. Läs mer i vår annonspolicy. Här finner du fullständiga villkor för användning av webbplatsen.


Copyright © 2021 RikaTillsammans AB.

Avprenumerera | Uppdatera dina inställningar | Visa mejlet i webbläsaren