Tips, råd och inspiration för dig och din privatekonomi

Nyhetsbrev #36 (29 september 2019): Bästa kreditkortet 2019 | Om hållbart sparande med Magnus Alfredsson från fonden Proethos | 16 privatekonomiska preppingtips | Tips om Patreon

Hej <<Förnamn>>

Här får du de bästa avsnitten, tipsen och råden sedan det förra nyhetsbrevet.  

  1. Bästa betal- och kreditkortet - Under det senaste 1.5 året har det hänt enormt mycket på kreditkorts-marknaden. Det finns idag inte någon anledning att ha ett kort från den vanliga banken när det finns kort som är kostnadsfria, inte har valutaväxlingsavgifter, har bättre säkerhetsfunktioner, ger ett mervärde via en app på telefonen, hjälper till med mikrospar och/eller ger bonus på uppemot 1 % på alla inköp. Läs våra analys eller skaffa korten direkt via länkarna nedan: (*) Under en begränsad tid ger Revolut 200 kr till dig som testar deras kostnadsfria kort genom att 1) använda länken ovan, 2) går genom identifieringsprocessen, 3) sätter in 100 kr och 4) genomför ett köp. Tyvärr är det först till kvarn som gäller.
     
  2. Intervju med den hållbara fonden Proethos - hållbart sparande är något som ligger oss väldigt nära om hjärtat. Därför blev vi så glada när fondförvaltaren Magnus Alfredsson pratade om och visade att man inte längre "betalar extra" för att spara hållbart. Det finns till och med tecken på att det hållbara sparandet kan ha en lägre risk. Vi har lagt Proethos i vår lekhink redan nu.
  3. 16 privatekonomiska preppingtips - i dessa två avsnitt fokuserade vi på hur man kan göra sin vardags- och hushållsekonomi mer stabil och robust. I mångt och mycket handlar det om vanligt sunt förnuft som t.ex. att ha lite kontanter, ha kort från två olika utgivare, att inte ha alla kontanter i svenska kronor men också om att vara schysst mot sina efterlevande och öka sitt humankapital.

Vi hoppas att du uppskattar artiklarna. Vi vill också passa på och gratulera dig som tecknade EQT i förra veckan och därmed tjänade en liten slant. 👍

Många hälsningar,
Jan och Caroline Bolmeson

Digital FikaTillsammans med Lysa och tips om Akelius-emissionen - från vår Patreon-community

Sedan drygt ett år tillbaka har vi tillsammans med ca 100 andra trogna läsare skapat en liten RikaTillsammans-community på Patreon.com. I utbyte mot att du sponsrar - du väljer själv hur mycket och hur länge - skapar vi ett mervärde i form av extra-material, konkreta samt unika tips och event som t.ex. digitala FikaTillsammans-tillfällen med gäster. 

Bara den här veckan händer följande på Patreon:

  • Emission av Akelius D-stamaktier - i förra veckan tipsade vi alla som ville lyssna om EQT eftersom det var en straffspark på aktiemarknaden. Det resulterade i att alla som tecknade tjänade minst 2 000 kr. Den här veckan (deadline 2 okt) har fastighetsbolaget Akelius en emission av stamaktier. Det är inte ett alls ett lika bra case som EQT men tillräckligt bra för att överväga deltagande med en mindre post i sin aktiva lekhink enligt samma principer som tidigare. På Patreon diskuterar vi det här sedan förra veckan.
     
  • Digital FikaTillsammans med Lysa på torsdag 3 okt - ungefär en gång i månaden arrangerar vi digitala FikaTillsammans-tillfällen där du kan delta, lyssna med och ställa frågor live till gästerna. Vi har haft tillfällen där vi själva svarat på frågor, Eric Strand har deltagit och nu på torsdag (3 oktober) deltar Lysas VD Patrik Adamson. Tillfället är självklart kostnadsfritt och man deltar via en app på telefonen eller webbläsaren på datorn. 
Så här skrev faktiskt en av deltagarna på Patreon i förra veckan: 
Detta och tidigare kommentarer idag och tidigare dagar här på Patreon och nyhetsbrev är så jäkla bra! Gick med för att stötta er och för att ni gjort så mycket för mig och min portfölj, men sen när man får detta också är det ren och skär bonus, tack!

Ovanstående kommentar gjorde oss jätteglada eftersom vi vill att Patreon ska innebär ett mervärde. Med tanke på att vi pratar om ekonomi, sparande och tjäna pengar vore det märkligt om vi inte lyckades ge tips och råd som är större än det som du sponsrar oss med. Om du också vill vara med och bli en del av RikaTillsammans-communityn, läs gärna mer på nedanstående länk:

Hoppas att vi ses där!

RikaTillsammans-workshopen

Ungefär 2-3 gånger om året håller vi en heldagsutbildning runt om i Sverige för dig som vill ta din privatekonomi till nästa nivå, känna ett större lugn och trygghet i att veta att du gör rätt och inte minst vill ha en stabil och ekonomisk plan för ditt sparande. Det är en bra kurs för nybörjaren som vill komma igång likaväl för dig som redan kan, inte minst för att få lite andra perspektiv som kanske utmanar det som du redan kan.

Läs mer och boka din plats på följande orter och datum:

Antalet platser är begränsat för att jag vill att det ska finnas möjlighet till frågor och diskussioner. Du som är medlem i Unionen kan dessutom gå i princip gratis eftersom du kan ansöka om Unionens utbildningsbidrag. Skriv det i så fall i anmälan så får du kursintyg att bilägga din ansökan.

Övrigt - för dig som vill ha ännu mer 😎

Avslutningsvis så finns det ytterligare smågodis för dig som är sugen på mer.

Du kan läsa gamla nyhetsbrev i arkivet. Du kan även svara på det här mejlet för att komma i kontakt med mig och Caroline. Dock kan vi inte svara på personliga frågor om din privatekonomi, dessa är det bättre att du ställer anonymt på bloggen i "Frågor och svar".

Villkor och ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument.

Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Copyright © 2019 RikaTillsammans AB.


Vill du ändra inställningarna för det här nyhetsbrevet?
Du kan uppdatera dina inställningar eller avprenumerera helt.
Villkor för nyhetsbrevet och integritetspolicy hittar du här.