RikaTillsammans

Nyhetsbrev #43 | Tisdagen 2 februari 2021

Hej <<Förnamn>>,

Dagens nyhetsbrev tipsar om januaris bästa artiklar, tips och diskussioner på bloggen. Du kan läsa om bl.a.:

  • De bästa fonderna 2021
  • Vår genomgång av de bästa fondrobotarna för 2021
  • Uppdatering och ombalansering av portföljerna 2021
  • De mest populära artiklarna på bloggen

Jag och Caroline insåg nyligen att det var flera månader sedan vi hörde av oss med ett nyhetsbrev sist. Vi beklagar det, likt det varit för de flesta, har det för oss varit ett annorlunda år. Vi hoppas att vi fortfarande har förtroendet at få mejla dig, komma med tips, råd, nyheter och inspiration.

Förutom tips om de senaste artiklarna på bloggen vill vi idag även dela med oss av en del nyheter. I december uppdaterade vi bloggen helt och hållet. En av de största nyheterna är RikaTillsammans-forumet. Äntligen upplever vi att det finns ett ställe där man på riktigt kan prata om ekonomi, sparande och investeringar på ett värdefullt sätt. 

Slutligen vill också passa på och tipsa om vår RikaTillsammans-community på Patreon. Det är ett ställe för dig som vill ha extra-material, delta i digitala FikaTillsammans-tillfällen (nu i februari t.ex. med Carl Amfelt från Tin Fonder) och få konkreta tips om investeringar. Läs mer på Patreon

Tack för att ditt förtroende och för att du följer vår blogg och podd. 🙏

Med vänliga hälsningar,
Jan och Caroline Bolmeson

 
Bild med rubriken: populäraste avsnitten på bloggen

Bästa fonderna och fondrobotarna 2021
Avsnitt #183 och #185, publicerat: söndagen 3 och söndagen den 17 januari 2021

Precis som varje år har vi, med hjälp av duktiga läsare i forumet, gjort en genomgång av de bästa fonderna och de bästa fondrobotarna.  

En bonus i artiklarna är att vi även diskuterar frågor som: varför vi inte anser att man ska välja fond baserat på historik (som de flesta gör), hur man kan tänka kring hållbarhet och varför en låg avgift är viktig.

Precis som vanligt kan du läsa artiklarna bloggen, lyssna på vår podd (finns där poddar finns) eller titta på avsnitten på vår Youtube-kanal.


Vill du få en notis vid varje nytt avsnitt?

Eftersom vi är måna om din tid, din inkorg och ditt förtroende skickar vi bara nyhetsbrev när vi har något viktigt att säga och med de bästa artiklarna. 

Vi har därför fått önskemål om att skicka ut ett kortare mejl i form av en notis när vi släpper ett nytt avsnitt. Nu har vi en sådan funktion för dig som är intresserad. Genom att klicka på länken nedan, kan du prenumerera på ett automatiskt utskick som lägger en notis varje måndag morgon med den senaste artikeln på bloggen. 

Om länken ovan mot förmodan inte fungerar (då den är automatisk), använd gärna det här manuella formuläret. Självklart går det bra att svara på detta mejl för att komma i kontakt med oss.


Ombalansering och uppdatering av portföljerna
Avsnitt #186, publicerat: söndagen 24 januari 2021

Årets uppdatering av våra fyra billiga, breda och forskningsbaserade fondportföljer. Använd dem gärna som inspiration för ditt sparande.

Förändringarna i årets fondportföljer är högst marginella. Fokus har legat på enkelhet, låg avgift och hög riskspridning. Den stora nyheten för i år är ett ökat fokus på bankkonto med insättningsgaranti istället för räntefonder. Självklart har vi även uppdaterat Excel-mallen för 2021 så att du kan ombalansera på ett enkelt sätt.


Ytterligare populära artiklar på bloggen

Nedan följer ytterligare urval på artiklar som vi tycker förtjänar ett omnämnande.

Vi hoppas att du kommer uppskatta ovanstående artiklar. Om du vill få ett mejl direkt när ett avsnitt släpps, klicka här.

 

Populärt och intressant i forumet

Nedan finner du den senaste tidens mest populära och intressanta trådar i RikaTillsammans-forumet. Forumet är ett ställe där du kan ställa en fråga och få svar, hjälpa andra, träffa likasinnade eller bara läsa vad vi andra pratar om. 🙂

Här kan du se den senaste månadens mest populära diskussioner.


Patreon: exklusivt extra-material, tips och community

Slutligen så vill vi passa på och rekommendera vår community. Genom en månadsprenumeration på RikaTillsammans-communityn via Patreon får du bland annat exklusivt extra-material i form av anslag, poddar och tips.

Du får även möjlighet att träffa likasinnade på våra FikaTillsammans-tillfällen, både digitala och live. Dessutom får du ett par börstips om året och förslag på investeringar man kan göra tillsammans.

Aktuellt just nu (feb-mars) är FikaTillsammans med Carl Amfelt från TIN Fonder, ett tillfälla med en finansiell rådgivare och ett tredje tillfälle om att investera i bl.a. skog.

Tack för att du följer vår blogg, podd och vårt nyhetsbrev, 🙏
Jan och Caroline

Villkor och ansvarsbegränsning: Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls av RikaTillsammans lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut.

Du bör inhämta råd från licensierade oberoende rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet och situation. RikaTillsammans påminner om att handel med värdepapper är förknippad med risker. En investering kan exempelvis såväl öka som minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet.

Historisk avkastning är inte heller någon garanti för framtida avkastning. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. När du använder en länk som är markerad som (annonslänk) utgår en förmedlingsprovision till oss. Läs mer i vår annonspolicy. Här finner du fullständiga villkor för användning av webbplatsen.


Copyright © 2021 RikaTillsammans AB.

Avprenumerera | Uppdatera dina inställningar | Visa mejlet i webbläsaren