Copy

Persbericht: PAPA KAZMI kookboek van de maand februari 2016


MENGELMOES

Het is de foto achterop die het boek misschien wel het beste samenvat: je ziet Shahzad Kazmi, de Papa uit de titel, met een boodschappentas-op-wielen uit zijn restaurant vertrekken. Je weet gewoon, die tas komt zo vol lekkere producten weer terug, met Papa sloffend ervoor, en over een paar uur kan er gesmuld worden.

De held van Papa Kazmi PURE COOK BOOK trok op zijn zestiende met alleen zijn kleine zusje uit Pakistan naar Londen en settelde vervolgens met de jonge Nederlandse Carla in ons land. Ruim veertig jaar later hielpen zijn zonen Sheraz en Nawaz hem zijn droom te verwezenlijken: een eigen restaurant, Hills & Mills, in de binnenstad van Delft. Daar kookt Papa Kazmi sinds drie jaar elke dag Indiase klassiekers, opgevrolijkt met westerse invloeden (bouillabaisse, Hollandse runderlappen), hippe ingrediënten (quinoa, agavenectar, superfoods!) en vooral veel smaak.

Pure smaak, zo willen de zonen van Papa, die het boek voor en met hem hebben gemaakt, de lezer graag doen geloven. En verhip, voor de verandering is het woord ‘puur’ hier niet alleen als buzzwoord gebruikt, maar een accurate beschrijving van de receptuur. Er is geen kant-en-klare kruidenpasta te bekennen en de naan wordt niet uit een verpakking getrokken en opgewarmd, maar met liefde gebakken. De gerechten zijn eenvoudig, met een of twee hoofdingrediënten – een salade van tomaat en aubergine of gehaktballetjes met gehakt, ui en gember. Plus een lijst aan smaakmakers die vraagt om een eigen opbergla in de keuken. Zo wordt de veggie biryani gemaakt met wel vijftien specerijen. Dit levert de meest wonderlijke, pure (jawel) en complexe smaken op. Om het over de geuren die uit je keuken walmen nog maar niet te hebben.

Papa Kazmi is een boek dat wars is van kookboekconventies. De maat is opvallend, de fotografie zonder poespas en de beschrijvingen zijn to the point. Tegelijkertijd zit er in elk recept een berg aan informatie verstopt, in de vorm van mooi vormgegeven icoontjes in de kantlijn. Veganisten, mensen allergisch voor noten of pittigheid en de glutenintoleranten onder ons, ze vinden er allemaal wat lekkers. Is het boek eenmaal uit en de maag vol, dan wil je de man zelf het liefst een knuffel geven. Of, als haalbaar alternatief, de trein pakken naar Delft. Papa here we come.
'Bon chef'

In 2012 ging de droom van gastheer en hobbychef Shahzad 'Papa' Kazmi (60) in vervullling, toen hij samen met zijn kinderen Hills & Mills opende. Het groeide uit tot internationale hotspot waar hij zijn gasten nog steeds persoonlijk ontvangt. In zijn 'PURE COOK BOOK' nemen zijn kinderen je mee in zijn levensverhaal, die zij vertellen aan de hand van meer dan tachtig oprechte, gezonde, lekkere recepten uit de pure, moderne Indiase keuken.
‘Deze ode aan Papa Kazmi’s moderne, Indiase keuken staat vol recepten waarvan wij nog niet wisten dat ze bestonden. Op charmante wijze worden familiegerechten ingeleid met aandoenlijke, persoonlijke verhalen van de hand van Papa’s kroost. Wij zijn fan!’ â€” Stasja Kapitonov, ELLE Eten.
NIET VOOR PUBLICATIE

Het Kookboek van de Maand (KvdM) is een initiatief van Kookboek van het Jaar-organisator Fusina Verloop. Zij maakt maandelijks uit het grote boekenaanbod een persoonlijke keuze. Het KvdM is toonaangevend en enthousiasmeert de lezer om de keuken in te gaan. En Fusina wil het boek natuurlijk zelf in de kast hebben staan!

Fusina Verloop is initiatiefnemer van de Kookboek van het Jaar verkiezing (in 2016 10-jarig jubileum) en de Kookboeken7daagse (sinds 2011). Zij boeit en bindt kookboekenverkopers, -kopers, -makers & (heavy) users.

Voor meer informatie, een drukproef, recensie-exemplaar of het aanvragen van een interview kun je contact opnemen met Sheraz Kazmi (co-founder & zoon), 
06 19 47 28 82, sheraz@thepurefamily.com

Voor quotes, beeldmateriaal en meer kun je terecht op papapkazmi.com/pers.
Uitgever: The Pure Family
Concept: Kazmi & Kazmi
Schrijvers: Sheraz Kazmi & Nawaz Kazmi

ISBN: 978-90-824405-0-8 (Nederlands)
ISBN: 978-90-824405-1-5 (Engels)

272 pagina’s
221 full-colour foto’s
Eerste druk
Copyright © 2016 The Pure Family, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp