Copy

Persbericht: 4x foodtrends van 2016 waar PAPA KAZMI naadloos op aansluit


Delft, december 2015

Het succesvolle PURE COOK BOOK van de bekende chef Papa Kazmi van hotspot Hills & Mills in Delft is misschien wel hèt gezonde kookboek van 2016. Niet alleen omdat gezond leven net als afgelopen jaren het meest gekozen goede voornemen is, maar vooral omdat het gezonde kookboek naadloos aansluit bij de foodtrends van 2016.

Foodtrends van 2016: huwelijken tussen uitersten
Onlangs vond de ‘Trendsessie 2016’ plaats, een initiatief van restaurantformule La Place en foodtrendwatcher Marjan Ippel. Zij spreken over 'huwelijken tussen uitersten' en bedoelen daarmee onder andere de samensmelting tussen 'oost en west' en 'lokaal en globaal'. Iets dat voor de familie Kazmi niet meer dan normaal is. In hun kookboek nemen de vier kinderen je mee in het leven van hun vader. Zo vertellen ze hoe Papa toen hij zestien was zijn vaderland Pakistan verliet en aan zijn grote avontuur in Europa begon. Hoe hij op het Scheveningse strand een jonge Nederlandse dame ontmoette en een leven met haar opbouwde. En hoe de wereldkeuken er bij de familie thuis uitziet. In het PURE COOK BOOK vind je meer dan tachtig recepten uit de moderne Indiase keuken. Het boek sluit aan op de vier foodtrends van 2016. 

1. East street ontmoet West suite
'Aziatisch streetfood gaat naar binnen en verovert westerse toprestaurants en keukens.'

In Pakistan en India worden chai latte, biryani, mango lassi en naanbrood op straat gemaakt. Papa's restaurant Hills & Mills in Delft voelt aan als een Franse bistro. Hills (de Himalaya) en Mills (de Nederlandse windmolen) staat letterlijk voor de brug tussen oost en west. Papa geeft een eigen tintje aan de traditionele Indiase cuisine. Zijn exotische gerechten hebben westerse invloeden en passen ideaal in een internationale keuken. Papa gebruikt klassieke kruiden als kardemom, gember en kurkuma. En ook vernieuwende ingrediënten, zoals agavenectar, rijstolie en kokosmeel. Chai latte drink je bij je carrot cake, mango lassi bereid je met yoghurt van Hollandse koeien en naan combineert perfect met avocado en ijsbergsla. 

2. Lokaal meets Globaal
'Mensen willen lokale producten, maar ook de exotische smaken van ver.'

In Papa Kazmi's recepten vind je exotische pepers, quinoa, vanille en zoete aardappelen; ingrediënten die tegenwoordig in Nederland verbouwd worden. Flatbreads zijn aan een opmars bezig. Drie jaar geleden kende bijvoorbeeld bijna niemand in Delft Papa's naanbrood. Tegenwoordig kun je het gemakkelijk zelf thuis in eigen oven bereiden.  

3. Ik - Wij - De Wereld
'Geen gezond lichaam zonder een gezonde aarde.'

In het PURE COOK BOOK is meer dan 75% van de recepten vega(n) en voor de gerechten met vlees worden vegetarische alternatieven geboden. Ook worden seizoensgroenten- en vruchten gebruikt. Is het geen mangoseizoen, dan kun je de 'raw mango pie' bijvoorbeeld ook met frambozen maken. Daarnaast moedigt Papa het gebruik van lokale producten aan. Voor zijn groenten, fruit en vis fietst hij zelf naar de plaatselijke markt. Ook geeft hij tips om waar nodig exotische ingrediënten te vervangen. Je kunt bijvoorbeeld feta gebruiken als er lokaal geen 'paneer' (Indiase kaas) te vinden is.

4. Dag - Nacht
'De 24-uurs economie zet onze eetgewoonten op z’n kop. De dag ontmoet de nacht waardoor 24/7 alles kan op eetgebied.'

De shami kebab, een burgertje van rundergehakt en linzen, serveert Papa al jaren zowel bij het ontbijt als het diner, maar ook bij de high-tea en picknick. En wat te denken van de 'raw chia kheer', een superfoodvariant op de rijstpudding die je zowel als dessert als ontbijt kunt nuttigen?

Ambitie
Het kookboek van Papa Kazmi is door zijn kinderen vanuit The Pure Family in eigen beheer uitgegeven. Je vindt het boek door het hele land, bij unieke boekwinkels als Dominicanen en grote ketens als de Bijenkorf. Omdat het boek naadloos aansluit bij de foodtrends van 2016 wordt een topjaar verwacht. Toch moet het PURE COOK BOOK vooral een tijdloze klassieker worden. Het ultieme doel is namelijk dat het over een aantal jaar bij elke foodie wereldwijd op de boekenplank staat. Zowel nationale media (onder andere Koffietijd) als internationale media (waaronder Kinfolk) besteedden al aandacht aan het boek, dat zowel in het Nederlands als Engels is uitgegeven.
'Bon chef'

In 2012 ging de droom van gastheer en hobbychef Shahzad 'Papa' Kazmi (59) in vervullling, toen hij samen met zijn kinderen Hills & Mills opende. Het groeide uit tot internationale hotspot waar hij zijn gasten nog steeds persoonlijk ontvangt. In zijn 'PURE COOK BOOK' nemen zijn kinderen je mee in zijn levensverhaal, die zij vertellen aan de hand van meer dan tachtig oprechte, gezonde, lekkere recepten uit de pure, moderne Indiase keuken.
‘Deze ode aan Papa Kazmi’s moderne, Indiase keuken staat vol recepten waarvan wij nog niet wisten dat ze bestonden. Op charmante wijze worden familiegerechten ingeleid met aandoenlijke, persoonlijke verhalen van de hand van Papa’s kroost. Wij zijn fan!’ â€” Stasja Kapitonov, ELLE Eten.
NIET VOOR PUBLICATIE

Voor meer informatie, een drukproef, recensie-exemplaar of het aanvragen van een interview kun je contact opnemen met Sheraz Kazmi (co-founder & zoon), 
06 19 47 28 82, sheraz@thepurefamily.com

Voor quotes, beeldmateriaal en meer kun je terecht op papapkazmi.com/pers.
Uitgever: The Pure Family
Concept: Kazmi & Kazmi
Schrijvers: Sheraz Kazmi & Nawaz Kazmi

ISBN: 978-90-824405-0-8 (Nederlands)
ISBN: 978-90-824405-1-5 (Engels)

272 pagina’s
221 full-colour foto’s
Eerste druk
Copyright © 2015 The Pure Family, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp