Copy

Persbericht: PURE COOK BOOK van Papa Kazmi op 1 december in de winkel

Delft, november 2015

Een modern, gezond, Indiaas familiekookboek van eigen bodem


Zijn leven lang droomde Papa Kazmi van een eigen restaurantje, waar hij mensen kon verblijden met zijn gastvrijheid en kookkunsten. Pure food café Hills & Mills opende in 2012 in Delft haar deuren. Papa's grootste wens kwam daarmee uit, en het werd zelfs een druk bezocht pareltje. Co-founder en oudste zoon Sheraz (30) vertelt: 'De reacties van het publiek zijn hartelijk, warm en nieuwsgierig: ‘Hoe maak je de veggie burger? Welke kruiden zitten in de chai latte? Heb je het recept van de carrot cake voor mij?’ Zo kwam de familie op het idee van een eigen kookboek, waarmee zij een stukje van Papa's magie bij mensen thuis willen brengen.

Persoonlijk levensverhaal

In het boek nemen zijn vier kinderen je mee door Papa's leven. Zo vertellen ze hoe Papa toen hij zestien was zijn vaderland Pakistan verliet en aan zijn grote avontuur in Europa begon. Hoe hij op het Scheveningse strand een jonge Nederlandse dame ontmoette en een leven met haar opbouwde. En hoe zij hun jaarlijks familie-uitje naar de Efteling beleefden. De rode draad: eten en drinken. Sheraz (30) vertelt: 'Alle recepten zijn gekoppeld aan persoonlijke verhalen. Wat eten wij op een doordeweekse dag? Wat zit er in de picknickmand? Hoe ziet een typisch feestmaal eruit? Het verhaal is recht uit het hart, en daarom staan we ook stil bij minder plezierige tijden. Zo vertellen we over de breuk van onze ouders, en hoe wij met gezellige, uitgebreide diners het beste maakten van deze verdrietige periode.'

Gezond, vegan-friendly en zonder suiker en E-nummers. 

Papa Kazmi geeft een eigen tintje aan de traditionele Indiase cuisine. Zijn exotische gerechten hebben Westerse invloeden en passen ideaal in een internationale keuken. Papa gebruikt klassieke kruiden als kardemom, gember en kurkuma. En ook vernieuwende ingrediënten, zoals agavenectar, rijstolie en kokosmeel. Alle recepten zijn 100% suiker- en E-nummervrij. Ook als je gluten- of zuivelvrij eet zijn bijna alle gerechten geschikt. En meer dan 75% is ook geschikt voor mensen die vega(n) eten. 


Ambitie

Het ultieme doel is dat het PURE COOK BOOK over een aantal jaar bij elke foodie wereldwijd op de boekenplank staat. Zowel nationale media (onder andere Koffietijd) en internationale media (waaronder The Guardian) besteedden al aandacht aan het boek, dat in december zowel in het Nederlands als Engels verschijnt. 
'Bon chef'

Shahzad 'Papa' Kazmi is de chef van de bekende hotspot Hills & Mills. In zijn 'PURE COOK BOOK' nemen zijn kids je mee in zijn levensverhaal, die zij vertellen aan de hand van meer dan tachtig oprechte, gezonde, lekkere recepten uit de pure, moderne Indiase keuken.
‘Deze ode aan Papa Kazmi’s moderne, Indiase keuken staat vol recepten waarvan wij nog niet wisten dat ze bestonden. Op charmante wijze worden familiegerechten ingeleid met aandoenlijke, persoonlijke verhalen van de hand van Papa’s kroost. Wij zijn fan!’ â€” Stasja Kapitonov, ELLE Eten.
NIET VOOR PUBLICATIE

Voor meer informatie, een drukproef, recensie-exemplaar of het aanvragen van een interview kun je contact opnemen met Sheraz Kazmi (co-founder & son), 
06 19 47 28 82, sheraz@thepurefamily.com

Voor quotes, beeldmateriaal en meer kun je terecht op papapkazmi.com/pers.
Uitgever: The Pure Family
Concept: Kazmi & Kazmi
Schrijvers: Sheraz Kazmi & Nawaz Kazmi

ISBN: 978-90-824405-0-8 (Nederlands)
ISBN: 978-90-824405-1-5 (Engels)

272 pagina’s
221 full-colour foto’s
Eerste druk
Copyright © 2015 The Pure Family, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp
Persbericht: PURE COOK BOOK van Papa Kazmi op 1 december in de winkel
De e-mail in je browser bekijken.