Copy
Persbericht: eerste saladebar van Delft gaat verder als gezonde cateraar


Delft, februari 2018


Tweeëneenhalf jaar nadat de deuren van de eerste saladebar van Delft — en de eerste glutenvrije saladebar van Nederland — openden, kondigen de oprichters een koerswijziging aan. HAKA gaat verder als gezonde cateraar — waarbij salades uiteraard de hoofdrol blijven spelen — en stopt de bezorg- en afhaalservice.


Trend

De saladebar ging in 2015 van start na een crowdfundingrecord in de horeca te vestigen: er werd 50.000 euro geïnvesteerd in slechts twee dagen tijd. De unieke, gezonde bezorgformule van de regio Delft werd enthousiast onthaald. Ook het aantal cateringopdrachten — voor zowel zakelijke als particuliere klanten — blijft toenemen. En gepaard met de steeds groter wordende health trend is de verwachting dat de vraag naar gezond eten op locatie — zowel zakelijk of particulier — nog verder stijgt.


Contact met gasten

Met deze strategische switch wilt HAKA niet alleen nog meer inspelen op de groeiende behoefte aan gezonde catering. Ook komt daarmee het verlangen van mede-oprichter Arjan Koen in vervulling. Hoewel de horecaman in hart en nieren elke minuut van het HAKA-avontuur koestert, ontdekte hij gaandeweg een missende schakel: het contact met de gasten. Arjan vertelt: ‘Ik leef ervan op als ik mensen blij kan maken. Met eten en drinken, maar bovenal met service. In de saladebar merk ik dat daar niet voldoende ruimte voor is. Bestellingen worden nu opgehaald of bezorgd. Negen van de tien klanten zie of spreek je niet. En dat contact mis ik. Daarnaast komt het grootste gedeelte van de omzet uit catering. Ik haal voldoening uit uitdagende opdrachten waarbij ik het aanbod specifiek kan afstemmen op de wensen van de opdrachtgever.’


Wijnhaven

HAKA is onderdeel van The Pure Family, dat in Delft bekend werd met restaurant Hills & Mills en diens chef Papa Kazmi, die met zijn eigen kookboek Nederland veroverde. HAKA gaat nu nog nauwer samenwerken met Hills & Mills om de regio Delft beter te kunnen voorzien van gezonde catering. Met deze koerswijziging wordt de saladebar aan de Wijnhaven overbodig. Vanwege de samenwerking met Hills & Mills zal de keuken niet meer 100% glutenvrij zijn. Arjan: ‘Het is jammer dat we hiermee niet meer de mensen met een glutenallergie kunnen bereiken. Toch is er ook een hele grote groep mensen die niet glutenvrij of glutenarm eet vanwege een allergie, maar vanuit een (gezonde) levensstijl. Deze mensen kunnen we gelukkig gewoon blijven bedienen.’


Met de focus op catering zullen er nieuwe stappen gezet worden om het aanbod verder te innoveren. ‘We gaan ons richten op het hogere segment en zullen meer service gaan bieden. Ook wordt de kaart uitgebreid met shared dinners en zijn er plannen voor een mobiele saladebar.’ Wil je nog als vanouds een salade bestellen, dan kan dat nog tot en met vrijdag 16 februari.


Niet voor publicatie
Voor vragen kun je terecht bij Sheraz (sheraz@thepure.family en 06 1947 2882).

==============================================
==============================================

Unsubscribe <<E-mail>> from this list:
https://hartjedelft.us2.list-manage.com/unsubscribe?u=c63930e9a3df2841cea8c4e84&id=cc77406066&e=[UNIQID]&c=5eeb429098