Copy
Persbericht: 'Crowdfunding kookboek van chef Hills & Mills gestart'

Levenswerk van Papa Kazmi telt meer dan 80 recepten uit de pure, moderne, Indiase keuken

Delft, 10 augustus 2015

Toen zijn kinderen het idee van een eigen kookboek opperden, moest Shahzad 'Papa' Kazmi lachen: 'Een eigen kookboek?!' Toch lijkt de grote droom van de bekende chef van de Delftse hotspot Hills & Mills uit te komen. Een jaar lang werkten zijn kinderen — samen met een heel team — aan het kookboek, waarbij zij meer dan tachtig recepten uit de pure, moderne, Indiase keuken delen aan de hand van Papa's levensverhaal. Met crowdfunding willen zij de eerste druk realiseren.

HET CONCEPT

In het boek nemen zijn vier kinderen je mee door Papa's leven. Zo vertellen ze hoe Papa toen hij zestien was zijn vaderland Pakistan verliet en aan zijn grote avontuur in Europa begon. Hoe hij op het Scheveningse strand een jonge Nederlandse dame ontmoette en een leven met haar opbouwde. En hoe zij hun jaarlijks familie-uitje naar de Efteling beleefden. De rode draad: eten en drinken. Oudste zoon Sheraz vertelt: 'Alle recepten zijn gekoppeld aan persoonlijke verhalen. Wat eten wij op een doordeweekse dag? Wat zit er in de picknickmand? Hoe ziet een typisch feestmaal eruit? Het verhaal is recht uit het hart, en daarom staan we ook stil bij minder plezierige tijden. Zo vertellen we over de breuk van onze ouders, en hoe wij met gezellige, uitgebreide diners het beste maakten van deze verdrietige periode.'

HILLS & MILLS

Zijn leven lang droomde Papa van een eigen restaurantje, waar hij mensen kon verblijden met zijn gastvrijheid en kookkunsten. Pure food café Hills & Mills opende in 2012 in Delft haar deuren. Zijn grootste wens kwam uit, en het werd zelfs een druk bezocht pareltje. De reacties van het publiek zijn hartelijk, warm en nieuwsgierig: ‘Hoe maak je de veggie burger? Welke kruiden zitten in de chai latte? Heb je het recept van de carrot cake?’ Zo kwamen wij op het idee van een eigen kookboek, waarmee wij een stukje van Papa's magie bij mensen thuis willen brengen.'

GEZOND, VEGAN FRIENDLY EN ZONDER SUIKER- EN E-NUMMERS

Papa Kazmi geeft een eigen tintje aan de traditionele Indiase cuisine. Zijn exotische gerechten hebben Westerse invloeden en passen ideaal in een internationale keuken. Papa gebruikt klassieke kruiden als kardemom, gember en kurkuma. En ook vernieuwende ingrediënten, zoals agavenectar, rijstolie en kokosmeel. Alle recepten zijn 100% suiker- en E-nummervrij. Ook als je gluten- of zuivelvrij eet, zijn bijna alle gerechten geschikt. En meer dan 75% is ook geschikt voor mensen die vega(n) eten.

DE NAAM

'Bij Hills & Mills noemen wij onze vader ook gewoon Papa. Langzaam maar zeker begonnen collega's en gasten dat over te nemen. Zo ook een van zijn grootste fans, Karen Aanraad. Zij was de eerste die zich liet verrassen met 'een bordje Papa'. Omdat veel mensen zijn voornaam 'Shahzad' moeilijk kunnen uitspreken, stelt Papa zich meestal voor met zijn achternaam 'Kazmi'. Zo ontstond 'Papa Kazmi'.'

SAMEN MET DE CROWD

Papa Kazmi is onderdeel van The Pure Family, een moderne keten van unieke concepten met dezelfde filosofie, maar elk met een uniek karakter. Ook de nieuwe hippe saladebar HAKA is hier onderdeel van. Sheraz vertelt: 'We kunnen rekenen op een grote achterban. Op onze oproep om de recepten te helpen testen reageerden meer dan 100 mensen uit meer dan 10 landen. En sinds wij een jaar geleden begonnen aam het kookboek, vragen mensen bijna dagelijks wanneer het uitkomt. Met crowdfunding hebben we inmiddels ervaring. HAKA is met behulp van deze moderne investeringsvorm tot stand gekomen: binnen 48 uur haalden we 50.000 euro op. De insteek voor het kookboek is net iets anders: wij vragen fans & friends om het boek vooruit te bestellen. Als genoeg mensen dit doen, kunnen we eind september naar de drukker. Hopelijk ook meteen voor de Engelse uitgave. Ons ultieme doel is dat het over een paar jaar bij elke kookliefhebber wereldwijd op de plank staat!'

OVER PAPA KAZMI

Shahzad 'Papa' Kazmi is de chef van de bekende hotspot Hills & Mills. In zijn 'PURE COOK BOOK' nemen zijn kids je mee in zijn levensverhaal, die zij vertellen aan de hand van meer dan tachtig oprechte, gezonde, lekkere recepten uit de pure, moderne Indiase keuken.

QUOTES

'Vooral bij de persoonlijke verhalen van de familie kreeg ik vaak een brok in m’n keel van ontroering. Dat eten, samen eten verbindt; dat ken ik ook vanuit mijn Indische roots.. Echt heel mooi en inspirerend om te lezen. En superveel bonuspunten voor de leuke schrijfstijl en de humor die erin is gestopt, hilarisch!’ — Ramona Maramis, schrijver, performer en dichter.

'De banana ginger lassi is een heerlijk fris en romig drankje, lekker vol en het verzadigt goed. De verschillende exotische smaken komen goed bij elkaar.’ — Schrijfster 'Superfood recepten'.

'Wow! A great success, also among my friends. The recipes and instructions are very clear and easy to follow.' — Giorgio Faedo, wereldreiziger, Italië.

LINKS

papakazmi.com
thepurefamily.com
hillsmills.nl
thehaka.nl

facebook.com/papakazmi
facebook.com/thehaka
facebook.com/hillsmills
instagram.com/papakazmi
instagram.com/thehaka
instagram.com/hillsmillsdelft

http://www.crowdaboutnow.nl/papakazmi

Niet voor publicatie

Voor vragen kun je terecht bij Sheraz (sheraz@thepurefamily.com, 06 1947 2882). Meer info op www.papapkazmi.com/pers.

==============================================
You are receiving this email because this might interest you.

Unsubscribe <<E-mail>> from this list:
https://thepurefamily.us2.list-manage.com/unsubscribe?u=c63930e9a3df2841cea8c4e84&id=0e16095622&e=[UNIQID]&c=399d093263

Our mailing address is:
The Pure Family Oude Langendijk 6 Delft, 2611 GK Netherlands

Our telephone:
0152123930

Forward this email to a friend:
http://us2.forward-to-friend.com/forward?u=c63930e9a3df2841cea8c4e84&id=399d093263&e=[UNIQID]

Update your profile:
https://thepurefamily.us2.list-manage.com/profile?u=c63930e9a3df2841cea8c4e84&id=0e16095622&e=[UNIQID]