Copy
Stress-a NYT
Har du problemer med at se emailen korrekt? Se den online
 
Mere end BabyZoneterapi...
 
   
 
 
 
Lader du batterierne op engang imellem?
Det gør jeg! 

Kære <<Fornavn:>>
Der findes måske ikke noget værre du kan sige til nybagte forældre end ”husk nu at slappe af engang imellem”, for hvis barnet skriger – hvornår er det så lige det det med at slappe af skal foregå?
Men nu siger jeg det også. Hvis du kan få bare fem minutter engang imellem til dig selv, så tag dem og nyd dem og brug dem til at lade batterierne op til det vigtigste job du har fået her i livet – at være nogens forældre. Hvordan du kan gøre dette skal jeg komme tilbage til senere.

Jeg har også brug for at lade op engang imellem og som du måske ved, så elsker jeg at rejse og da jeg ikke har en baby i huset, så har jeg stor frihed. Jeg er lige kommet hjem fra Mozambique. Det skulle vise sig at blive tre uger uden en mobiltelefon, der virkede. Meget frustrerende. OK mobil havde lovet mig, at de dækkede i Mozambique – det gjorde de ikke. Så jeg beklager hvis du forgæves har forsøgt at sende en sms eller ringe til mig. For jeg har ikke haft mulighed for at svare dig. Men nu er jeg hjemme igen – mange, mange oplevelser rigere – og med en telefon der virker igen.

Der er gået en rum tid siden det sidste Stress-a NYT kom på gaden. Meget vand er løbet i åen siden og mange fødder er blevet nusset. Så lad mig fortælle dig lidt om hvad der er sket i min verden. 

Stress-a.dk
Min gamle hjemmeside fyldte 10 år i februar 2013 og så tænkte jeg det var på tide, at den fik en tiltrængt ansigtsløftning. Så det fik den. Jeg er mægtig nysgerrig på hvad du synes. Kan du lide den? Mangler der noget eller gør du dig nogle helt andre tanker – jeg er åben for al form for feedback, for det er dig jeg skriver til her, der skal kunne lide den. Og kan du det… så fortæl meget gerne om siden og mit arbejde. 

Hvad skal jeg skrive om?
Jeg har en bøn til dig – hvad skal jeg skrive om? Min blog Babyzoneterapi.dk lå tidligere på et særskilt domæne, men nu er bloggen en integreret del af Stress-a.dk. Det er jeg glad for, men jeg er usikker på hvad der interesserer dig, så kom meget gerne med input.

MobilePay
Stress-a er blevet tilmeldt MobilePay og det er et hit hos mange af mine kunder. Når du har downloadet app'en "MobilePay", så kan du betale for alt fra babyzoneterapi hos mig til blomster i den lokale blomsterbutik med din mobil - i stedet for først at skulle have hævet penge.

BabyMassage 
Jeg er blevet uddannet BabymassageInstruktør hos Aimi.dk. Er I mindst fem forældre med et (til flere) barn hver. I kan for eksempel være en mødregruppe, så kommer jeg gerne og instruerer jer i hvordan I giver jeres børn babymassage. På Stress-a.dk kan du læse "Hvad er babymassage?" og "Lær babymassage", hvis du vil vide mere. 


Lad batterierne op
Tilbage til det med at lade op og passe på dig selv! Med et lille barn hjemme kender du sikkert alt for godt til, at det kan være svært at få ladet batterierne op. Nattesøvnen halter, I har uro fra barnet i løbet af dagen og måske lider dit barn af mavebøvl – jo flere forstyrrelser, jo mindre overskud hos dig og din partner, hvis I er to om forældreskabet.

Og så siger jeg slap nu af og pas på dig selv! Det er lettere sagt end gjort. Jeg ved det godt. Men jeg prøver alligevel at skubbe lidt til dig, for jeg ved hvor meget det betyder for dit barn, at du har det godt. Så vær opmærksom på hver dag at være lidt god ved dig selv på en måde som fylder dig med energi og lader dine batterier op. Hvordan du gør dette er helt op til dig.

I dag så jeg en mor, der havde valgt en lidt sjov metode og gav mig et stort smil på læben. Hun løb på rulleskøjter med barnevognen foran sig. Hun nød det – hun strålede - og det gjorde babyen i vognen med garanti også.

Hvis du sidder og tænker ”den er god med Helle – jeg er helt idéforladt”, så er her en liste med syv gode ideer – en til hver dag i ugen, som du kan lade dig inspirere af:

  • Lyt 10 minutter til en afspændings-cd
  • Gå en lang tur – gerne med barnevognen
  • Løb en tur
  • Tag til “langbortistan” på motionscyklen
  • Lav yogaøvelser med eller uden en yogabold
  • Få den lille passet i en time eller to – og sov!!!
  • Vær kreativ – tegn, mal, strik, sy… og glem tiden for en lille stund.

Det vigtigste er at du er eller bliver bevidst om hvordan du nemmest lader dine batterier op.

Ekspertblogger på Min-mave
Hvis du ikke er klar over det, så er jeg blevet ekspertblogger på min-mave og du finder mine seneste tre indlæg her:

  • Er din baby en bæ-gemmer?
  • Moster kommer på besøg – bliver du bekymret?
  • En hyldest til dine fødder – de bær dig gennem livet

Tryk her og du kommer videre til alle Stress-a’s blogindlæg på min-mave.

Måske et af de kommende indlæg på min-mave skal handle om babygråd. Her følger lige et par tanker om babygråd:

Ingen babygråd
I Mozambique vrimler det med kvinder med små børn på ryggen. En ting glædede mig. Jeg hørte stort set aldrig babygråd. Det lille barn sad på ryggen af mor godt gemt væk i et langt stykke stof som moren havde bundet om maven. Når det lille barn sov, så var hovedet typisk dækket af klædet.

Barnet var hele tiden i tæt kontakt med sin mor og kunne mærke og fornemme hendes hjerterytme, som da det lå i mors mave. Mor havde fri bevægelighed og gik snildt i marken eller hentede vand ved brønden med en lille på ryggen.

Det er ikke sikkert den model fungerer i vores del af verden, men så er der noget andet der gør. Vil du dele med mig hvad du gør for at få dit barn til at falde til ro, når det er uroligt? 

Babysmil og kærlige onsdagshilsner

Helle Munk
 
 
 
 
 

 
 

 
 
 
 
Velkommen til Stress-a NYT. Du modtager Stress-a NYT, da du enten er eller tidligere har været i kontakt med Stress-a. |
Ønsker du ikke at modtage nyhedsbrev? Afmeld
©2014 Stress-a, All rights reserved