Copy
El butlletí #energiadelesplai consta de notícies, recursos i informacions d'Esplais Catalans per als monitors, monitores, socis, sòcies i totes les persones que treballeu i us interesseu pels esplais! En rebreu una nova dosi cada mes!

Més de 700 monis d'Esplac van reivindicar la tasca de monitors i monitores a la capital del Berguedà el cap de setmana del 16 i 17 d'abril, sota el lema "Juntes construïm el present, som #MonisImparables".

L’objectiu de la trobada ha estat reivindicar la tasca educativa i transformadora de l’esplai i concretament, reforçar la figura del monitor i monitora voluntari, considerat un agent educatiu més en la formació de l’infant, com ho és l’escola o la família. Això s’ha plasmat en la celebració d’un gran acte reivindicatiu conjunt diumenge 17 d’abril a les 12h, moment en què els i les monis han construït entre totes un manifest pintant frases que sintetitzen què vol dir ser monitor o monitora en diferents pancartes. Missatges com «Revolucionem l’educació», «Juntes eduquem per transformar la societat» o «Quan del no res ho fem tot» han estat alguns dels escollits pels més de 700 participants, que han confluït a la plaça Sant Pere de Berga, on van ajuntar totes les pancartes amb les frases i van aixecar unes lletres on es podia llegir«SOM MONIS IMPARABLES».

 Llegir la notícia completa al web
→ Ja heu vist els àlbums de fotografies del dissabte matí, dissabte tarda, la nit de concerts i l'acte de diumenge

A les reunions de sector realitzades durant el mes de març vam començar a posar el fil a l’agulla al treball per al proper 20N. Alguns sectors, com Barcelonès-Nord, Bages-Bergedà i Vallès, vam debatre al voltant de preguntes sobre aquesta diada i per què i com reivindicar-la. 
Més informació al web
Estem preparant unes jornades on els i les adolescents i joves dels esplais sereu les protagonistes!
Tenim moltes ganes de que us engresqueu a fer les jornades a la vostra mida i per això us proposem que ens expliqueu com serien les vostres jornades ideals a través del següent formulari fins al 15 de maig. Més informació al web!
Ja tenim cartell guanyador per a les activitats de CCR de l'estiu 2016!
El diumenge 24 d’abril va acabar el període de votacions de la tercera edició del concurs de cartells, i, amb 91 punts, el guanyador ha estat el cartell dissenyat per en Francesc Viladoms i l’Oriol Nadal de l’esplai Guai! de Palou. Moltes felicitats!
* Amb el redisseny del web d'Esplac.cat, els sectors geogràfics guanyen protagonisme i visibilitat! Cada sector té ara una pàgina pròpia al web, amb una llista dels esplais del sector, l'EGS del curs i l'actualitat del sector. A la pàgina dels Sectors Geogràfics podeu clicar al mapa del vostre sector! Poc a poc l'anirem alimentant aquests espais amb les activitats que fem als esplais!
  • Al Sector VALLÈS ho tenen tot a punt per la sortida dels 3 turons. Faran l'excursió el 14 de maig i pujaran 3 cims simultàniament per grups d'edat (El Matagalls, el Tagamanent i el Puigmadrona). Per a cada cim hi haurà un centre d'interès basat en les llegendes d'aquella muntanya. En total seran 200 persones. Pel 15 de maig també preparen la formació a la brasa, serà sobre consum responsable. 
  • La Trobada de Joves del Sector BAIX LLOBREGAT va tenir lloc el 9 i 10 d'abril a Molins de Rei. Hi van participar 7 esplais i més de 100 persones. De l'activitat va sortir la proposta de fer una panera col·lectiva per recuperar diners per les activitats pròpies del sector i també van decidir fer el DUDI d'enguany a El Papiol.
  • Al Sector MARESME preparen la formació per premonis d'aquest mes de maig, segurament de cara al 21-22, i així poder anar al 15è aniversari del Guaita'l d'Alella. Per altra banda, han fet una nova comanda de dessuadores i preparen una comanda de bufs del sector. 
  • Al Sector BARCELONÈS NORD preparen un final de curs amb formació i barbacoa conjunta.
  • Ja s'acosten les Vesprades de formació del Sector BARCELONA. Seran el 20 de maig i comptaran amb formacions i espais formatius de debat, sopar i música al Guinardó. Durant el cap de setmana del 7 i 8 de maig tenen lloc les Konjuntivitis, excursions conjuntes del sector segons grups d'edat. Ja s'acosta, també, el dia de reivindicació del projecte Localitza't, que serà el 21 de maig. Després d'un dinar conjunt es farà manifestació i lectura de manifest a l'Arc de Triomf.
  • El Sector PENEDÈS-GARRAF i el Sector CAMP DE TARRAGONA estrenaran dessuadores aviat!    
  • El 7 i 8 de maig es celebrarà la trobada d'infants del Sector GIRONA a Llagostera. Serà la segona trobada d'infants que es celebra enguany al sector i es preveu molta assistència ja que la darrera va ser tot un èxit.
 
Ja heu vist el Vídeo-Timelapse que vam fer durant l'acte reivindicatiu de la Monifesta't?

No és gens fàcil resumir la Monifesta’t d’aquest cap de setmana a Berga, però repassant les publicacions per xarxes socials ens podem fer una idea de quins van ser els grans moments. Aquí en teniu un recull! #MonisImparables també al 2.0!

Llegir el recull

Eduard Fernando, membre de l'Equip de Direcció d'Esplac, publica al ‪#SomEsplai‬ un article d'opinió sobre el repartiment desigual del 0,7% de recursos dels pressupostos de l'Estat en base a les declaracions de la renda.
 

Llegir article

Hem engegat la campanya El recurs del mes per fer arribar els recursos d’Esplac als esplais i explicar i valorar el seu potencial educatiu. A partir d’ara, cada mes inclourem una nova fitxa que presenta un recurs, les seves característiques i per a què serveix al butlletí #Energiadelesplai d’Esplais Catalans.
Ja s'acosta l'estiu i és un molt bon moment per a formar-nos com a monis. Podeu consultar, al web de l'Escola Lliure el Sol, les formacions obertes per a monitors/es, directors/es i els monogràfics
Esplac.cat
Esplac.cat
Som Esplai
Som Esplai
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
Correu
Correu
ESPLAIS CATALANS – ESPLAC

c. Avinyó, 44 2n | 08002 Barcelona | T. 93 302 61 03 | esplac@esplac.cat | www.esplac.cat
Si vols deixar de rebre aquesta informació envia un correu amb el subjecte BAIXA a la direcció:
esplac@esplac.cat