Copy
El butlletí #energiadelesplai consta de notícies, recursos i informacions d'Esplais Catalans per als monitors, monitores, socis, sòcies i totes les persones que treballeu i us interesseu pels esplais! En rebreu una nova dosi cada mes!

Les setmanes prèvies a la Monifesta't han estat marcades per la visita d'organització i la roda de premsa informativa sobre l'activitat.

A una setmana de la trobada de #MonisImparables, hem fet una roda de premsa a la plaça de Sant Pere de Berga per explicar la Monifesta’t 2016. Al web podeu consultar tota la informació sobre aquest acte públic.

El cap de setmana anterior, bona part dels membres de l’organització de la Monifesta’t (en total són 43 persones) van reunir-se a Berga per acabar de decidir aspectes clau per al bon funcionament de la trobada. A més de fer un repàs de la programació d’activitats (que podeu trobar a la pàgina web de la Monifesta’t) i assumir tasques de comunicació, logística i dinamització; les monitores van aprofitar per visitar els diferents espais de Berga on el cap de setmana del 16 i 17 d’abril es reuniran les més de 700 participants de 63 esplais que s’han inscrit a la trobada.

 Per saber-ne més sobre la roda de premsa...
 Per saber-ne més sobre la trobada d'organització...

Després d’un llarg procés de debat i treball en equip, la Comissió Internacional d’Esplac fa el llançament d’un nou recurs creat per a què tots els esplais puguin iniciar-se sense por en el meravellós món de l’internacionalisme.

Llegeix la Guia de l'Internacionalisme!
* Amb el redisseny del web d'Esplac.cat, els sectors geogràfics guanyen protagonisme i visibilitat! Cada sector té ara una pàgina pròpia al web, amb una llista dels esplais del sector, l'EGS del curs i l'actualitat del sector. A la pàgina dels Sectors Geogràfics podeu clicar al mapa del vostre sector! Poc a poc l'anirem alimentant aquests espais amb les activitats que fem als esplais!
  • Al Sector VALLÈS ja preparen les properes activitats, que seran els 3 turons (una activitat nova d'enguany) i la formació a la brasa.
  • Aquest cap de setmana tindrà lloc la Trobada de Joves del Sector BAIX LLOBREGAT. El passat mes de març va estar marcat per la trobada d'infants i la de joves intersectorial.
  • Al Sector MARESME han valorat molt positivament les trobades d'infants i joves d'aquest passat mes. Ara tenen programada una formació de joves de cara al maig.
  • Al Sector BARCELONÈS NORD varen organitzar un torneig de Quiditch el passat cap de setmana, on hi van participar 4 esplais.
  • Al BAGES-BERGUEDÀ acullen, el cap de setmana vinent, la Monifesta't. Preparen, també, una trobada de formació de joves (CIM) a Avià al maig.     
  • El Sector GIRONA prepara, per aquest abril, trobada d'infants i joves, i ha estat treballant la seva participació en la Monifesta't. Per altra banda, han elaborat una cançó pel Sector!
Tot el que fas deixa petjada | Monifesta't 2016
La comissió Reduint Petjada presenta un vídeo de cara a la Monifesta’t, per recordar-nos que tot allò que fem deixa petjada. Què hauran preparat per a la Monifesta’t?

En aquest article es fan tres propostes de rutes a peu a les que es pot accedir en transport públic. Cal tenir en compte que els esplais tenen localitzacions geogràfiques diferents, fet que indubtablement condiciona les seves possibilitats d’accés a espais on realitzar excursions. Així mateix, cada entitat té la seva ‘cultura excursionista’, sovint influenciada pels coneixements i la motivació de l’equip de monitors del moment. 

Llegir article

"(...) He perdut la por a obrir els ulls, sí, però encara no sé com serà la meva vida després de la guerra."

Un relat de Youssef El Maimouni, exmonitor de l’Esplai Zig-Zag del Vendrell, que forma part del llibre "Vet aquí els nostres drets". Cal recuperar-lo, encara més, en moments tant vergonyosos com els que estem vivint com a ciutadanes d'una Unió Europea que dóna l'esquena a milers i milers de refugiades cada dia.
 

Llegir article

Hem engegat la campanya El recurs del mes per fer arribar els recursos d’Esplac als esplais i explicar i valorar el seu potencial educatiu. A partir d’ara, cada mes inclourem una nova fitxa que presenta un recurs, les seves característiques i per a què serveix al butlletí #Energiadelesplai d’Esplais Catalans.
Esplac.cat
Esplac.cat
Som Esplai
Som Esplai
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
Correu
Correu
ESPLAIS CATALANS – ESPLAC

c. Avinyó, 44 2n | 08002 Barcelona | T. 93 302 61 03 | esplac@esplac.cat | www.esplac.cat
Si vols deixar de rebre aquesta informació envia un correu amb el subjecte BAIXA a la direcció:
esplac@esplac.cat