Copy
El butlletí #energiadelesplai consta de notícies, recursos i informacions d'Esplais Catalans per als monitors, monitores, socis, sòcies i totes les persones que treballeu i us interesseu pels esplais! En rebreu una nova dosi cada mes!

Des d’avui fins l’1 de novembre us podeu inscriure a la 35a Assemblea General Ordinària (AGO) i l’Assemblea General Extraordinària (AGE) d’Esplais Catalans a través de l’EsplacNet. 

La celebrarem el 26 i 27 de novembre a Granollers.

L’Assemblea General és l’espai més important de presa de decisions d’Esplais Catalans: on valorem la feina feta, on decidim què farem el proper curs, on escollim nous membres de l’Equip de Direcció i on donem la benvinguda als nous esplais.

Aquest any, fruit de l’augment de la participació en els debats i amb la voluntat de mantenir un espai de debat canviem el format de l’assemblea: la començarem dissabte 26 de novembre treballant per grups sobre els projectes d’Esplac i com ja vam fer l’any passat, el diumenge 27 començarem amb una AGE, on es sotmetran a votació la proposta de modificació dels Estatuts i la proposta de Reglament de Règim Intern, i continuarem amb l’AGO, on aquestes modificacions, si s’aproven, ja s’aplicaran.

 Llegir la notícia completa al web

Durant els últims caps de setmana de setembre, i els primers d'octubre, els diferents sectors d'Esplac celebren les Assemblees Generals Ordinàries (AGOs) corresponents i escolleixen el seu nou Equip General de Sector (EGS). En aquest butlletí us volem presentar aquells equips que ja s'han conformat i donar la benvinguda als nous membres. Molta sort i encerts en aquest nou curs!

A la imatge de dalt podeu veure el nou EGS al sector Camp de Tarragona, que va celebrar la seva AGO l'1 d'octubre. Ells son la Maria, l'Elvira i el Joel. 

Més informació al web

El Sector Barcelona va escollir la setmana passada els membres del nou Equip General.

Aquest curs continuen la Cira, en Pau, la Tània i en Marc i s'afegeixen a l'equip la Maria i en Tito.

Dissabte a la tarda es va celebrar l'AGO del sector Bages-Berguedà a Avinyó. 

Els esplais van aprovar el Pla de Treball del curs i es va votar el nou EGS Bages Berguedà. Continuen l'Aleix i l'Albert i s'afegeixen l'Eloi i la Clara.

El sector Osona-Ripollès va celebrar dissabte passat al matí la seva AGO a Viladrau.

Allà van escollir el nou Equip General del Sector. Continuen a l'equip la Berta i la Núria i s'afegeixen l'Àlex i en Bernat.

El sector Baix Llobregat també va celebrar la seva AGO i va escollir el nou EGS. 

Aquest any tornen a repetir la Caterina, la Paty i el Raúl i entra un gran relleu conformat per la Meri, el Cristian, el Joel i l'Oriol.


Fins el 14 d'octubre, a través de l'EsplacNet us podeu inscriure a la formació de "Detecció i prevenció de l'abús infantil" de la Fundació Vicky Bernadet. 

Oferim aquesta formació específica per a monitores i monitors dels esplais, el 28 d’octubre de 16 a 20h a la seu d’Esplac, amb un cost de 10€ per participant.

Aquí teniu tota la informació!

Enrecordeu-vos de guardar el proper 16 d'octubre per venir a les Jornades Ambientals que organitza la comissió Reduint Petjada d'Esplac.

 Tota la informació de l'acte, la trobareu aquí. 

* Amb el redisseny del web d'Esplac.cat, els sectors geogràfics guanyen protagonisme i visibilitat! Cada sector té ara una pàgina pròpia al web, amb una llista dels esplais del sector, l'EGS del curs i l'actualitat del sector. A la pàgina dels Sectors Geogràfics podeu clicar al mapa del vostre sector! Poc a poc l'anirem alimentant aquests espais amb les activitats que fem als esplais!
  • Al Sector MARESME celebraran l’AGO de sector el proper diumenge 9 d’octubre a Palafolls.
  • El Sector BARCELONA té un cap de setmana d'allò més ple: el dia 9 celebraran la Trobada de referents, i el 10, l'AGO. A més, ja estan preparant la Trobada de Monitors que tindrà lloc els propers 12 i 13 de novembre a la casa de colònies Artur Martorell.  
  • L'AGO del Sector PENEDÈS-GARRAF serà també aquest diumenge dia 9, i tindrà lloc a Sant Pere de Ribes. Abans, faran un previ (AGEE) per aprovar el RRII del Sector. 
  • Al Sector GIRONA l’AGO es celebrarà el proper 9 d’octubre a Llagostera. Per una banda es farà l’aprovació de la documentació i per una altra, el treball per comissions.

"Què vol dir deixar morir les emocions? Doncs respirar-les amb tota la plenitud, les que associem a estats positius i a estats negatius, les que associem a creixement i a destrucció, a guariment… Respirar-les totes per no perdren’s en la frivolitat de l’enterramorts ni en la tragèdia del jove Hamlet."

Roger Puig Lucas, soci d’Esplac i exmonitor de l’esplai SCV Clot, publica aquest article després de participar al monogràfic d’educació emocional de l’Escola Lliure el Sol.

Llegeix l'article al Som Esplai

"– Els ‘perroflautes’ aquests de l’esplai.
– Sí, aquests que van amb rastes i fumen tot el dia."

La Sara Subirana, membre de l'equip de direcció d'Esplac, reflexiona sobre els estereotips que arrosseguem els i les monis d'esplai i sobre com els combatem. 
 
Hem engegat la campanya El recurs del mes per fer arribar els recursos d’Esplac als esplais i explicar i valorar el seu potencial educatiu. A partir d’ara, cada mes inclourem una nova fitxa que presenta un recurs, les seves característiques i per a què serveix al butlletí #Energiadelesplai d’Esplais Catalans.
Esplac.cat
Esplac.cat
Som Esplai
Som Esplai
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
Correu
Correu
ESPLAIS CATALANS – ESPLAC

c. Avinyó, 44 2n | 08002 Barcelona | T. 93 302 61 03 | esplac@esplac.cat | www.esplac.cat
Si vols deixar de rebre aquesta informació envia un correu amb el subjecte BAIXA a la direcció:
esplac@esplac.cat


This email was sent to <<Correu electrònic>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Esplais Catalans, Esplac · Carrer Avinyó, 44 - 2on · Barcelona, Barcelona 08002 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp