Copy
El butlletí #energiadelesplai consta de notícies, recursos i informacions d'Esplais Catalans per als monitors, monitores, socis, sòcies i totes les persones que treballeu i us interesseu pels esplais! En rebreu una nova dosi cada mes!

El projecte #TransformarEducant consta d'un llibre històric sobre els nostres origens i un documental que retrata el nostre present. per a fer-ho possible iniciem una campanya de micromecenatge. 
 

Ja fa uns mesos que des d'Esplac hem iniciat un projecte de recuperació de la memòria històrica i revisió del nostre present.
Trobavem a faltar conèixer la història dels esplais laics, els seus orígens i el seu desenvolupament cap a on som ara, cap al model d'esplai que tenim i que reivindiquem: voluntari, associatiu, laic, participatiu i amb voluntat de transformació social.
Per això, hem encarregat una recerca de la història dels esplais catalans a l'Albert Claret, historiador vinculat a l’associacionisme educatiu. El resultat és el llibre “Transformar educant: una història dels esplais catalans”.
Aquest projecte es complementa amb l'elaboració d'un documental que posarà sobre la taula el present dels esplais – recollint el que l'estudi exposa del nostre passat – i el futur d'aquests. 

Coneix el projecte
Col·labora amb la campanya

Durant l’Escola d’Esplac 2016, vam tenir l’oportunitat d’escoltar i entendre experiències d’educació que promouen la participació en diferents nivells. l’Esplai Piolet ens va explicar els orígens i objectius del seu DUPI: el Dia Universal de la Participació infantil que organitzen des de l’esplai.
* Amb el redisseny del web d'Esplac.cat, els sectors geogràfics guanyen protagonisme i visibilitat! Cada sector té ara una pàgina pròpia al web, amb una llista dels esplais del sector, l'EGS del curs i l'actualitat del sector. A la pàgina dels Sectors Geogràfics podeu clicar al mapa del vostre sector! Poc a poc l'anirem alimentant aquests espais amb les activitats que fem als esplais!
  • Al Sector VALLÈS valoren molt positivament la seva sortida conjunta als 3 turons. Tot va anar molt bé i van tenir una gran participació. Amb això tanquen el curs d'activitats de sector i encaren el curs vinent preparant l'AGO del Sector, a l'octubre.
  • El Sector BAIX LLOBREGAT ja ha engegat la campanya de la panera estiuenca, amb butlletes a 2 euros que serviran per finançar les activitats pròpies del Sector. Ja teniu la vostra? Per altra banda s'està començant a parlar del DUDI del curs vinent, que volen fer durant 2 dies. 
  • Al Sector BARCELONÈS NORD preparen un final de curs amb formació i barbacoa conjunta.
  • El passat 20 de maig van tenir lloc les Vesprades de formació del Sector BARCELONA. Allà s'hi va fer una formació i cinc espais formatius de debat. Al Sector ja s'han creat les comissions per a la Trobada de Monis del curs vinent i per al CIM, curs de formació per a pre-monis, que té lloc just abans de començar el curs esplaiero.   
  • El Sector BAGES-BERGUEDÀ va fer el CIM amb joves de cinc esplais el passat cap de setmana del 21-22 de maig. 
  • Al Sector  CAMP DE TARRAGONA s'està gestant la Trobada de Joves Intersectorial, i es combinarà, també, amb una Trobada de Grans.    
  • El 7 i 8 de maig es va celebrar la trobada d'infants del Sector GIRONA a Llagostera. Es valora molt positivament i s'intentarà, l'any vinent, atreure la participació de tots els esplais del sector. 
 
Col·labora amb #TransformarEducant, el documental dels Esplais Catalans
Què és #TransformarEducant i per què participar-hi?

Apliquem el nou circuit de posicionaments i adhesions que es va aprovar la darrera Assemblea General Ordinària i obrim per primera vegada el procés de votació del posicionament preparat per la comissió de Gènere pel dia de l’alliberament LGBTI (28 de juny). 


→Llegir la notícia

Marina Sánchez Cid (Alacant) és activista feminista, economista i ha fet el màster de Dones, Gènere i Ciutadania a la Universitat de Barcelona. També és membre d’un grup de dol comunitari i treballa com a gerent a Casals de Joves de Catalunya.
En aquesta entrevista reflexiona sobre el lleure educatiu.

Llegir entrevista

Hem engegat la campanya El recurs del mes per fer arribar els recursos d’Esplac als esplais i explicar i valorar el seu potencial educatiu. A partir d’ara, cada mes inclourem una nova fitxa que presenta un recurs, les seves característiques i per a què serveix al butlletí #Energiadelesplai d’Esplais Catalans.
Ja s'acosta l'estiu i és un molt bon moment per a formar-nos com a monis. Podeu consultar, al web de l'Escola Lliure el Sol, les formacions obertes per a monitors/es, directors/es i els monogràfics
Esplac.cat
Esplac.cat
Som Esplai
Som Esplai
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
Correu
Correu
ESPLAIS CATALANS – ESPLAC

c. Avinyó, 44 2n | 08002 Barcelona | T. 93 302 61 03 | esplac@esplac.cat | www.esplac.cat
Si vols deixar de rebre aquesta informació envia un correu amb el subjecte BAIXA a la direcció:
esplac@esplac.cat