Copy
El butlletí #energiadelesplai consta de notícies, recursos i informacions d'Esplais Catalans per als monitors, monitores, socis, sòcies i totes les persones que treballeu i us interesseu pels esplais! En rebreu una nova dosi cada mes!

Aquest recurs desenvolupa el treball sobre la participació infantil, un dels pilars fonamentals del projecte educatiu dels esplais.

 

Durant l’Esplaiada de Llagostera ja vam treballar diversos aspectes sobre participació infantil, recollits sota el lema #tenimveuAra fem un pas més amb la presentació del Decàleg de Participació Infantil d’Esplais Catalans, que porta per títol “Dret a participar”.

Aquest recurs pretén aportar consells i explicacions agrupats en 10 idees, que resumeixen tant allò que entenem per participar com la manera d’aconseguir que els infants de l’esplai coneguin aquest dret i en facin ús.

→Clica aquí per descobrir el Decàleg
 
Per recordar l’Esplaiada, amb més de 2.200 participants entre infants i monis, publiquem un recull en forma de diari digital: el Diari de l'Esplaiada. És un resum a partir de textos, fotos i il·lustracions de la passada trobada general a Llagostera del 24 al 26 d'abril.

→Clica per descobrir el Diari de l'Esplaiada
  • Els esplais del BAGES-BERGUEDÀ i OSONA-RIPOLLÈS faran una trobada de monis conjunta el 17 i 18 d'octubre. Tenen 6 propostes de formació. Després faran les AGO de sector respectives.
  • Els esplais de BARCELONA han convocat una reunió extraordinària el 5 d'octubre per preparar el Pla de Treball. La seva AGO és el 19 d'octubre.
  • El VALLÈS ha decidit fer l'AGO el 4 d'octubre, un dia diferent de la reunió de sector, per tal de poder augmentar i millorar el debat.
  • Els esplais de CAMP DE TARRAGONA i del MARESME fan l'assemblea de sector el 18 d'octubre. Al Maresme han convocat també una reunió extraordinària per elaborar el Pla de Treball de manera més participativa.
  • Al sector PENEDÈS-GARRAF, l'AGO de sector serà l'11 d'octubre i la trobada de monis (Calça't) el 24 i 25 d'octubre.
  • Els esplais del BARCELONÈS NORD realitzaran durant l'octubre el Trobem-nos, on fan també l'assemblea del sector.
  • A les comarques de GIRONA, els esplais es van reunir el 27 de setembre per encarar els projectes i accions pel proper curs.
Com ja sabeu, l’IFM Camp 2016 és un campament internacional que es realitzarà a Alemanya del 23 de juliol al 5 d’agost i que agruparà més de 3.000 persones pertanyents a entitats de tot el món. L’IFM-SEI ha llençat una convocatòria per trobar voluntaris/es que vulguin participar en l’organització del campament. Aquí trobareu tota la informació!

→Llegir notícia
Encetem el monogràfic Política i esplai al Som Esplai, en què debatem sobre com es fa política a l'esplai, què entenem per fer política i com ens relacionem amb moviments socials i polítics. El primer article és del Miquel Martorell (esplai Turons): "A l'esplai ens mullem, a l'esplai fem política!"

→Llegir article d'opinió
L'Assac va tancar el 30 d'agost i des del 7 de setembre podeu accedir a l'EsplacNet, la nova intranet dels esplais, més moderna i pràctica. Podeu accedir amb la mateixa contrasenya que teníeu a l'Assac. Poc a poc estem introduïnt les noves funcions de l'eina. Sabeu ja quines seran les principals novetats de l'EsplacNet? Us les expliquem en 7 punts!
 
→Llegir notícia
Esplais Catalans vam reafirmar l'Onze de Setembre el nostre compromís i convenciment que només a través de les urnes es podrà decidir quin és el camí que ha de prendre Catalunya. Les eleccions convocades el 27 de setembre eren un pas més per definir la voluntat de la ciutadania catalana.
 
→Llegir el posicionament
Esplac.cat
Esplac.cat
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
Correu
Correu
ESPLAIS CATALANS – ESPLAC

c. Avinyó, 44 2n | 08002 Barcelona | T. 93 302 61 03 | esplac@esplac.cat | www.esplac.cat
Si vols deixar de rebre aquesta informació envia un correu amb el subjecte BAIXA a la direcció:
esplac@esplac.cat