Copy
El butlletí #energiadelesplai consta de notícies, recursos i informacions d'Esplais Catalans per als monitors, monitores, socis, sòcies i totes les persones que treballeu i us interesseu pels esplais! En rebreu una nova dosi cada mes!

L’esplai Papu Tisores ha començat aquesta setmana la primera de les 135 activitats que duran a terme els esplais aquest estiu.

Ja arriba l’estiu, i, amb ell, les nombroses activitats que fan els esplais per culminar la tasca educativa de tot el curs, compartint uns quants dies a plena natura. Com sempre, aquest és el moment més intens de l’any, on els infants i joves experimenten moments màgics de convivència amb els companys i companyes, desconnecten completament de la rutina i descobreixen nous racons de món, i potser també nous amics i amigues.

Els campaments, colònies i rutes són un moment únic i ideal per a posar en pràctica i seguir aprenent tot el que l’esplai ens aporta. La convivència amb el grup i amb la natura ens permeten treballar de manera intensa i vivencial els objectius proposats per aquell curs, i permeten posar de manifest valors com l’autonomia personal, la cooperació i el treball en equip, el consum responsable i el respecte per les persones i per l’entorn que ens envolta.


 Llegir la notícia completa al web
 

Esplais Catalans s’ha anat convertint en els darrers anys en un referent a nivell internacional pel que fa al treball en defensa dels Drets dels Infants des de l’educació en el lleure. Aquest estiu Esplac s’encarrega de coordinar la tenda temàtica sobre Drets dels infants i participació de l’IFM Camp 2016.

Més informació al web
Coneix les protagonistes de "Transformar educant"
Tres perfils diferents, tots ells vinculats activament a l’esplai, representaran la realitat dels esplais catalans al documental “Tranformar educant”, que actualment està en fase de pre-producció.
→ Llegeix la notícia al web i coneix totes les protagonistes!
* Amb el redisseny del web d'Esplac.cat, els sectors geogràfics guanyen protagonisme i visibilitat! Cada sector té ara una pàgina pròpia al web, amb una llista dels esplais del sector, l'EGS del curs i l'actualitat del sector. A la pàgina dels Sectors Geogràfics podeu clicar al mapa del vostre sector! Poc a poc l'anirem alimentant aquests espais amb les activitats que fem als esplais!
  • El Sector VALLÈS celebrarà una reunió oberta el 14 de juliol amb l'EGS i monis que ho vulguin. Servirà per desenvolupar el Pla de Treball del curs 16/17, a partir de les propostes de l'última reunió.
  • El 8 de juliol el Sector BAIX LLOBREGAT es troba a Sant Boi per iniciar la comi DUDI, fer una valoració del curs i una festa de comiat. El DUDI de l'any vinent serà de dos dies i es celebrarà a El Papiol. 
  • Al Sector MARESME ja han tancat el calendari del curs vinent amb tres caps de setmana reservats per a activitats del sector. Per la redacció del Pla de Treball es tornarà a fer una comissió com el curs passat.
  • El Sector BARCELONA ha fet la valoració de curs en una reunió llarga i plena de debat. Ja estan en marxa les comissions per al CIM i la Trobada de Monis, i s'ha començat a buscar cases per aquestes activitats. L'inici del curs vinent estarà marcat per dues reunions al setembre i l'AGO el 10 d'octubre.
  • La dinàmica realitzada a alguns esplais del Sector PENEDÈS-GARRAF per aprofundir en el Pla de Treball va tenir molt bona resposta per part de les monis.
  • El curs vinent al Sector GIRONA comença carregat! Faran tancada de monis al setembre per fer l'AGO, formació i programació del curs.
  • Al Sector BAGES-BERGUEDÀ ja tenen molt organitzada la Trobada de Monis del curs vinent, amb formacions i AGO, que serà el cap de setmana de l'1 i 2 d'octubre.
 
#TransformarEducant | Sector VALLÈS
Què és "Transformar educant" i per què participar-hi?

"Sou capaços i capaces de canviar el que us proposeu, de defensar allò en el què creieu –els vam dir, tancant la sessió-. Però algú us ho ha de dir. Algú us ha de dir que sou molt més que estudiants, molt més que examinands. I us ho heu de creure."

L'Helena Roura (esplai Turons) publica aquest article reflexionant sobre la participació dels joves a les aules i fora després de participar del projecte "Visc, Convisc, Participo" del Consell Joventut de Barcelona.
Els esplais tenim un enorme potencial a les nostres mans, podem ser una gran part del canvi amb la tasca que fem amb els infants, ells són el present i el futur, i un infant apoderat pot incidir activament en el canvi cap a una societat justa i inclusiva. 
 
Hem engegat la campanya El recurs del mes per fer arribar els recursos d’Esplac als esplais i explicar i valorar el seu potencial educatiu. A partir d’ara, cada mes inclourem una nova fitxa que presenta un recurs, les seves característiques i per a què serveix al butlletí #Energiadelesplai d’Esplais Catalans.
Esplac.cat
Esplac.cat
Som Esplai
Som Esplai
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
Correu
Correu
ESPLAIS CATALANS – ESPLAC

c. Avinyó, 44 2n | 08002 Barcelona | T. 93 302 61 03 | esplac@esplac.cat | www.esplac.cat
Si vols deixar de rebre aquesta informació envia un correu amb el subjecte BAIXA a la direcció:
esplac@esplac.cat