Copy
El butlletí #energiadelesplai consta de notícies, recursos i informacions d'Esplais Catalans per als monitors, monitores, socis, sòcies i totes les persones que treballeu i us interesseu pels esplais! En rebreu una nova dosi cada mes!

35a AGO D'ESPLAIS CATALANS EL 26 I 27 DE NOVEMBRE A GRANOLLERS

Queda menys d'un mes per que tinguin lloc la 35a Assemblea General Ordinària (AGO) i l’Assemblea General Extraordinària (AGE) d’Esplais Catalans. 


Les celebrarem els dies 26 i 27 de novembre a Granollers.

L’Assemblea General és l’espai més important de presa de decisions d’Esplais Catalans: on valorem la feina feta, on decidim què farem el proper curs, on escollim nous membres de l’Equip de Direcció i on donem la benvinguda als nous esplais.

Aquest any, fruit de l’augment de la participació en els debats i amb la voluntat de mantenir un espai de debat canviem el format de l’assemblea: la començarem dissabte 26 de novembre treballant per grups sobre els projectes d’Esplac i com ja vam fer l’any passat, el diumenge 27 començarem amb una AGE, on es sotmetran a votació la proposta de modificació dels Estatuts i la proposta de Reglament de Règim Intern, i continuarem amb l’AGO, on aquestes modificacions, si s’aproven, ja s’aplicaran.

 Llegir la notícia completa al web

Per què es va canviar de l'Assac a l'EsplacNet?
Per a què serveix l'EsplacNet?
Com el podem millorar?


En aquest vídeo us donem algunes respostes sobre l'evolució i utillitat de la intranet dels esplais!

El proper diumenge 13 de novembre tindrà lloc la sisena edició de les Jornades de Lleure i Feminismes que coorganitzem Casals de Joves de Catalunya, Escola Lliure El Sol i Esplais Catalans. 

Recordeu que les places són limitades, així que us recomanem apuntar-vos-hi el més aviat possible!! (El preu de la inscripció és de 6€).

Podeu veure el programa complet i fer la vostra inscripció a través d'aquest enllaç.

A Esplac considerem que el treball en xarxa és un dels pilars del funcionament de l’esplai. Per això et presentem la Guia de Relacions Externes de l'Esplai, una eina que ens ha de permetre organitzar el nostre treball en xarxa i les relacions de coordinació i cooperació amb diversos agents socioeducatius, culturals o d’altres tipus.

Descarrega-te-la aquí

A Esplais Catalans pensem que l’esplai no té sentit sense la participació dels seus infants i joves, la qual considerem un element clau i imprescindible en el projecte educatiu.

Treballem per apoderar monitores, infants i joves en el coneixement dels Drets dels Infants. És per això que publiquem un Recull de Bones pràctiques sobre Participació Infantil.

* Amb el redisseny del web d'Esplac.cat, els sectors geogràfics guanyen protagonisme i visibilitat! Cada sector té ara una pàgina pròpia al web, amb una llista dels esplais del sector, l'EGS del curs i l'actualitat del sector. A la pàgina dels Sectors Geogràfics podeu clicar al mapa del vostre sector! Poc a poc l'anirem alimentant aquests espais amb les activitats que fem als esplais!
  • El dia 6 de novembre, el sector VALLÈS farà una reunió extraordinària per preparar la documentació de l'AGO.
  • El Sector MARESME celebrarà la Trobada de monis el 19 i 20 de novembre a Clarens (Vallgorguina). Hi haurà dues formacions: una primera sobre Atenció a la infància en risc, i una segona sobre Millora de la gestió d'equips de treball.
  • El dia 19 de novembre, el Sector GIRONA  farà un acte reivindicatiu celebrant el 20N, Dia Internacional dels Drets dels Infants. 
  • La Trobada de Monitores i Monitors del Sector BARCELONA es celebrarà el cap de setmana del 12 i 13 de novembre, i hi participaran unes 265 persones.
  • El Sector PENEDÈS-GARRAF avança la seva Reunió de Sector una setmana, per treballar la documentació de l'AGO. Serà el dia 8 de novembre. 
  • El Sector CAMP DE TARRAGONA també avança la seva reunió de sector, que tindrà lloc el 3 de novembre. 
  • El Sector OSONA-RIPOLLÈS, celebrarà el 20N a Tona, amb la participació dels tres esplais actius del sector. 
  • El Sector BAGES-BERGUEDÀ celebrarà la Diada els Drets dels Infants a Santpedor
  • El sector BAIX LLOBREGAT està preparant un DUDI de dos dies al Papiol. Tot i que es separarà els infants per franges d'edat, hi haurà un acte conjunt on es farà un manifest. 
  • Al sector BARCELONÈS NORD la celebració del 20N la farà cada esplai per la seva banda, però han acordat fer vídeo conjunt. 

"Créixer és, en el fons, arrelar. Arrelar, cavar profund, cap a dins, i trobar la força en les teves arrels, que creixin fermes per poder aprofitar cada vegada millor allò que la vida ens dóna".

En Roger Puig, de l' Esplai SCV - El Clot, comparteix les seves emotives paraules de comiat a famílies, infants i monis aprofitant un nou inici de curs.

Llegeix l'article al Som Esplai

El Miquel Martorell, de l'Esplai Turons, planteja una manera diferent d'entendre el lleure, la participació i les relacions laborals, sota el prisma del cooperativisme.

Ho fa donant veu a l'Anna i la Mariona, dues membres de les cooperatives de lleure L'Esberla SCCL i L'Esguard.

Recordeu que fa uns mesos vam engegat la campanya El recurs del mes per fer arribar els recursos d’Esplac als esplais i explicar i valorar el seu potencial educatiu. Podeu veure a continuació un recull de tots els recursos publicats fins al moment.
Esplac.cat
Esplac.cat
Som Esplai
Som Esplai
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
Correu
Correu
ESPLAIS CATALANS – ESPLAC

c. Avinyó, 44 2n | 08002 Barcelona | T. 93 302 61 03 | esplac@esplac.cat | www.esplac.cat
Si vols deixar de rebre aquesta informació envia un correu amb el subjecte BAIXA a la direcció:
esplac@esplac.cat


This email was sent to <<Correu electrònic>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Esplais Catalans, Esplac · Carrer Avinyó, 44 - 2on · Barcelona, Barcelona 08002 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp