Copy
El butlletí #energiadelesplai consta de notícies, recursos i informacions d'Esplais Catalans per als monitors, monitores, socis, sòcies i totes les persones que treballeu i us interesseu pels esplais! En rebreu una nova dosi cada mes!

Més de 250 monitors i monitores participen en l’Assemblea General Ordinària d’Esplac, que es va celebrar el diumenge 29 de novembre a Molins de Rei.

La participació i el debat han estat protagonistes de la 34a Assemblea General Ordinària (AGO) d’Esplais Catalans-Esplac. Un total de 63 esplais i més de 250 monitors i monitores han participat activament de l’acte anual de l’associació, que vam celebrar diumenge al Teatre La Peni de Molins de Rei.

En aquesta AGO, de les més participatives i dinàmiques dels últims anys, els esplais van escollir Irene Torrecilla, actualment membre de l’Equip de Direcció i exEGS del Barcelonès Nord com a nova presidenta de l’entitat.

→ Clica per llegir la crònica completa

Al Banc de Recursos d’Esplac trobarem nous recursos que volen donar-nos una mica de suport a l’hora d’organitzar, realitzar i valorar les Trobades de Joves que fem als Sectors! 
* Amb el redisseny del web d'Esplac.cat, els sectors geogràfics guanyen protagonisme i visibilitat! Cada sector té ara una pàgina pròpia al web, amb una llista dels esplais del sector, l'EGS del curs i l'actualitat del sector. A la pàgina dels Sectors Geogràfics podeu clicar al mapa del vostre sector! Poc a poc l'anirem alimentant aquests espais amb les activitats que fem als esplais!
  • Els esplais del BAGES-BERGUEDÀ van celebrar el 20N a Sallent, amb 8 i esplais i més de 200 participants. El 12 de desembre faran una vesprada de formació on compartir experiències i bones pràctiques sobre diferents temes.
  • La celebració del 20N al Sector OSONA-RIPOLLÈS es va fer a Vic i va comptar amb la participació de 3 esplais i més de 100 participants.
  • El sector BARCELONA va celebrar la Trobada de Monitores d'enguany a Caldes d'Estrac el cap de setmana del 14 i 15 de novembre. S'hi van inscriure 260 persones, que van participar en 12 formacions. Enguany el sector participa de la celebració del Dia Universal dels Drets dels Infants. Enguany, el subsector Horta-Guinardó (els esplais Isard-Flor de Neu, Xangó i Guineueta) van celebrar-ho al parc de Nou Barris mentre que els esplais de Sants (Espurna, Turons i la Lluna), van fer activitats conjuntes amb els Esplais i Caus de Sants (ECS).
  • El vent i la pluja no va impedir al sector BAIX LLOBREGAT de celebrar el 20N a Sant Esteve Sesrovires. Van participar 8 esplais que van agrupar més de 400 infants, joves i monis. Es destaca l'organització de la comissió i l'EGS, que es va encarregar de preparar l'acte que s'allargava tota la jornada.
  • El sector VALLÈS té ben a prop la Monitrobada, que es durà a terme el cap de setmana del 12 i 13 de desembre. A banda, el sector busca engegar la comi Localitza't del Vallès, que es prepara per una primera reunió. El procés d'elaborar el Reglament de Règim Intern del Sector segueix en marxa, tal i com es va marcar als objectius d'inici de curs. 
  • Els esplais de CAMP DE TARRAGONA i del PENEDÈS-GARRAF també celebren el Dia Universal dels Drets dels Infants. Van tenir lloc a Valls (a l'Esplai Aitana) i a Sant Pere de Ribes, respectivament.
  • La Diada dels Drets dels Infants també es va celebrar al BARCELONÈS NORD i va aplegar 4 esplais, amb uns 160 infants i 45 monitores. Paral·lelament, el sector engega motors per a la preparació de la Trobada General de Sector, que tindrà lloc a finals de gener.
  • Al MARESME, durant la reunió de Sector, va sorgir la idea de fer un sopar de final d'any per a fer cohesió, aprofitant diners sobrants de la tancada de l'EGS. El sopar tindrà lloc el divendres 18 de desembre a l'Esplai Guaita'l.  
  • El Sector GIRONA ja és una realitat! L'AGO 2015 va ratificar la creació d'aquest i ara es preparen per la primera reunió ordinària, que serà l'11 de desembre. 
Memòria 2014/2015 | Esplais Catalans
Enguany, la memòria del passat curs d'Esplais Catalans està explicada en un vídeo gràfic amb dades. Un resum de tot el que hem fet aquest 2014/15! 

Els esplais que s’inscriguin abans del 15 de desembre es beneficiaran d’un petit descompte per participar al campament internacional que es celebra del 23 de juliol al 5 d’agost de 2016.

→Llegir notícia

A Esplais Catalans pensem que l’educació en el lleure és i ha de ser un espai privilegiat per a la inclusió i la cohesió social. Tot i així, també hem de ser conscients que no sempre arribem a tots els sectors de la societat i que encara ens hem de treballar molt en aquest sentit.

→Llegir article

L'esplai MIV de Vilafranca del Penedès ha fet un cartell sobre la psicologia evolutiva per poder oferir als i les monis de l’esplai un recurs per treballar amb les diferents edats i potenciar les seves aptituds

→Llegir l'article

Els esplais catalans eduquem a infants i joves des del voluntariat per a la transformació social mitjançant el treball dels drets dels infants. Des d’Esplac apostem des de fa anys per la promoció i sensibilització d’aquests drets entre la ciutadania i els mateixos infants.

→Llegir posicionament

ADOLESCÈNCIA, GÈNERE I SEXUALITAT;
CRÒNICA DE LES V JORNADES DE LLEURE I SEXISME
Esplac.cat
Esplac.cat
Som Esplai
Som Esplai
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
Correu
Correu
ESPLAIS CATALANS – ESPLAC

c. Avinyó, 44 2n | 08002 Barcelona | T. 93 302 61 03 | esplac@esplac.cat | www.esplac.cat
Si vols deixar de rebre aquesta informació envia un correu amb el subjecte BAIXA a la direcció:
esplac@esplac.cat