Copy
LIVSKLOK Inspiration med Lotta Abrahamsson. Du prenumererar kostnadsfritt och bara så länge du vill.
LIVSKLOK Inspiration                    nr 4-5 | 2012 | år 3

Har du tid för ditt liv?

MAJ: Stängt mellan hägg och syren. Så lär skomakaren ha skrivit på lappen han satte på dörren när han tog ledigt, precis när försommaren är som vackrast.

I dag lever vi snarare tvärtom. Aldrig är våra kalendrar så fullbokade som nu. Det mesta är roligt, som brännboll med barnens klasser och after work med jobbet och vårens motionslopp och... Men när det blir för mycket kan även det skojiga till slut kännas motigt. Men, du biter ihop och kämpar på. För det måste man. Eller?

MÅNADENS UTMANING: Granska din att-göra-lista för den kommande veckan. Hur mycket av det som är inbokat är kul-tid, det vill säga saker som du gillar att göra och som du längtar efter. Och hur mycket är ful-tid, det vill säga saker som du redan nu känner att du skulle vilja hoppa över. Vad är det som hindrar dig? Det bästa sättet att få mer kul-tid är att minska ned på andelen ful-tid.

Allt gott från Lotta Abrahamsson
PS. Detta vettiga verktyg är hämtat ur min bok FULL KOLL!
Läs mer om kul-tid och ful-tid på LIVSKLOK >>>


Sälj smartare - med roliga rutiner!

AKTUELLT: Nu startar jag en distanskurs för kreativa entreprenörer i alla branscher. En spark-i-baken-kurs för dig som vill bli bättre på att sälja, ta kontakt med kunder och förhandla om ditt pris. Första kursstart är den 4 juni, och kursen pågår i fem veckor. Nej, tänker du kanske, det här hinner jag absolut inte. Inte just nu.

Det respekterar jag, förstås. Jag har ju redan utmanat dig att rensa i din kalender. Å andra sidan, är du företagare finns det faktiskt inget viktigare du kan göra, just nu, än att sälja, och lära dig hur kan göra det smartare. Och roligare. Jag kommer att köra kursen även till hösten. Men om du går kursen redan nu har du ett bättre utgångsläge och en kortare startsträcka än om du väntar.

Pris: 990 kr, exkl moms, dvs sammanlagt 1 237:50 kr.
Men - du som prenumererar på detta nyhetsbrev får 200 kr i rabatt. Du betalar bara 790 kr, exkl moms, dvs sammanlagt 987:50 kr. Du kan betala med kort eller faktura, läs mer och anmäl dig på sajten.
>>> Eller betala direkt med kort, nu!

Vad blir du glad av, just nu?

Här är några aktuella punkter från min Glädjebank:
Byt böcker med någon du känner. Eller med en okänd. Stora bokbytardagen genomförs fredagen den 25 maj. Kanske får du en ny vän, på köpet.
Fira mamma med fika utomhus på Mors Dag, söndagen den 27 maj. Även om det spöregnar. Det smattrar skönt på parasoll och paraplyer.
Släpp ned axlarna och ta ett djupt andetag. Och ett till. Det räcker för att delta i En stressfri dag, måndagen den 28 maj, arrangerad av Cecilia Kärvegård.

”Var personlig,
men ta det inte
personligt


 

Du kan köpa signerade exemplar av FULL KOLL! i min nya webbutik livsklok.nu. Och i pocket, för bara cirka 40 kr, hos nätbokhandlarna.

Mer att läsa på LIVSKLOK-bloggen:

Varför ska du blogga? Om fördelarna med att blogga professionellt, som företagare.
Är du före din tid? Om Citizen Kane och varför du ska följa din dröm.
Var unik - och klättra på Google! Tips för dig som vill bli hittad, när kunderna googlar.

Bra tips på bra saker andra gör

• Förbättra din relation, utan onödiga ord. Den 31 maj kan du delta i fokusgruppen kring denna nya bok. Karin Persson arrangerar, läs mer på hennes blogg.
• Dance Walk - i Sverige. Siv Thuresdotter, skapare av Qoola Qvinnor, har dragit igång ett rikstäckande koncept. Lördagen den 3 juni dansar Sverige.
• Nätverka på Netweaver 2012. Nu kan du anmäla dig till årets happening för företagare, som pågår den 13-15 september på Hovs hallar, utanför Båstad.
Boosta ditt företag med en bok. Den 30 maj kan du delta i en telefonintervju med Evakarin Wallin, som skrivit denna bok. Multimanus arrangerar.

Kanske något för bokhyllan?

LIVSKLOK är också en bokblogg, här är några läspärlor:
Flickan på kyrkogården, av Maria Gustavsdotter (Isaberg förlag). Pusseldeckare i historisk milj, som ger inblick i 1800-talets kvinnosyn
Flickan med snö i håret, av Ninni Schulman (Forum). Skrämmande spännande deckardebut, som nu fått en uppföljare. Men börja från början.
Vila i frid, av Sofie Sarenbrant (Damm). Nystart i Sofies tredje deckare, med ny huvudperson, och en suggestiv miljö, en berömd spa-anläggning.

Månadens Tankefrö

FACEBOOK: På FB-sidan LIVSKLOK Inspiration - med Lotta Abrahamsson sår jag regelbundet Tankefrön, här är det som gillas mest just nu. Håller du med?
Att göra ingenting
kan ge samma resultat
som att göra fel,
men gör du fel
har du lärt dig något!
Ett Tankefrö från LIVSKLOK Inspiration

Hör gärna av dig! • Dela med dig!


LOTTA ABRAHAMSSON:


VAD GÖR JAG?


Föreläsare
Förändringscoach

Författare|Författarcoach
Frilansjournalist

KÖP FULL KOLL:GULDKANT:


Om du anger koden LIVSKLOK när du beställer i min webbutik livsklok.nu får du ett Tankefrö-kort, på köpet, värde 25 kr.


Vill du också synas här och ge mina läsare en guldkant? Hör av dig till: info@livsklok.se
Copyright © 2012 Amalia Kreativ Kommunikation, All rights reserved.