Copy


AED Nieuwsbrief Jaargang 1 - Nr 1
Januari 2014
In het verleden heeft u zich ingeschreven als geïnteresseerde voor onze nieuwsbrief in de AEDshop.nl of de AEDwinkel.nl. In eerste instantie hebben we hier geen gebruik van gemaakt, en hebben we klanten verwezen naar onze nieuwspagina AED-Blog.nl om op de hoogte te blijven van actuele ontwikkelingen rondom de AED (Automatische Externe Defibrillator). 
 
Wij kregen echter vaak verzoeken om toch nieuwsbrieven te gaan versturen, vandaar dat u hierbij de eerste editie aantreft van de AED nieuwsbrief. 

In deze eerste editie:
  • Vertellen we u over het einde van de levensduur van de Welch Allyn AED
  • Een verlenging van de garantie van 7 naar 10 jaar voor bezitters van een Heartsine AED
  • Tips om uw AED goed te controleren
  • Informatie over servicecontracten voor een AED
  • Informatie over een mogelijk defect in uw Philips AED

Einde levensduur Welch Allyn AED 10

Medio vorig jaar heeft Welch Allyn al bekend gemaakt dat de ondersteuning voor de Welch Allyn AED 10 zou komen te vervallen, zie dit bericht

Voor deze AED zijn inmiddels geen nieuwe batterijen of elektroden meer verkrijgbaar. Alle klanten van Medisol zijn hierover vorig jaar reeds benaderd, en hebben van ons een inruilvoorstel ontvangen.

Heeft u toch nog een Welch Allyn AED 10 in bezit? Dan raden wij u aan om snel contact met ons op te nemen, zodat we u nog tijdig een inruilvoorstel kunnen doen! 
 

10 jaar garantie voor Heartsine AED's

Heeft u een Heartsine AED van het type 300p of 500p aangeschaft in de jaren 2007-2013? Dan hebben wij goed nieuws voor u!

Onlangs heeft Heartsine namelijk bekend gemaakt dat de garantie is verhoogd van 7 naar 10 jaar. De verlengde garantie geldt met terugwerkende kracht op AED’s die in 2007 of later zijn geproduceerd. Deze AED's hebben een serienummer dat begint met nummer 07 of hoger.
 

Hulp bij controle van uw AED!

In het verleden heeft u of uw organisatie een AED aangeschaft. Het kan zijn dat dit nog zeer recent is geweest, maar de eerste klanten onder u schaften hun AED al bij ons aan in 2004.

Vervang tijdig uw elektroden en/of batterijen van uw AED! Ondanks de zelftest van de AED adviseren wij om regelmatig uw AED te controleren. Er zijn in de loop der jaren echter meer dan 60 verschillende AED's op de markt gebracht in Nederland, welke onderdelen heeft u dan nodig?

Om u op weg te helpen hebben wij besloten om deze eerste nieuwsbrief te gebruiken om u te helpen bij de controle van uw AED. We hebben de meest verkochte merken AED's in Nederland op een rij voor u gezet helemaal onderaan deze nieuwsbrief, in het grijze vak.

Heeft u een servicecontract bij ons afgesloten? Dan hoeft u zelf uiteraard niets te doen, wij regelen alles voor u!
 

Een servicecontract voor uw AED?


Wilt u zelf geen omkijken meer hebben naar uw AED? Dan kunt u het beste kiezen voor een servicecontract, dan nemen wij u alle zorgen uit handen!

De eerste jaren werden er nog nauwelijks servicecontracten aangeboden, maar in de loop der jaren is gebleken dat steeds meer AED's niet inzetbaar bleken te zijn door verlopen elektroden of lege accu's. 

Wist u dat tegenwoordig meer dan 75% van de klanten die bij ons een AED aanschaffen, kiest voor een servicecontract?

U heeft in het verleden een AED bij ons aangeschaft, maar mocht u destijds geen servicecontract hebben afgesloten, dan is dat geen probleem! Ook oudere AED's en zelfs AED's die bij een ander bedrijf zijn aangeschaft, kunnen door ons in onderhoud worden genomen. 

Wilt u meer weten over onze servicecontracten? Klikt u dan op deze pagina. Hier kunt u ook vrijblijvend een servicecontract downloaden en uitprinten om te zien of het iets voor u is!
 

Problemen met bepaalde Philips AED's


In de VS heeft de FDA in december berichten in de pers uit laten gaan over problemen die zich voor zouden kunnen doen bij bepaalde AED's van de modellen Heartstart HS1 en Heartstart FRx. 

Het gaat om problemen die zich voor doen bij AED's van deze modellen die zijn geproduceerd in maart 2010. Heeft u uw AED aangeschaft bij Medisol, dan hebben wij dit al voor u gecontroleerd.

Philips heeft een handige controlehulp opgezet, waarmee u uw AED ook zelf kunt controleren aan de hand van het serienummer. Klik HIER om het serienummer van uw Philips Heartstart HS1 of FRx te controleren >>
 

Feedback gevraagd!

Zoals aangegeven hebben we deze nieuwsbrief opgezet op veler verzoek. Graag zouden we dan ook van u vernemen of de nieuwsbrief aan uw verwachtingen voldoet! Op- of aanmerkingen kunt u aan ons doorgeven via telefoon 0118-620074, of door te reageren op deze e-mail.

Dank voor uw reactie namens het gehele Medisol team!

Medisol
Medisol
AEDshop
AEDshop
AEDwinkel
AEDwinkel
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Google Plus
Google Plus
Website
Website
Medisol
Medisol
Cardiac Science

De elektroden van de Cardiac Science Powerheart G3 AED gaan normaal gesproken ongeveer 2 jaar mee, de batterij gaat ca. 4 jaar mee nadat deze in de AED is geklikt. Let op! De vervaldatum zoals deze staat vermeld op de batterij is NIET de vervaldatum van deze batterij, maar is de uiterste datum waarop deze batterij in de AED geklikt moet zijn! De vervaldatum op de elektroden is wel de uiterste gebruiksdatum van de elektrodeset. Is deze verlopen, dan heeft u een nieuwe elektrodeset nodig.

 

Defibtech

De elektroden van de Defibtech Lifeline gaan normaal gesproken ca. 2 jaar mee, de batterij maar liefst 7 jaar. Ook hier geldt: De vervaldatum van de elektroden geeft de uiterste houdbaarheidsdatum aan van deze elektrodeset. Is deze datum verlopen, dan heeft u nieuwe elektroden nodig! De datum op de batterijunit geldt ook hier als de uiterste datum waarop de batterij in gebruik moet zijn genomen, en staat los van de datum waarop de batterij vervangen moet worden! Let er bij de Defibtech Lifeline extra op dat de hoofdbatterij weliswaar 7 jaar meegaat, maar dat het 9-voltsblokje ieder jaar vervangen dient te worden!

 

Heartsine

Heartsine maakt gebruik van zgn. "Pad-Paks" in hun Samaritan PAD 300p en 500p AED's. Dat zijn modules die in de AED geklikt worden, met batterij en elektroden in één. De levensduur van dit Pad-Pak was tot maart 2011 ca. 3 jaar, sinds april 2011 is de capaciteit vergroot en gaat een Pad-pak ca. 4 jaar mee. De vervaldatum staat op het Pad-Pak of Pedi-Pak (geschikt voor kinderen), maar het kan zijn dat deze eerder moet worden vervangen als de batterij leeg raakt, afhankelijk van het gebruik en de omstandigheden van de AED.Physio-Control (voorheen Medtronic)

Physio-Control is een merk dat al lang aanwezig is op de Nederlandse markt, en was voorheen onderdeel van Medtronic. De modellen Lifepak 500, Lifepak 1000 en Lifepak CR Plus / Express maken gebruik van verschillende systemen, vandaar dat deze hieronder apart laten zien:

Lifepak 500

Deze AED is tot ca. 2006 veel verkocht in Nederland, en er worden nog steeds veel onderdelen voor besteld, vandaar dat deze in dit overzicht niet mag ontbreken. De elektrode gaat ca. 2 jaar mee, en de vervaldatum op de elektrode is dan ook de datum waarop de elektrode vervangen dient te worden. De batterij voor de Lifepak 500 gaat ca. 5 jaar mee. Let ook hier op dat de datum op de batterij niets te maken heeft met de datum waarop u deze batterij moet vervangen!

 

Lifepak 1000

De Lifepak 1000 is in feite de opvolger van de Lifepak 500 en maakt gebruik van dezelfde elektroden. De batterij is echter wel afwijkend:

 

Lifepak CR Plus en Lifepak Express

De modellen CR Plus en Express maken gebruik van een ander systeem: Er is sprake van een interne batterij in de AED die om de 2 jaar opgeladen moet worden met een "Charge-stick". Ook de elektroden gaan ca. 2 jaar mee, zodat elektroden en charge-stick tegelijk vervangen moeten worden. De vervaldatum staat op zowel de stick als op de elektroden, maar in de praktijk kan het voorkomen dat de batterij van de AED al eerder leeg is.Er bestaan overigens 2 varianten: De Lifepak Express wordt geleverd met één set elektroden, hiervoor is de vervangingsset bedoeld met één elektrode, de Lifepak CR Plus heeft standaard twee elektroden, daarom zijn er speciale sets om beide elektroden te vervangen.

Philips

Philips (sommige modellen zijn ook op de markt gebracht onder de naam Laerdal) heeft diverse modellen op de markt gebracht, maar de twee meest voorkomende modellen zijn de Heartstart HS-1 en de Heartstart FRx. De batterij voor deze modellen is gelijk.

Heartstart HS-1 / Heartstart On-Site / Heartstart Home

Deze AED kenmerkt zich door een elektrodeset die opgeborgen zit in een cassette. Deze elektrodecassette gaat ca. 2 jaar mee, de vervaldatum staat op de cassette. De batterij voor de HS-1 gaat ca. 4 jaar mee. Evenals bij sommige andere AED's geldt ook hier dat de datum op de batterij staat voor de uiterste datum waarop de batterij in gebruik genomen dient te zijn. Dit staat los van de vervaldatum van de batterij.

 

Heartstart FRx

De Heartstart FRx maakt gebruik van dezelfde batterij, maar heeft een andere set elektroden nodig. De vervaldatum van deze elektroden staat op de verpakking.

 

Zoll

De Zoll AED Plus is het meest verkochte type van het merk Zoll in Nederland. Deze AED werkt met 10 stuks lithiumbatterijen, die normaal gezien ca. 5 jaar meegaan. Wij adviseren deze te vervangen tegelijk met de elektrodeset van het type CPR-D padz. Deze elektroden hebben een speciale sensor ingebouwd voor het meten van de reanimatiediepte, en gaan ook 5 jaar mee. De vermelde datum op de verpakking is de uiterste houdbaarheidsdatum. In sommige gevallen is de Zoll AED Plus geleverd met "normale" elektroden van het type Stat II. Deze elektroden gaan ca. 2 jaar mee.

 

Overige merken en typen AED's

Bovenstaande AED's beslaan ca. 90% van de verkochte AED's in Nederland. Er zijn echter nog veel meer merken (zoals Schiller, Primedic en Welch Allyn) en oudere typen AED's die hierboven niet vermeld staan, maar die wij wel kunnen leveren. Voor een compleet overzicht, klikt u op onderstaande button:
Vervangende onderdelen voor uw AED - Bekijk alle AED's >>
Copyright © 2014 Medisol BV, All rights reserved.


uitschrijven uit deze lijst  update mijn voorkeuren 

Email Marketing Powered by Mailchimp