Copy
Hier vind je inspiratie!

Nieuwsbrief Winter 2013

DIY Textile School biedt cursussen en workshops over  textielkunst. Je kunt hier veel leren over verschillende technieken, materialen, compositie, kleurgebruik en hoe je een eigen stijl ontwikkelt.

Maar even belangrijk is het creëren van een gemeenschap. Een community. Een groep van gelijkgestemde, voorwaarts denkende, innovatieve en creatieve mensen met een passie voor leren en delen in fiber art. Daar hoor jij bij!

Een van de leukste dingen aan mijn school - vind ik -  is dat je er nieuwe mensen ontmoet. Mensen die graag willen leren en mensen die hun kennis graag willen delen. Ik ben dol op de gevarieerdheid en het brede aanbod voor liefhebbers van textielkunst. En ik wil jullie de komende maanden op z'n minst een kleine selectie van al die mogelijkheden aanbieden. Kijk en klik!

Trouwens... heb je onze vernieuwde webshop gezien? We hebben hem verbeterd en gebruiksvriendelijker gemaakt, zodat je veel makkelijker aan je mixed media producten kunt komen! *** Heet van de naald ***

Op de Open Atelierdag op 28 november is er om 12:30 uur een demonstratie van de mogelijkheden van Bernina naaimachines. Alle DIY studenten zijn uiteraard welkom. Ontdek de creatieve mogelijkheden van twee verschillende Bernina naaimachines. Ook andere bezoekers zijn welkom om te zien wat er bij DIY Textile School gebeurt en om meer te weten te komen over onze workshops en cursussen.


Nieuwe cursussen

  Dessinontwerp met Photoshop

Marianne Hoogstraten geeft les aan Akademie Vogue in Amsterdam. Ze geeft een cursus Dessinontwerp met Photoshop Elements om je te leren hoe je je eigen textiel ontwerpen kunt maken. Photoshop Elements is een goedkopere en eenvoudiger versie van Photoshop, speciaal voor mensen die eerst de mogelijkheden willen onderzoeken voordat ze in dure computersoftware investeren. Zo hou je geld over om al die mooie ontwerpen die we gaan maken ook te laten drukken. Klik hier voor meer info en aanmelden voor de middag- of de avondcursus.

 


   Moulage en ontwerpen

Sanne Karssenberg is een jonge modeontwerpster met ideeën die kracht geven. Zij ontwerpt mode die het zelfbewustzijn van vrouwen versterkt. Zij gaat ons leren onszelf te versterken door onze eigen kleding te ontwerpen met creatieve moulage technieken:
het maken van kleding direct op een paspop, zonder patroon. Mouleren is spelen met stof. Meer weten? Klik hier.

 


   Mixed Media & Surface Design

Als je geïnteresseerd bent in de tweejarigeTextile Arts & Art Quilt opleiding, kun je het beste deze korte cursus (vier dinsdagen in februari) eerst volgen. Ginni Fleck leert je technieken waarmee je je creatieve opties uitbreidt en versterkt en helpt je om je eigen stijl te ontwikkelen. Lees meer op de website.


Textile Art Opleiding 2014

De inschrijving voor de zaterdaggroep van de Textile Art opleiding 2014-2015 is geopend! Je kunt een plek reserveren door een aanbetaling te doen. Het is mogelijk dat er op donderdag een tweede groep zal starten, dus als je voorkeur hebt voor een donderdag, stuur me een email, dan zet ik een registratielijst op.


  Was op papier en stof

Els van Baarle is docent in het tweejarige Textile Art programma. Zij maakt verrassende creatieve werken met was. Na afloop van haar les vragen studenten altijd om méér... Daarom heb ik Els gevraagd om een extra workshop te geven, waarbij ze textiel én papier als medium voor was gebruikt. Meer weten? Doe mee en leer hoe!

.

 

Voor  2014 staan natuurlijk nog meer workshops op stapel. In februari komt er weer een Nieuwsbrief zodat je niets hoeft te missen!

Met vriendelijke groet,

Ginni Fleck


DIY Textile School is een plek waar mensen komen om een persoonlijke en creatieve ontwikkeling door te maken.

Copyright © 2013 DIY Textile School, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp