Copy
Riesling Tage - Wenen: Wals & (Oranje)Wijn - Kerst in wijndorpen             Bekijk in browser
Wijnroutes    Wijnfeesten    Wijnreizen    Wijnfeestenagenda   WineBreaks.nl
Rheingau: Riesling & Rhein
Op meer dan 3.200 hectare zijn in de Rheingau wijnstokken aangeplant, voor 80% met Riesling.
Tussen de wijngaarden liggen de pittoreske wijndorpen met hun vakwerkhuizen, burchten, kastelen en kloosters waar vaak ook wijn wordt verbouwd.
Bezoek Schloss Johannisberg, bakermat van de Spätlese, Klooster Eberbach met een van de modernste wijnmakerijen, Steinberg, en de bekende Drosselgasse in Rüdesheim.

Meer info met korte video-impressie ...
Riesling Tage in Italiaanse Naturno
In Naturno in  Zuid-Tirol zijn tot 13 november 2016 de Riesling-dagen. De beste Rieslings uit de Nieuwe Wereld en de klassieke historische teeltgebieden in Europa kunnen door het publiek geproefd en met elkaar vergeleken worden. De plaatselijke wijngoederen openen hun kelderdeuren voor geïnteresseerde bezoekers en de lokale horecagelegenheden serveren „culinaire creaties“ met Rieslingwijn als thema.
Meer info ...
Wiesbaden: poort tot de Rheingau
In de Rheingau ligt Wiesbaden, een bruisende stad bekend om de 26 warmwaterbronnen. Met een historische binnenstad met prachtige huizen en gebouwen uit de 18e en 19e eeuw, vele parken zoals het uitgestrekte Kurpark, gezellige restaurantjes en terrassen én de Riesling wijngaarden op de Neroberg.
In augustus is hier een van de grootste wijnfeesten, de Rheingauer Weinwoche en tijdens de Advent een gezellige Kerstmarkt.

Meer info met korte video-impressie ...
Wenen: Wals & (Oranje) Wijn
Wenen is de enige wereldstad met aanzienlijke wijnbouw binnen de stadsgrenzen. Met circa 700 hectare en een gemiddelde jaarlijkse productie van 2.4 miljoen liters is het een belangrijke leverancier van Oostenrijkse wijnen.
Proef een Riesling, een Wiener Gemischter Satz wijn of wellicht een oranje wijn? De beste oranje wijnen worden gepresenteerd tijdens het internationale Orange Wine Festival dat in Wenen plaatsvindt op 22 november.
Meer info ...
Kerst in de Wijndorpen
In Wiesbaden in de Rheingau vindt tijdens de Advent de gezellige Sternschnuppen Markt plaats. Alles is prachtig versierd en verlicht en in het Kurhaus is een grote kerstboom van rode kerststerren te bewonderen. Op de markt zijn meer dan 130 leuke stalletjes met handkunstwerk, heerlijkheden en uiteraard glühwein.

Ook in veel wijndorpen aan de Moezel zoals Bernkastel-Kues en  Cochem maar ook in Ahrweiler aan de Ahr en Deidesheim aan de Duitse wijnroute worden kerstmarkten georganiseerd. Voor Wein & Weihnachten …

In de Champagnestreek zijn er ook verschillende Kerstmarkten. Zo mag u de Kerstmarkt in Reims niet missen (18 nov – 24 dec 2016). Eveneens Epernay met het festival van licht, Chalons-en-Champagne met zijn prachtige Noël Blanc, Noëls du Monde en Fismes met zijn traditionele Saint Eloi jaarmarkt op 6 december. Meer info ...
Share
Tweet
Forward to Friend

Copyright © 2016 LWTS, All rights reserved.