Problem att läsa detta mejl? Öppna i webläsaren. 

HÄLSOFARA PÅ HÄLSOKOST!!

Hej Råsmarta!

Igår hade jag och min storson Hugo spontant "torsdagsmys". Vi tog varandra i handen och gick till Burger King och åt middag. Det känns  viktigt att dels frångå rutiner och principer ibland, dels att göra något bara han och jag - i vardagen.

Jag: Vad vill du ha?
Han: Hamburgare och äpplejuice. För cola dricker jag ju inte och vatten har de ju inte på restauranger.

Den gick rakt in i hjärtat mitt råsmarta hjärta, så jag slår på reptilhjärnan och tänker: OK, han ska få en belöning för att han ser det som en självklarhet att han inte dricker cola. Och för att han inte tjatar.
(Jag vet, jag vet, hur knäppt detta låter. Men sån är jag. Bara en människa.)
Så vi gick till hälsokostaffären (eller ska jag säga godisaffären?) för att se om vi kunde hitta en god fruktstång till honom som snaskig efterrätt. Det gjorde vi, en med dadlar, cahshew och hallon. Jag brukar köpa mörk choklad stötad med xylitol där, men den var slut för dagen. 
Så vad gör en klok mor då?
Hittar en mjölkchoklad utan komjölk (med rismjölk istället), köper den, går hem, lägger ungarna, sätter sig vid datorn och smakar lite mjölkfri mjölkchoklad (i studiesyfte...).

Och det smakar ljuvligt. Sött, lent, mjölkigt.

Så jag tar lite till. Och lite till. Och liiite, liiiite till.
Så är det bara lite kvar och det äter jag upp med förevändningen "Det här är ju faktsitk en del av mitt JOBB! Vore ju tjänstefel att inte smaka ordentligt..." Dessutom hade jag ju faktiskt köpt den på hälsokost..!

Är du lite som jag, en sån som hittar på alla möjliga konstiga ursäkter och förevändningar för att äta det du egentligen inte vill äta, sånt du egentligen inte mår bra av? Som har super-super-supersvårt att stanna så fort sockermonstret slår klorna i dig?

Då kan du utmana dig själv med en sockerfri februari i mitt sällskap!

Du får: Daglig hjälp att hålla dig på det sockerfria spåret. Det kan vara ett recept, ett tips, en visualisering, en tankeövning eller ett par kalla fakta som gör det lättare, skönare och hållbart att vara sockerfri.

Du blir: Medveten om varför du blir sötsugen, hur och varför hjärnan styr dig mot sockerskålen, vad som triggar ditt sötsug, i vilka situationer du tar till socker och mycket annat som hjälper dig att parera och avstyra suget när det kommer!

Så funkar det: Jag lägger upp tips, recept eller videos varje dag på en hemsida som du får inloggningsuppgifter till. Eventuellt blir det aktuellt med komplettering per mejl.
När : 1-28 februari
Var: Hemma vid din dator!
Pris: 250 kronor per person

Det blir kul, spännande, givande och utmanande. Och framför allt utvecklande!

 
Anmäl dig till ulrika@rasmart.se

OCH TIPSA GÄRNA OM SOCKERFRI FEBRUARI TILL VÄNNER OCH BEKANTA, SOM DU TROR ELLER VET SKULLE VILJA BLI FRIA FRÅN SÖTSUGET. ELLER ÅTMINSTONE PROVA HUR DET KÄNNS ATT VARA DET!

Vänliga hälsningar
Ulrika Hoffer


www.rasmart.se

Kolla in min nya hemsida!

Tips, länkar, nyheter, aktuella kurser och föreläsningar, blogg med mera - nu samlat på ett och samma ställe!

www.rasmart.se


Mandelpesto
1 kruka basilika
1 dl olivolja
1 näve mandel
2 klyftor vitlök
salt, chilipeppar
 

Mixa allt till en ganska grynig pesto. Servera till fisk, kyckling eller rör ner i en skål med goda bönor! MUMS!

Unsubscribe <<Emailadress>> from this list.

Copyright (C) 2011 Råsmart All rights reserved.

Forward this email to a friend
Update your profile
Email Marketing Powered by Mailchimp