Copy
View this email in your browser
Over de liefde gesproken.......
Inhoud: 
- Moon Consultancy bestaat 15 jaar!!! 🎈🎈🎈
- Communicatie is van alle tijden, maar...
- Vergoedingen zorgverzekeringen 2021
- Oefeningen voor thuis
- Je relatie in Corona-tijd
- Moon blijft open
- De top 5 meest gelezen artikelen
- Supplementen, een noodzaak? 
🎈🎈🎈Moon Consultancy bestaat 15 jaar!!! 🎈🎈🎈

Tijd... 30 jaar geleden begon ik mijn loopbaan in de jeugdhulpverlening. Van het begeleiden van jongeren en ouders, gezinsbegeleiding, naar  crisishulp.  Na ongeveer 15 jaar in loondienst gewerkt te hebben, besloot ik in december 2005 het heft in eigen handen te nemen! Na een paar dagen flink uitzoeken, regelen, aanvragen, inschrijven en organiseren, ben ik van start gegaan met mijn eigen bedrijf: Moon Consultancy. De beste stap en het meest wijze besluit wat ik ooit gemaakt heb op 'werk-gebied'! 
In de afgelopen 15 jaar heb ik mij gespecialiseerd als relatie therapeut en individueel therapeut (én gezinstherapie én bedrijfs-coaching in de grotere organisatie's bij de overheid en onderwijsinstellingen) en werk met verschillende evidence based (= wetenschappelijk bewezen effectieve) methodieken. 
En nu -vandaag- vele honderden cliënten verder, kijk ik uit naar de komende periode!
Met veel motivatie, nieuwsgierigheid naar de mensen die ik mag ontvangen met al hun verschillende vragen, heftige problemen, grote en kleine sores. Over diepe en complexe trauma's, onzekerheden, relatie -communicatie- problemen, geweld en agressie in het verleden of vandaag de dag, opvoedingsvragen en nieuw-samengestelde gezinnen, vreedzaam samen blijven of de gevolgen van een vechtscheiding, buitenechtelijke affaires en (onvervulde) verlangens naar verbondenheid... En alles daar tussen in.

Aan alle 'oud' cliënten: Bedank voor het vertrouwen, dat ik mijn steentje heb mogen bijdragen aan positieve veranderingen in jullie leven!
Weet dat een "APK-tje" altijd mogelijk is als dat nodig is! 
Wees wijs en zorg goed voor jezelf!

Warme groet, Mirjam.

De belangrijkste momenten in het leven hebben niets buitengewoons. 
Het zijn de ogenblikken dat we geraakt worden door elkaar...


 

 

Communicatie is van alle tijden….

Maar kan zo waanzinnig moeilijk zijn….

Want soms praat jij “Chinees en je partner Japans…”


Er zijn verschillende manieren om voor jezelf te zorgen...! Wat past bij jou? Wat is er nú nodig.... Het is één van de vele vragen die ik stel aan de mensen met wie ik in gesprek ben in mijn praktijk.
Het blijkt belangrijk om verder te kijken dan wat op het eerste gezicht te zien en horen is. Niet oppervlakkig maar echt zien én voelen wat er bij de ander speelt. 

Tijdens de relatietherapie-gesprekken  in mijn praktijk  komt het links- of rechtsom ter sprake: het verschil in beleving van een onderwerp. Zelfs de betekenis van een woord kan verschillend ingevuld worden. Iets lijkt vanzelfsprekend ("dat weet hij toch wel..." "Dat snapt zij wel..."). Maar wie niet uitspreekt, uitleg geeft, doorvraagt en samenvat, slaat de plank mis!  

Meer lezen:
"Wie praat hier Chinees en wie Japans...?" 
Op Tijd De Tijd nemenVergoedingen vanuit zorgverzekeringen:
Ook in 2021 zijn er weer vergoedingen mogelijk bij een aanvullende polis. Inmiddels zijn er zoveel verschillende regels en voorwaarden, dat het aan te raden is om vooraf zelf je polis even na te kijken als je hier gebruik van wilt maken. Een overzicht zie je hier.
Oefeningen voor thuis ....

* Contact: Wat doet  jouw partner als jij je verbonden voelt met hem / haar? Weet jouw partner dat dit zo bij jou werkt?!

* Hoe laat jij jouw partner weten dat hij / zij belangrijk voor jou is? Weet jouw partner dat dit?! 
Vertel elkaar recente voorbeelden.

* Vraag elkaar eens "Hoe gaat het met ons?". Wat gaat goed in jullie relatie, hoe komt dat, wat doe jij, wat doet jouw partner?!

Je relatie in 'Corona-tijd'....

En wéér een 'lock-down'.... Het is was de 1e keer in maart dit jaar al een hele opgave! Wat begon met dappere goede moed en voornemens, verliep al snel in oplopende spanningen, wie krijgt waneer wat eigen ruimte, hoe de zorg- en school-begeleiding te verdelen en organiseren wat betreft de kinderen... Speelden er al relatie problemen? Dan is de kans groot dat de bestaande patronen zich versterkte en uitvergrootte. De één trekt zich terug in negeren en hardnekkig stilzwijgen, de ander zoekt de confrontatie in het aangaan over ergernissen en irritaties.  
'Liefdevol ruzie' maken, hoe een serieus gesprek te starten, respectvol en kwetsbaar kunnen praten samen over moeilijke en ingrijpende onderwerpen....
Nu, december.... de tijd van traditie's, verbinden, gezelligheid, samen zijn.... Ik hoor het om mij heen en hoor het van collega's; eenzaamheid, somberheid, depressie, spanningen en stress.... 

 

 


Moon Consultancy blijft open!

 Mijn praktijk Moon Consultancy valt onder de cruciale beroepen, dus ga ik door met de face to face gesprekken en ook de mogelijkheid om te beeldbellen. 

Met aangepaste openingstijden zodat ik voldoende tijd tussen de afspraken door heb om schoon te maken en uiteraard volgens de regels van het RIVM.

Heb je voorkeur voor een dag / tijdstip? Geef dit door, ook of jouw voorkeur uitgaat naar een bezoek in de praktijk of het consult afspreken met beeldbellen, zodat ik jouw afspraak kan inplannen volgens jouw wens! Er zijn een aantal voordelen met beeldbellen, zoals bijvoorbeeld de tijdswinst (geen reistijd) en comfortabel in je eigen omgeving.

 

Een behandeling via videobellen is bewezen net zo effectief als behandelen op locatie. Met mijn expertise en ruime ervaring in online behandelen ( expats, ambassade personeel, emigranten, etc) geef ik jou hetzelfde vertrouwen als in de behandelkamer, maar dan op afstand. Ik maak gebruik van een beveiligde en AGV goedgekeurde verbinding. Daarnaast is mijn computer extra beveiligd met VPN (niet te herleiden en anoniem).
 


Bij mijn praktijk Moon Consultancy kan je verschillende programma's  & Therapieën volgen die jou kunnen helpen om je wensen, problemen en klachten aan te pakken. Daarbij maak ik gebruik van verschillende methodieken, waaronder de EFT, Cognitieve-, Narratieve- en Systeemtherapie.
 

Bereikbaarheid:
Er is het een en ander veranderd: Eén-richtingsverkeer, nieuwe stoepen en wegdek. Met de auto is de praktijk te bereiken via de Bankastraat –> Celebesstraat (één richtingsverkeer). De toegang vanaf de Reeweg-Oost is voor autoverkeer afgesloten. In de Riouwstraat en omliggende straten is het vrij parkeren. Let op! Op het Vogelplein is er sprake van parkeren met een blauwe kaart.

  

De Top 5 meest gelezen artikelen


Relatietherapie

3 Destructieve patronen in relatie's

Cliënten vertellen over hun ervaring bij Moon Consultancy

Burn-Out en Stress

De-escalatie van een patroon: relatietherapie met de succesvolle methode EFT


Wil je meer informatie? Neem contact op !


 
Aanmelden en informatie
 

 

Vitaminesupplementen, een noodzaak ?

 

De meeste cliënten die mijn praktijk hebben bezocht, hebben een aantal voedingssupplementen zien staan in de kast. 

Door persoonlijke klachten een poosje geleden (vaak moe en verlies van energie, beginnende artrose en steeds weer terugkomende ontstekingen), ben ik op zoek gegaan naar kwalitatief zeer goede supplementen zonder overbodige toevoegingen. 

Voel je vrij om in de webshop te kijken of er iets bij zit voor je. Heb je vragen over speciale klachten en toepassingen, dan kan je mij mailen. 

Veel mensen zijn gebaat bij ondersteunende supplementen. Denk hierbij aan lichamelijke klachten, depressie en somberheid, verantwoorde ondersteuning bij gewichtsverlies (een-alles-in-1-box voor 9 dagen) , een betere nachtrust, sneller herstel na lichamelijke inspanningen, etc. Maar ook: dagelijkse producten zoals tandpasta en shampoo, gezichtscreme en schoonmaak middel... Want ook deze normale producten uit de gewone winkels, kunnen nogal wat schadelijke stoffen bevatten die van invloed zouden kunnen zijn op de gezondheid...

 

 

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Instagram
Instagram
Pinterest
Pinterest
LinkedIn
LinkedIn
YouTube
YouTube
Copyright © 2020 Moon Consultancy, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp