Copy
Nieuwsbrief september stichting Facetten van de Kunst
Stichting Facetten van de Kunst

Stichting Facetten van de Kunst

Nieuwsbrief mei 2012

Samenstromen

Wij geven muzikaal gestalte aan de verbinding via het water tussen Amsterdam en Zaandam. Er wordt een spreekkoor flashmob georganiseerd met gebruik van woorden over de Zaan en het IJ, die wij al van Zaankanters en Amsterdammers verzameld hebben in 2011. Iedereen kan meedoen en enig zangtalent is volstrekt overbodig.

De eerste uitvoering is tijdens de Week van de Amateurkunst op donderdag 7 juni aan de Gedempte Gracht in Zaandam: een aansprekend punt met bruggetjes en water dat van de Zaan en het IJ afkomstig is. Er wordt om 18 uur gerepeteerd in de Fluxus aan de Klaas Katerstraat, en vervolgens gaan wij wandelend naar de Gedempte Gracht (naast het station en Stadhuis) om het stuk uit te voeren rond 19 uur.
Er zijn dan twee spreekkoren, Geef mij het IJ en Liever aan de Zaan, en hun woorden stromen samen en dan weer uit elkaar. Muzikale leiding is in handen van Nanny Roed Lauridsen en Felicity Provan, de componisten van het stuk.
Twee dagen later staat het spreekkoor in Amsterdam: 9 juni om 16 uur in de Tolhuistuin, dichtbij het IJ. Daar is een beeldententoonstelling in de tuin en tussen de beelden kunnen wij optreden.

Meld je tot 1 juni aan via info@facettenvandekunst.nl voor
SamenStromen 7 juni 18.-19.30, Zaandam
SamenStromen 9 juni 15.30-16.30 Amsterdam
Je mag je voorkeur aangeven voor het koor Geef mij het IJ of Liever aan de Zaan.
 

Dazzling Darkness

dank voor stankOp 2 en 10 juni presenteren we de performance Dazzling Darkness: nieuwe verklankingen van gedichten van Fred Portegies Zwart met de duisterige stem van Julia Henneman en de warme altviool klank van Julia Barnes. Een productie van Henneman Mooie Zaken en Facetten van de kunst--een vruchtbare combinatie!
Toegang is gratis. De bezoeker wordt ten sterkste aangeraden om een exemplaar van de limited edition cd en boek Dank voor stank te kopen, met toonzettingen van 17 gedichten, radio interviews met de dichter, en illustraties door Stijn Seip, weduwe van Fred Portegies Zwart.
2 juni: performance tussen 14-15 uur, te Watergang tijdens het Tuintonen Festival
10 juni: performance tussen 14-15 uur, Nieuwendammerdijk 301 (atelier Stijn Seip), Amsterdam-Noord.

10 jaar Facetten

Facetten verlegt haar grenzen en verbindt zich met een bredere regio. Het plezier in de verbindingen tussen kunstenaars en publiek, de verbondenheid met de locale omgeving, en onverwachte invalshoeken blijft eigen aan Facetten projecten.
Wij vieren 10 jaar verbindingen en meer dan 30 projecten, door kunstenaars die meededen aan Facetten projecten uit te nodigen op de vertellers stoel. Wat maakten zij toen, wat doen zij nu, waar willen ze naartoe?
 
Facetten trakteert: Voor het project Superhero in me heeft Facetten destijds een scanner en 11 gamecontrollers aangeschaft. Deze bieden we nu gratis aan via deze nieuwsbrief aan Facetten sympathisanten. Of misschien weet u wel een school of project waar ze van pas kunnen komen. 

 
Meer informatie vindt u op onze website www.facettenvandekunst.nl
 
Wij hopen u als onze vriend te mogen verwelkomen en elkaar spoedig te begroeten bij een van onze projecten.
 
Met dank en groet,
 
Julia Barnes, artistiek leider
Jurgen van den Hout, voorzitter
Judith Abrams, penningmeester
Stephan van de Kerkhof, secretaris
Copyright © 2012 Stichting Facetten van de Kunst, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp