Copy
View this email in your browser

NIEUWSBRIEF KUNSTKRANT.NL 

23 maart 2016 t/m 6 april 2016

Nieuws Agenda - Reportages & Recensies - Kunstenaars - Boeken - Over ons - Contact 

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
'Wilde' schilderkunst uit de jaren 80 in Groninger Museum
Rauw, agressief, provocerend, ronduit absurd en humoristisch. Het Groninger Museum toont vanaf 30 april de spraakmakende expositie Nieuwe Wilden, waarin de ‘wilde’ schilderkunst uit het begin van de jaren 80 in Duitsland centraal staat. Het zwaartepunt in de tentoonstelling ligt op kunstenaarsgroepen die in Keulen, Berlijn, Düsseldorf en Hamburg actief waren, waartoe onder meer kunstenaars als Walter Dahn, Helmut Middendorf, Milan Kunc, Salomé en Elvira Bach behoren. Lees meer.
Foto-expositie 'Een reis van Ruben Terlou door China' in Groningen 
De Noorderlicht Fotogalerie brengt dit voorjaar een tentoonstelling van Ruben Terlou met foto’s die hij maakte tijdens zijn reis door China voor de succesvolle tv documentaireserie Langs de Oevers van de Yangtze. We zien door zijn lens hoe Chinezen uit alle geledingen van de bevolking hun droom najagen en omgaan met de grote veranderingen in het land. Lees meer.
Crime Scenes | Honderd jaar foto als bewijs
Kan een foto iets aantonen, bewijzen of onthullen? Wat op een foto is te zien, is ooit zo geweest. Maar is wat op een foto staat daarom ook ‘waar’? Crime Scenes | Honderd jaar foto als bewijs is de eerste tentoonstelling ooit die laat zien op welke wijze fotografie als bewijsmiddel wordt ingezet in de rechtspraak. Van metrische opnamen gebruikt bij moordzaken aan het begin van de twintigste eeuw door Alphonse Bertillon tot aan de reconstructie van drone-aanvallen in Pakistan in 2012: Crime Scenes neemt de bezoeker aan de hand van elf case studies mee door meer dan honderd jaar foto als bewijs. Lees meer.
Een grenzeloze expositie met een boodschap
Voor hun project The Land Between Us reizen Ning Kai (China, 1987) en Sabrina Scarpa (Nederland, 1991) naar allerlei onbekende uithoeken van de wereld, van oost naar west. Op zoek naar momenten van openbaring, gelijkheid en intimiteit binnen dunbevolkte gebieden en ongerepte wildernis. Ze streven naar een wereld, waarin de grenzen tussen (hun) culturen en persoonlijke achtergronden lijken te vervagen. Bekijk een impressie van de foto's die ze maakten.
De Eerste Nederlandse Filmnacht op 29 april
De Eerste Nederlandse Filmnacht vindt plaats op vrijdag 29 april in EYE Amsterdam, Het Ketelhuis Amsterdam, Filmhuis Den Haag, Natlab Eindhoven en LUX Nijmegen. Een avond met film, kunst, muziek, theater en verdieping in alle steden geprogrammeerd en geproduceerd voor en door jongvolwassenen. Lees meer
Might As Well | groepstentoonstelling in Nest Den Haag
Alles draait om macht, altijd en overal. Noodzakelijk om de wereld leefbaar te houden, gruwelijk misbruikt door teveel anderen. Zeven kunstenaars hebben dit thema als uitgangspunt voor hun werk genomen. In deze interessante groepstentoonstelling laten zeven kunstenaars hun eigentijdse visie zien op macht en machtsvertoon, machtsgebruik en het misbruik ervan. Met het medium film/video worden deze visies hier helder en ook confronterend neergezet. Lees meer.
Adverteren in de nieuwsbrief?
Wilt u ondernemende kunstliefhebbers effectief bereiken? Kies voor KunstKrant.nl!
Sinds de lancering in 2009 heeft KunstKrant.nl zich ontwikkeld tot hét medium dat door kunstliefhebbers, kunstenaars, galeriehouders, musea en andere stakeholders intensief wordt gelezen. KunstKrant.nl heeft vele abonnees op de nieuwsbrief die tweewekelijks verschijnt. Voor gerichte aandacht op korte termijn is de nieuwsbrief een ideale plaats voor adverteren. Adverteerders worden ook via Facebook en Twitter gecommuniceerd.
Meld advertenties aan bij info@kunstkrant.nl of bel voor informatie 050 30 500 22.
Copyright © 2016 Kunstkrant.nl, All rights reserved.
Uitgeverij Nobelman
Emdenweg 3 
9723 TA Groningen
Tel:                  +31(50) 3050022
Mobiel:             031 (0)6 50831893
E-mailadres:     info@kunstkrant.nlunsubscribe from this list    update subscription preferences