Copy
View this email in your browser

NIEUWSBRIEF KUNSTKRANT.NL 

14 september 2016 t/m 27 september 2016

Nieuws Agenda - Reportages & Recensies - Kunstenaars - Boeken - Over ons - Contact 

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Sir Lawerence Alma-Tadema: klassieke verleiding
Van 1 oktober 2016 tot en met 7 februari 2017 presenteert het Fries Museum Alma-Tadema, klassieke verleiding. Uit heel de wereld komen topschilderijen van een van de meest succesvolle schilders van de 19de eeuw naar Leeuwarden. Sir Lawrence Alma-Tadema wordt tijdens zijn leven wereldberoemd met zijn werk. Hij neemt de kijker mee naar alledaagse scenes uit de klassieke oudheid en brengt deze tijd, als eerste, echt tot leven. Zijn beelden zijn zo herkenbaar en overtuigend, dat regisseurs al meer dan een eeuw zijn werken gebruiken als blauwdruk voor historische spektakelfilms. Lees meer.
Siemen Dijkstra maakt Arctische Landschappen
Bij uitgeverij Philip Elchers verscheen onlangs een prachtig boek met werk van Siemen Dijkstra, onder de titel Arctische Landschappen. Er verscheen ook een houten doos (de zogenaamde luxe uitvoering van het boek) in een oplage van 40 stuks met daarin tien originele houtdrukken van 14 x 43 cm van deze Arctische landschappen. Zowel bij Philip Elchers in de Boteringestraat als bij Pictura aan het Martinikerkhof is nog tot 18 oktober werk van Dijkstra te zien. Lees meer.
Nieuwe expositie van Gallery Bell'Arte at the Kurhaus
Zaterdag 24 september om 15.30 uur, wordt de nieuwe expositie “Moules Frites” van kunstenaar Guy Olivier in de serre van Grand Hotel Amrâth Kurhaus getoond.  Vitale spontaniteit, de esprit van het Zuiden, maar bovenal, diepgaand uitbundigheid vrijwel spatten uit het werk van Guy Olivier (Maastricht, 1964). In de scènes afgebeeld op zijn doeken - van portretten van jonge vrouw die maar al te bewust van hun wellust, dronken nachtbrakers die plotseling het licht of liefde, diners die uit de hand gelopen of Felliniesque circus scènes gezien - de theatrale uitbundigheid van het leven is gevierd op doek en papier.
Olivier zal op 24 september ter plekke een kunstwerk maken op de ramen van serre van het historische hotel. Eerder maakte hij al het schilderij ‘Havana’s dreams’ voor de sigarenlounge in de Kurzaal in opdracht van Amrâth Hôtels. Lees meer
GIL & MOTI
Dit najaar presenteert het Nederlands Fotomuseum het project The Dutch Volunteers van het kunstenaarsduo Gil & Moti. Voor dit project meldde het duo zich aan als vrijwilligers bij een Israëlische nederzetting en bij Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever. Om in beiden gebieden als vrijwilliger te mogen werken namen de kunstenaars een radicaal besluit: zij gaven hun Israëlische nationaliteit op om Nederlanders te worden. Met de nieuw verworven nationaliteit ontstond de mogelijkheid beide kanten te bezoeken, iets wat met een Israëlisch paspoort onmogelijk is. Dit resulteerde in prachtige kunst. Lees meer
Harrie Gerritz met zijn tentoonstelling Torens en Vergezichten
75 jaar is hij nu, en onverminderd actief als beeldend kunstenaar: Harrie Gerritz. Al decennia behoort hij tot de kunstenaarsstal van Galerie de Vis in Harlingen. Dat vertaalt zich van 15 oktober tot en met 14 januari 2017 in een grote tentoonstelling van zijn karakteristieke huizen, kerktorens, rivieren, bomen en burchten, én in een nieuwe publicatie over zijn werk.  Lees meer.
Unieke vintage prints van topfotografen tonen reisfotografie sinds 1860
Op 8 september openden Thom Hofmann en Eddy Posthuma de Boer in het Nationaal Archief de fototentoonstelling Onderweg - Met de fotograaf op reis. Uit de grootste fotocollectie van Nederland is een selectie gemaakt van 235 originele afdrukken uit de afgelopen 150 jaar van bekende Nederlandse fotografen zoals Cas Oorthuys, Ed van der Elsken, Eddy Posthuma de Boer en buitenlandse fotografen als Henri Cartier-Bresson en Robert Capa. Lees meer.
Adverteren in de nieuwsbrief?
Wilt u ondernemende kunstliefhebbers effectief bereiken? Kies voor KunstKrant.nl!
Sinds de lancering in 2009 heeft KunstKrant.nl zich ontwikkeld tot hét medium dat door kunstliefhebbers, kunstenaars, galeriehouders, musea en andere stakeholders intensief wordt gelezen. KunstKrant.nl heeft vele abonnees op de nieuwsbrief die tweewekelijks verschijnt. Voor gerichte aandacht op korte termijn is de nieuwsbrief een ideale plaats voor adverteren. Adverteerders worden ook via Facebook en Twitter gecommuniceerd.
Meld advertenties aan bij info@kunstkrant.nl of bel voor informatie 050 30 500 22.
Copyright © 2016 Kunstkrant.nl, All rights reserved.
Uitgeverij Nobelman
Emdenweg 3 
9723 TA Groningen
Tel:                  +31(50) 3050022
Mobiel:             031 (0)6 50831893
E-mailadres:     info@kunstkrant.nl



unsubscribe from this list    update subscription preferences 






This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
KunstKrant · Postbus 1178 · Groningen, Groningen 9701 BD · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp