Copy
View this email in your browser

NIEUWSBRIEF KUNSTKRANT.NL 

30 september t/m 14 oktober 2015

Nieuws Agenda - Reportages & Recensies - Kunstenaars - Boeken - Over ons - Contact 

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
'Woorden van steen' in De Havixhorst
Vorig jaar organiseerde De Havixhorst nog de expositie Beatrix in beelden, een eregalerij van beeltenissen van Prinses Beatrix, afkomstig uit Nederlandse overheidsgebouwen. De beelden zijn gemaakt naar het voorbeeld van het portret van toenmalig Koningin Beatrix. De expositie trok meer dan 25,000 bezoekers en een aantal van deze sculpturen is nog steeds te bezichtigen in het beeldenpark. 
Lees hier meer. 
'Hartverwarmend' in Kunst op Locatie te Gemert
Op zaterdag 10 oktober 2015 om 16.00 uur vindt in Kunst op Locatie te Gemert de feestelijke opening plaats van de expositie Stichting KuBra presenteert: “Hartverwarmend”. Elf Brabantse kunstenaars tonen hun werk. 
Lees hier meer. 
Eerste film met Herman Brood als beeldend kunstenaar
‘KUNST… BEGIN DRRR NIET AN’ is de eerste film over Herman Brood die vooral ingaat op zijn leven als beeldend kunstenaar. Filmmaakster Gwen Jansen geeft de kijker aan de hand van nooit eerder vertoonde privé-opnamen een intieme inkijk in de drijfveren en kwaliteiten van Herman Brood als autonoom beeldend kunstenaar.
Lees hier meer.
'Rain affects the grass'
Wat gebeurt er wanneer er geen hiërarchie meer bestaat tussen proces, inspiratie en het uiteindelijke kunstwerk? Tijdens de tentoonstelling “Rain affects the grass” tonen Geoffrey van Dijk, Merel de Haan, Matthias Schaareman en Koes Staassen zowel kunstwerken als de bronnen. Sommige bronnen gaan terug naar een tijd waarin de maker ze onopzettelijk verzamelde om ze later te gebruiken.
Lees hier meer. 
 
IMAGINE, over vrijheid van de tekenkunst
In context van 'The Big Draw', een jaarlijks internationaal evenement van The Campaign for Drawing, organiseert Atelier Horneman dit jaar een tentoonstelling over de tekenkunst. 'The Big Draw' is een tekenfestival dat in de maand oktober in meer dan 20 landen wordt gehouden. Het festival dient ter bevordering van de tekenkunst.  “Tekenen laat mensen beter kijken, zet ze aan het denken, inspireert, verbindt en brengt mensen samen.” Zo stelt de Nederlandse organisatie van 'The Big Draw'. Behalve de tekeningen van Stefanie Ottens zijn bij Atelier Horneman de fantasievolle tekeningen van Redmer Hoekstra te bewonderen.
Lees hier meer. 
The Public House of Art zet kunstwereld op de kop
The Public House of Art is een controversieel nieuw art concept dat de regels rondom het verzamelen van kunst fundamenteel gaat veranderen, dit onder het motto: we are not a fucking gallery! De overtuiging dat kunst voor iedereen zowel betaalbaar als begrijpelijk moet zijn ligt hieraan ten grondslag. Daarnaast is ook de beleving van essentieel belang; samen met creative agency Kessels Kramer is een concept gecreëerd waarin iedereen zich welkom voelt.
Lees hier meer. 

 

Expositie Michelangelo Antoioni in EYE

In filmmuseum EYE in Amsterdam loopt tot 17 januari een prachtige expositie met werk van Antonioni, niet alleen worden zijn films vertoond, er hangen ook schilderijen van de meester, en er is veel documentatiemateriaal te zien, waaronder veel brieven van en aan Antonioni. 
Lees hier meer.

 
'Playing with rules' in CBK Drenthe
Dit najaar organiseert CBK Drenthe de tentoonstelling Playing with Rules die in het teken staat van spel en spelregels. De tentoonstelling toont hedendaagse kunstenaars die spel en spelregels gebruiken in hun werk. Daarbij nemen ze vaak een loopje met de spelregels en het traditionele spel. Door de condities, context en regels van een spel te verdraaien, reflecteren de kunstenaars op de samenleving en creëren ze nieuwe ervaringen.
Lees hier meer.
Adverteren in de nieuwsbrief?
Wilt u ondernemende kunstliefhebbers effectief bereiken? Kies voor KunstKrant.nl!
Sinds de lancering in 2009 heeft KunstKrant.nl zich ontwikkeld tot hét medium dat door kunstliefhebbers, kunstenaars, galeriehouders, musea en andere stakeholders intensief wordt gelezen. KunstKrant.nl heeft vele abonnees op de nieuwsbrief die tweewekelijks verschijnt. Voor gerichte aandacht op korte termijn is de nieuwsbrief een ideale plaats voor adverteren. Adverteerders worden ook via Facebook en Twitter gecommuniceerd.
Meld advertenties aan bij info@kunstkrant.nl of bel voor informatie 050 30 500 22.
Copyright © 2015 Kunstkrant.nl, All rights reserved.
Uitgeverij Nobelman
Emdenweg 3 
9723 TA Groningen
Tel:                  +31(50) 3050022
Mobiel:             031 (0)6 50831893
E-mailadres:     info@kunstkrant.nlunsubscribe from this list    update subscription preferences