Copy
View this email in your browser

NIEUWSBRIEF KUNSTKRANT.NL 

23 maart 2016 t/m 6 april 2016

Nieuws Agenda - Reportages & Recensies - Kunstenaars - Boeken - Over ons - Contact 

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Reiskoorts bij Nederlandse kunstenaars sinds 1850
Reizen als inspiratiebron voor kunstenaars: daarover gaat de omvangrijke tentoonstelling Reiskoorts, die deze zomer in De Hallen Haarlem te zien is. Talloze voorbeelden van Nederlandse kunst uit de afgelopen 150 jaar passeren er de revue: schilderijen, schetsboeken, fotografie, films en ruimtelijk werk. Tientallen kunstenaars zijn vertegenwoordigd: van Jan Sluijters, Isaac Israels en Marius Bauer, tot hedendaagse kunstenaars als Joost Conijn, Jan Dibbets, Bertien van Manen, Rob Birza, Jennifer Tee en Roy Villevoye. Hun reizen leidden tot impressies ter plaatse of creatieve verwerkingen achteraf. Lees meer.
Geweven muziek in Museum Speelklok, Utrecht
Vanaf 18 maart is de tentoonstelling Geweven Muziek te bezoeken in Museum Speelklok. De tentoonstelling laat niet alleen draaiorgelmuziek horen, maar ook zien: in geweven vorm. De tentoonstelling brengt op verrassende wijze twee oude ambachten samen: dat van de orgelman en dat van de werver. De overeenkomst tussen de twee ambachten van orgelman en wever fascineerde het design duo Glithero; in beide gevallen ponst de ambachtsman kaarten die een machine aansturen. Lees meer.
Unfair Amsterdam: Kunstbeurs en overzichtstentoonstelling met nieuw werk van aanstormende kunstenaars
Van woensdag 30 maart tot en met zondag 3 april is de Zuiveringshal van de Westergasfabriek de plaats waar Unfair Amsterdam 2016 zijn publiek verwelkomt. Unfair, een event dat zich op de grens bevindt van tentoonstelling en kunstbeurs, beleeft hiermee zijn derde editie. Op het programma staan solo-presentaties met nieuw werk van meer dan veertig aanstormende en gevestigde talentvolle kunstenaars. Tezamen geven deze presentaties een museaal overzicht van de generatie die bezig is door te breken. Lees meer
Fotograaf Jimmy Nelson exposeert bij Rademakers Gallery
De Brits-Nederlandse fotograaf Jimmy Nelson (1967) wil graag laten zien hoe mooi de wereld is. En vieren wat er vandaag nog is en morgen zeker anders zal zijn. Rademakers Gallery in Amsterdam presenteert van 13 mei tot en met 19 juni a.s. als eerste galerie in Nederland nog nooit eerder vertoonde beelden. Nieuw werk en foto’s uit zijn omvangrijke archief. Ook zijn er portretten te zien van volkeren die hij fotografeerde voor zijn succesvolle project en boek 'Before They Pass Away'. Lees meer
'Forecasts In Reverse', fototentoonstelling van Rubén Dario Kleimeer in SBK Dordrecht
Op vrijdag 18 maart opende in SBK Dordrecht de fototentoonstelling ‘Forecasts in Reverse’. Rubén Dario Kleimeer (Acándí Choco, Colombia; 1978) gebruikt het medium fotografie om stedelijke ruimten te analyseren en beter te begrijpen. Met de blik van een stadsetnograaf, een onderzoeker van ruimtelijke en sociale context, verdiept hij zich in de gebouwde stedelijke omgeving waarin wij wonen, werken en recreëren. Lees meer.
'Bittersweet' van Stijn Rietman in Drents Museum
Van 20 maart tot en met 4 september is in het Drents Museum het figuratieve werk van Stijn Rietman (1979) te zien. Rietman valt onder de noemer realisten, maar benadrukt zijn enscenerende rol: ‘Als schilder manipuleer je de realiteit altijd min of meer: je laat weg of voegt toe en geeft het geheel een andere sfeer of lading. In mijn werk is dat vaak vervreemding.’ Zowel zijn landschappen als zelfportretten en stillevens roepen dat gevoel op. Het Drents Museum laat in de tentoonstelling Bittersweet meer dan dertig werken van de kunstenaar zien. Lees meer.
Adverteren in de nieuwsbrief?
Wilt u ondernemende kunstliefhebbers effectief bereiken? Kies voor KunstKrant.nl!
Sinds de lancering in 2009 heeft KunstKrant.nl zich ontwikkeld tot hét medium dat door kunstliefhebbers, kunstenaars, galeriehouders, musea en andere stakeholders intensief wordt gelezen. KunstKrant.nl heeft vele abonnees op de nieuwsbrief die tweewekelijks verschijnt. Voor gerichte aandacht op korte termijn is de nieuwsbrief een ideale plaats voor adverteren. Adverteerders worden ook via Facebook en Twitter gecommuniceerd.
Meld advertenties aan bij info@kunstkrant.nl of bel voor informatie 050 30 500 22.
Copyright © 2016 Kunstkrant.nl, All rights reserved.
Uitgeverij Nobelman
Emdenweg 3 
9723 TA Groningen
Tel:                  +31(50) 3050022
Mobiel:             031 (0)6 50831893
E-mailadres:     info@kunstkrant.nlunsubscribe from this list    update subscription preferences