Copy
Use this area to offer a short teaser of your email's content. Text here will show in the preview area of some email clients.
Een idyllisch plekje nabij Wuppertal

Skulpturenpark Waldfrieden

Tekst en foto’s: Merel van den Nieuwenhof
De op het eerste gezicht wat grauwe industriestad Wuppertal heeft heel wat te bieden op het gebied van kunst en cultuur 
. Zo is er het Von der Heydt-Museum, waar deze zomer een boeiende tentoonstelling over de Eerste Wereldoorlog te zien is, het door choreografe Pina Bausch bekend geworden Tanztheater Wuppertal en kan de omgeving vanuit de hoogte worden verkend per monorail. In de nabije omgeving ligt in de bosrijke heuvels bij Elberfeld en Barmen bovendien een ware parel: Skulpturenpark Waldfrieden . Lees verder 


Wit – Rood - Zwart 

Leo Erb, Jan Schoonhoven, Bernard Aubertin, Henk Peeters (Rond Zero) 

28 juni t/m 28 september 2014   

Wit–Rood–Zwart is een bijzondere groepstentoonstelling van vier belangrijke aan Zero gerelateerde kunstenaars: Leo Erb (1923-2012), Bernard Aubertin (1934), Henk Peeters (1925-2013) en Jan Schoonhoven (1914-1994). Zij vertegenwoordigen drie kleurrealiteiten, die symbool staan voor materie (zwart), geest (wit) en bezieling (rood). Hun sobere monochromen kunnen worden beschouwd als een onmiddellijke reactie op de individualistische verfexpressies uit de jaren vijftig. Zij kozen voor triviale materialen, voerden een extreme vereenvoudiging door en vervaardigden hun objecten aan de hand van monotone, zich herhalende handelingen. Uiteindelijk creëerden ze objecten die alleen nog naar zichzelf verwezen en hun betekenis volledig ontleenden aan hun optische werking, structuren en repeterende elementen. Hun werk droeg daardoor een onpersoonlijk karakter en wekte de indruk door iedereen gemaakt te kunnen zijn. Daarmee vertoonde het verwantschap met de vooroorlogse avant-gardekunst die de grens tussen kunst en samenleving wilde opheffen.  Lees verder

 

Geschreven door Gerda J. van Ham
Kunsthistorica en journaliste

“Ik wens je geluk met de aankoop van Seurat, met wat ik je zal sturen, moet je ook nog eens proberen een ruil met Seurat aan te gaan”. Vincent van Gogh feliciteerde zijn broer Theo, in maart 1888, met een contékrijt tekening van een zingende vrouw in café-chantant Eden. Theo kocht de tekening op een veiling in Parijs voor slechts 16 francs. Deze tekening is nu te zien op de expositie van Seurat in museum Kröller-Müller. 

Enkele uren voordat Vincent naar Arles vertrok, brachten hij en zijn broer een bezoek aan het atelier van Seurat. Ze zagen daar het grote doek Un dimanche à la Grande Jatte hangen, nu een onbetwist meesterwerk, maar toen een fel bekritiseerd schilderij. Vincent sprak direct zijn bewondering uit over de jonge Seurat die hij graag zag als de leider van de Petit Boulevard.Voor hem stond de Petit Boulevard voor een groep jonge, vernieuwende schilders die zich afzetten tegen de vluchtige impressies van de Impressionisten, de gevestigde orde. Deze groep met Seurat, Signac, Bernard en Gauguin moest genoegen nemen met kleine exposities in redactielokalen van kranten, de muren van een eetcafé of de repetitieruimtes van theaters. Lees verder

Gratis E-book voor kunstenaars
“10 dingen die je VANDAAG nog kunt doen om je inkomsten te vergroten… OOK als je blut bent” 
Ben jij kunstenaar en herken je je in het volgende:
· Je bent heel goed in je werk en zeer gedreven, maar je verdient veel te weinig
· Je voelt je gedwongen om alle opdrachten maar aan te nemen, omdat je anders te weinig verdient
·Je vind het moeilijk om een goede prijs te vragen voor jouw werk, omdat er altijd wel iemand goedkoper is
· Kopers krijgen voelt als een loterij; soms heb je geluk maar andere keren heb je maanden veel te weinig werk en dus nauwelijks inkomsten
· Je zou wel meer kopers willen, maar vind het moeilijk om jezelf te verkopen want je wilt niet opdringerig zijn 
 Het kan ook anders!
Speciaal voor alle kunstenaars die meer willen verdienen met hun werk en een succesvol bedrijf willen opbouwen is er nu dit E-book met 10 waardevolle en praktische tips waarmee je direct aan de slag kunt. 
 En het mooiste is…het is helemaal GRATIS! Je kunt het aanvragen via de website
www.gemstoneprojecten.nl/contact
Als bonus ontvang je bovendien het 2-wekelijkse Ezine met meer interessante artikelen en gratis tips. Je kunt je hiervoor altijd weer eenvoudig afmelden en je gegevens worden nooit aan anderen verstrekt.

 

Zomerexpositie met Aneta Posecka en Jan Verschueren   

Aneta Posecka werd in Wroclaw (Polen) geboren en woont thans in Nederland.

In de zoektocht naar helderheid en stilte reduceert Aneta alles tot de essentie van de afbeelding door het gebruik van minimale middelen - spaarzame elementen en aardetinten.

De geometrische vormen, kleurvlakken en potloodlijntjes geven de mogelijkheid de emotie vast te houden en roepen soms spanning op. 
Haar werk vraagt om traagheid bij het kijken en laat de toeschouwer ruimte om zijn gedachten de vrije loop te laten”

Haar nieuwe serie werken zijn geïnspireerd door haar reis naar Lapland. Lees verder.

Adverteren in de nieuwsbrief.

Wilt u ondernemende kunstliefhebbers effectief bereiken? Kies voor KunstKrant.nl!
Sinds de lancering in 2009 heeft 
KunstKrant.nl zich ontwikkeld tot het medium dat door kunstliefhebbers, kunstenaars, galeriehouders, musea en andere stakeholders intensief wordt gelezen. Kunstkrant.nl heeft vele abonnees op de nieuwsbrief die tweewekelijks verschijnt. Voor gerichte aandacht op korte termijn is de nieuwsbrief een ideale plaats voor adverteren. Adverteerders worden ook via Facebook en Twitter gecommuniceerd.
Meld advertenties aan bij info@kunstkrant.nl of bel voor informatie 050 280 63 42         

ZomerExpo 2014 Licht | Gemeente Museum Den Haag 

Een Grote Verkooptentoonstelling in een Museum samengesteld door open 
inschrijving – Een schitterend visueel spektakel 

De tentoonstelling loopt van 29 mei/m 31 augustus 2014. 
 

Voor de vierde keer wordt de zomertentoonstelling in het Gemeentemuseum in Den Haag met groot succes georganiseerd. 

Het idee eracher is dat iedereen anoniem werk kan inbrengen op 3 verschillende lokaties in Nederland om te ontdekken wat nog niet ontdekt is, mogelijk verrassende kunstwerken door onbekende talenten. 

De opkomst is groot, je betaalt € 100.- voor de inbreng van 3 werken. Hieruit maakt een panel an juryleden een keuze, dit keer met het thema Licht. Men heeft voor dit thema gekozen omdat gaat over gevoel, energie, balans, tederheid, scherpte en diepte en dus over kijken en ervaren in de volle omvang. In totaal is de keuze gevallen op 248 kunstwerken, verdeeld over de 5 grote ruimtes en gangen op de 1e etage. Lees verder

Grootste 6de-eeuwse muntschat van Nederland ontdekt


Zevenenveertig gouden munten uit de Vroege Middeleeuwen. Dat is de unieke vondst die twee detectorzoekers dit voorjaar in Drenthe hebben gedaan. Het is de grootste muntschat ooit uit de 6de eeuw die in Nederland ontdekt is en daarmee is de vondst van nationaal belang. Na melding aan de provinciaal archeoloog heeft intensieve samenwerking tussen deze archeoloog en het Drents Museum ervoor gezorgd dat het museum in Assen de goudschat heeft verworven. Vanaf 20 juni is de nieuwste aanwinst – die gerekend wordt tot de hoogtepunten van de museumcollectie – voor het publiek te zien in het Drents Museum. Lees verder.

Copyright © *2013* Brand Communications, All rights reserved.
E.mail : info@kunstkrant.nl
www.kunstkrant.nl
Contact
Uitgeverij Nobelman /

Westerkade 18a
Postbus  1178
9701 BD Groningen