Copy
View this email in your browser

  

Nieuwsbrief kunstkrant.nl

Kunstkrant Expositie - Agenda - Reportages - Beurzen & Events - Boeken - Columns - Over ons - Contact 

30 aug t/m 13 sept 2015
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
De 8e editie van Grensloos Kunst Verkennen zal dit jaar gehouden worden van 10 t/m 27 september op de donderdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur. Locaties in het prachtige Reestdal: IJhorst, De Wijk. De kunstcommissie van Grensloos Kunst Verkennen heeft bijna 40 professionele kunstenaars bereid gevonden te exposeren op ruim 25 locaties.. Lees hier meer
5 September 2015 t/m 3 januari 2016
Komend najaar organiseren Museum de Fundatie in Zwolle en Rijksmuseum Twenthe in Enschede in samenwerking met Tate Britain de dubbeltentoonstelling ‘Gevaar & Schoonheid - Turner en de traditie van het sublieme’. Turner is voor Groot-Brittannië wat Rembrandt is voor Nederland. Zijn werk is alleen bij hoge uitzondering in ons land te zien. De dubbeltentoonstelling in Enschede en Zwolle presenteert ruim 50 schilderijen en aquarellen van Turner in de context van de Europese kunstgeschiedenis, van de late middeleeuwen tot nu, met werk van Aelbert Cuyp, Claude Lorrain, Gustave Courbet, Claude Monet, Ernst Ludwig Kirchner, Armando, Gerhard Richter en vele anderen. Lees hier meer.
MUSEUM DR8888 GELAST PICASSO-TENTOONSTELLING AF
Er komt vanaf 29 augustus geen Picasso-tentoonstelling in Museum Dr8888. Hoewel er kwalitatief hoogwaardige werken tussen zitten, voldoet de geplande overzichtstentoonstelling van het grafische oeuvre van Picasso over het algemeen niet aan de museale criteria. Het gevolg hiervan zou zijn dat het museum maar een gering aantal werken zou kunnen tentoonstellen. Om teleurstelling te voorkomen heeft Museum Dr8888 besloten de gehele tentoonstelling af te gelasten. Lees hier meer
TENTOONSTELLING ELMA ALKEMA EN PIET MOERMAN  BIJ GALERIE HOOGENBOSCH 

Elma Alkema laat in haar pasteltekeningen ruimtes en landschappen zien.
Ze creëert een wereld waar de toeschouwer al dwalend tot verrassende en soms verontrustende ontdekkingen komt.
Als in een dagboek zijn haar verhalen gedetailleerd. In een dagboek schrijf je elke dag over diezelfde dag, maar Alkema kan ook, soms pas na jaren, uit haar herinneringen putten. Een reis terug in de tijd. 

Lees hier meer
.
NIEUW WERK VAN HINKE SCHREUDERS TE ZIEN BIJ HEDEN

Op zaterdag 5 september om 17.00 uur opent bij Heden de tentoonstelling Struisveren met nieuw werk van Hinke Schreuders. Wim Noordhoek, bekend van het radioprogramma De Avonden en het daaruit ontstane Avondlog, zal de opening verrichten. De tentoonstelling is tot 3 oktober te zien aan de Denneweg 14 in Den Haag.

De tentoonstelling bestaat uit nieuwe kunstwerken in Hinke Schreuders’ doorlopende serie Works on paper. Dit zijn werken op pagina’s uit damesbladen uit de jaren vijftig en zestig.  Lees hier meer

Van zaterdag 5 september tot en met zondag 4 oktober 2015 wordt in Galerie Badweg 3 in Bolsward werk tentoongesteld van Betty Simonides (1952) en Nel Egberts (1951-2011). 
Op deze bijzondere tentoonstelling geeft het werk van de twee kunstenaars
(Academie Minerva, Autonome richting) een beeld van hun fascinatie voor de kubusvorm Lees hier meer
Expositie Zomerzotheid in K38
De opening van de expositie Zomerzotheid afgelopen vrijdag 28 augustus, verricht door twee kleindochters van Cissy van Marxveld die het gelijknamige boek “Zomerzotheid” schreef, had aan belangstelling geen gebrek.
De Kleindochters Calolyn en Setske spraken met enthousiasme over hun oma en haar boeken. Het was een gezellige, boeiende en interessante opening met humor. Het verhaal sloot goed aan bij de geëxposeerde werken met al hun vrolijke zotheid. U zou deze expositie daarom niet moeten missen.
De expositie in K38 biedt volop zomerse lichtheid en kleurenpracht in het werk van de Verkuno-kunstenaars. De beelden, schilderijen en installaties die Verkuno laat zien zijn van: Magda Balvers, Jelly van den Bosch, Ad Breedveld, Yvonne Dollee, Marleen van Engelen, Arien de Groot, Maxelant Harmsze, Jannie Hiskes, Thea Hoek, Joke Klaveringa, Rianne Kooijman, Sonja Leutholff, Ansje van den Muyzenberg, Alfred Oosterman, Fokko Rijkens, Derek Scholte,  Rolf Smit, Marijtje van der Veen,  Maryke Wiegers en Loes Wouda.
De expositie is nog te zien tot en met 13 september in ons Kunstencentrum K38 in Roden aan de Kanaalstraat 38.
Komt dat zien.
De openingstijden zijn van  woensdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Lees hier verder
 
Adverteren in de nieuwsbrief?
Wilt u ondernemende kunstliefhebbers effectief bereiken? Kies voor KunstKrant.nl!

Sinds de lancering in 2009 heeft KunstKrant.nl zich ontwikkeld tot hét medium dat door kunstliefhebbers, kunstenaars, galeriehouders, musea en andere stakeholders intensief wordt gelezen. KunstKrant.nl heeft vele abonnees op de nieuwsbrief die tweewekelijks verschijnt. Voor gerichte aandacht op korte termijn is de nieuwsbrief een ideale plaats voor adverteren. Adverteerders worden ook via Facebook en Twitter gecommuniceerd.
Meld advertenties aan bij info@kunstkrant.nl of bel voor informatie 050 30 500 22.
Copyright © 2015 Kunstkrant.nl, All rights reserved.
Uitgeverij Nobelman
Emdenweg 3 
9723 TA Groningen
Tel:                  +31(50) 3050022
Mobiel:             031 (0)6 50831893
E-mailadres:     info@kunstkrant.nlunsubscribe from this list    update subscription preferences