Copy
Use this area to offer a short teaser of your email's content. Text here will show in the preview area of some email clients.
Een onvoorspelbare reis door de tijd
Nu weten we eindelijk waar Daniël Lohues wegkomt.
16 september t/m 9 november 2014

Daniël Lohues en zijn passie voor Drenthe, is iets dat niet geheel onbekend staat. En met zijn samengestelde tentoonstelling Hier kom ik weg in het Drents Museum laat Daniël opnieuw zijn passie zien voor zijn geliefde Drenthe. De kleine tentoonstelling is een onvoorspelbare reis door de tijd en geeft een blik op voorwerpen uit de buurt van Daniël zelf. Lees verder.
Romantische mode
Mr Darcy meets Eline Verne
11 oktober 2014 t/m 22 maart 2015
 
Ruisende zijde, adembenemende borduursels, ruches en grote crinolines. Wollen maatkleding voor dandy’s en chique baljurken voor ladies. Dit najaar sprankelen de kostuums uit de tijd van Jane Eyre, Eline Vere, Jane Austen’s Pride and Prejudice en Downton Abbey in volle glorie in een grote tentoonstelling over mode in de 19de eeuw. Naast complete kostuums is er aandacht voor schitterende accessoires, strakke korsetten en originele modeprenten en foto’s. Veel stukken zijn speciaal voor deze tentoonstelling gerestaureerd en worden voor het eerst aan het publiek getoond. Hoe actueel de 19de eeuw nog steeds is, blijkt uit hedendaagse creaties die in de tentoonstelling zijn opgenomen. Modeontwerpers laten zich vandaag de dag inspireren door 19de-eeuwse vormen, silhouetten of technieken uit de 19de eeuw: het schitterende borduurwerk van Jan Taminiau, het dandyisme van Vivienne Westwood en de (donkere) romantiek van Jean Paul Gaultier en Edwin Oudshoorn. Lees verder
 
Stress duoexpositie 
Olphaert den Otter en Jeroen Paalvast
13 september t/m 11 oktober 2014

Galerie with tsjalling: combineert in de komende duotentoonstelling ‘stress’ twee kunstenaars met werk waarin deze gemoedstoestand een belangrijke rol speelt: Olphaert den Otter en Jeroen Paalvast. 
 
Olphaert den Otter (Poortugaal, 1955) begon in 2009 aan zijn serie World Stress Paintings. In deze reeks geschilderde tekeningen beeldt hij plekken en momenten af waar zich natuurrampen, maar ook door de mens veroorzaakte catastrofes, zich afspelen of recent hebben voltrokken. Hij baseert zich daarbij op foto’s van gebeurtenissen uit de algemene beeldbank van nieuws en internet. Het is een niet-eindigende reeks waarin beeld wordt verleend aan de vier elementen. Lees verder.
Save The Date
Yoko Uhoda Galery
Een nieuwe galerie geopent in Luik met grote ambities


Vandaag (19 september 2014) opent de jonge kunsthistorica Yoko Uhoda (29 jaar) een nieuwe  ruimte  gewijd  aan  hedendaagse kunst  in  Luik,  de  Yoko  Uhoda  Gallery. Deze galerie, ondergebracht in een elegant herenhuis in het centrum van Luik, 25  rue Forgeur,  tussen  het  station  Guillemins  en het  toekomstige  CIAC  (een nieuw museum voor hedendaagse kunst dat in 2016 de deuren opent), heeft de ambitie om zowel op nationaal als internationaal niveau actief te zijn. Lees verder.
The image as Burden, het beeld als last
Overzicht van Marlene Dumas in het Stedelijk Museum Amsterdam

Gerda J. van Ham schreef speciaal voor de KunstKrant een overzichtsverhaal van Marlene Dumas in het Stedelijk Museum van Amsterdam. The image as Burden, het beeld als last.

Nieuwsgierig naar het verhaal? Lees hem hier.
Kunstroute viert 20-jarig jubileum met tekenfestival The Big Draw

Het 20ste jubileum van Kunstroute leiden is bijna een feit. Daarom openen ruim 100 kunstenaars op 27 en 28 september hun ateliers om dit te vieren. Dit jubileumjaar wordt uitgebreid gevierd met het twee weken durende tekenfesival in de stad: The Big Draw Leiden (van 13 t/m 28 september).
Jaarlijks openen kunstenaarsateliers, galeries en andere kunstlocaties in Leiden hun deuren tijdens de Kunstroute. In het weekend van 27 en 28 september zullen maar liefst 143 locaties hun deuren openen. Lees verder.


Adverteren in de nieuwsbrief?

Wilt u ondernemende kunstliefhebbers effectief bereiken? Kies voor Kunstkrant.nl!
Sinds de lancering in 2009 heeft KunstKrant.nl zich ontwikkeld tot het medium dat door kunstliefhebbers, kunstenaars, galeriehouders, musea en andere stakeholders intensief wordt gelezen. KunstKrant.nl heeft vele abonnees op de nieuwsbrief die tweeweklijks verschijnt. Voor gerichte aandacht op korte termijn is de nieuwsbrief een ideale plaats voor adverteren. Adverteerders worden ook via Facebook en Twitter gecommuniceerd.
Meld advertenties aan bij info@kunstkrant.nl of bel voor informatie naar: 050 280 63 42 
Copyright © *2013* Brand Communications, All rights reserved.
E.mail : info@kunstkrant.nl
www.kunstkrant.nl
Contact
Uitgeverij Nobelman /

Westerkade 18a
Postbus  1178
9701 BD Groningen