Copy
View this email in your browser

NIEUWSBRIEF KUNSTKRANT.NL 

9 maart 2016 t/m 23 maart 2016

Nieuws Agenda - Reportages & Recensies - Kunstenaars - Boeken - Over ons - Contact 

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Roni Horn in Museum De Pont Tilburg
Het is Museum De Pont gelukt om de wereldberoemde kunstenaar Roni Horn naar Tilburg te halen. Het wezen van het werk van de bijzondere Amerikaanse kunstenaar Roni Horn wordt gekenmerkt door het androgyne in haarzelf, in haar foto reeksen, tekeningen en (glas) sculpturen waarin dit prachtig samenvalt, en waarin ze duidelijk maakt dat niets is wat het lijkt. Lees hier een reportage.
Zeventiende-eeuws Japans porselein voor het eerst opnieuw vormgegeven
Voor het eerst in vierhonderd jaar wordt een Japanse traditie door hedendaagse ontwerpers onder handen genomen. Het Nederlandse ontwerpersduo Scholten & Baijings en de Japanse ontwerper Teruhiro Yanagihara creëerden, tezamen met een keur aan internationale ontwerpers, een eigentijdse collectie Arita-porselein. De resultaten worden in april gepresenteerd tijdens Salone del Mobile in Milaan en aansluitend in het Aziatisch Paviljoen van het Rijksmuseum met passende objecten uit de Rijksmuseumcollectie. Lees meer.
Natuur in beeld. Fotografie ontmoet schilderkunst in de 19de eeuw
Van 5 maart tot en met 5 juni 2016 is in De Mesdag Collectie in Den Haag Natuur in beeld te zien, een tentoonstelling over de bijzondere ontmoeting tussen landschapsfotografie en -schilderkunst in de 19de eeuw in Frankrijk en Nederland. Schilders en fotografen deelden een fascinatie voor de natuur, het specifieke licht en de schaduweffecten. Het landschap was een van de plekken waar de paden van de fotografie en schilderkunst elkaar kruisten. De tentoonstelling brengt schilderijen uit de belangrijke verzameling Barbizonschilderkunst van De Mesdag Collectie samen met vroege Franse en Nederlandse landschapsfoto’s. De zelden en soms zelfs nooit in Nederland getoonde bruiklenen zijn onder meer afkomstig van het Musée d’Orsay in Parijs en het Rijksmuseum Amsterdam. Lees meer
Ich zeige nicht alles in Van Bommel van Dam
Museum van Bommel van Dam presenteert een uitgebreide selectie werken op papier van de Duitse kunstenaar Cornelia Schleime (Berlijn, 1953). Op de expositie Ich zeige nicht alles, in het Berlijns Ich ‘zeig’ nicht alles, wordt in nauwe samenwerking met de kunstenaar een uitgebreide selectie getoond uit haar expressieve, haast surrealistische tekenseries als Animation, Camouflage, Mutationen, Köpfe en See You. Lees meer.
Keramiekmuseum Princessehof presenteert de 20ste eeuw
Tot en met 3 juli staat Keramiekmuseum Princessehof in het teken van de vorige eeuw. Met de tentoonstelling De 20ste eeuw – keramiek als spiegel van de tijd zet het museum keramiek neer als het cultureel geheugen van de 20ste eeuw. De roaring twenties, de suikerspinkapsels van de jaren 60 en de eerste mens op de maan, maar ook het engagement van de jaren 70 en het ik-tijdperk: maatschappelijke ontwikkelingen werken door in kunst en design. Voor het eerst wordt keramiek in de context van de vorige eeuw gepresenteerd. Lees meer.
Lichte zeden. Prostitutie in de Franse kunst, 1850-1910
Sinds een aantal weken is in het Van Gogh Museum Lichte zeden te zien: een tentoonstelling in samenwerking met Musée d’Orsay over de verbeelding van prostitutie in de Franse kunst in de periode 1850-1910. Het is voor het eerst dat dit onderwerp in een grote tentoonstelling voor het voetlicht wordt gebracht. Na de succesvolle etappe in Musée d’Orsay in Parijs, die onder de titel Splendeurs et Misères bijna 420.000 bezoekers trok, toont Lichte zeden in het Van Gogh Museum in Amsterdam hoe het thema prostitutie uiteenlopende kunstenaars bezighield. Lees meer.
Adverteren in de nieuwsbrief?
Wilt u ondernemende kunstliefhebbers effectief bereiken? Kies voor KunstKrant.nl!
Sinds de lancering in 2009 heeft KunstKrant.nl zich ontwikkeld tot hét medium dat door kunstliefhebbers, kunstenaars, galeriehouders, musea en andere stakeholders intensief wordt gelezen. KunstKrant.nl heeft vele abonnees op de nieuwsbrief die tweewekelijks verschijnt. Voor gerichte aandacht op korte termijn is de nieuwsbrief een ideale plaats voor adverteren. Adverteerders worden ook via Facebook en Twitter gecommuniceerd.
Meld advertenties aan bij info@kunstkrant.nl of bel voor informatie 050 30 500 22.
Copyright © 2016 Kunstkrant.nl, All rights reserved.
Uitgeverij Nobelman
Emdenweg 3 
9723 TA Groningen
Tel:                  +31(50) 3050022
Mobiel:             031 (0)6 50831893
E-mailadres:     info@kunstkrant.nlunsubscribe from this list    update subscription preferences