Copy
Is deze mail niet goed leesbaar? Bekijk hem in uw browser
Share
Tweet
Forward


100 Miljoenste waarneming NDFF? Wimpermos!

In Nederland zijn er dagelijks veel vrijwilligers op pad om de natuur in kaart te brengen. Zij verzamelen daarvoor gegevens die terechtkomen in de Nationale Databank Flora en Fauna (NDFF). Inmiddels zijn er maar liefst 100 miljoen waarnemingen in de bank terug te vinden. De eer om de honderd miljoenste waarneming in de NDFF te hebben gedaan, valt ten deel aan vrijwilliger Koen Verhoogt. Hij ontving op vrijdag 7 oktober een prijs uit handen van Teo Wams (directeur natuurbeheer Natuurmonumenten) voor zijn waarneming: Wimpermos (een korstmos). Rutger Wilschut die de wimpermoswaarneming heeft gevalideerd, krijgt dezelfde prijs.

Bent u benieuwd naar de presentaties die op 7 oktober door verschillende partijen zijn gegeven? Of was u op het laatste moment verhinderd en op zoek naar een verslag van de dag? We hebben een verslag gemaakt en alle informatie bij elkaar gezet op onze website zodat u het rustig kunt nalezen.

Benieuwd naar de honderd miljoenste waarneming en naar de geluksvogel die 'm invoerde? Kijk onderstaande filmpje en beleef het mee.

Kijk hier het filmpje over de honderd miljoenste waarneming terug.


Mobiel invoeren, doet u mee?


Sinds begin april heeft de NDFF een eigen mobiele app: NDFF Invoer. Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van smartphones en tablet in het veld; we merken dat het aantal gebruikers en waarnemingen snel toeneemt sinds de release van de app. Eigenlijk heel logisch, want u kunt nu heel makkelijk vanaf de fiets even die Appelvink doorgeven of die platgereden Egel aan de kant van de weg. Lastige determinatie? Maak een foto met je smarphone en koppel die eenvoudig aan je waarneming. Doe ook mee, en installeer NDFF Invoer (Android of iPhone) vandaag nog!

Lees meer

Cursus 'Werken met de NDFF': er is nog plek


Op 3 november 2016 wordt er weer een cursus ‘werken met de NDFF’ gegeven in Utrecht. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Geef je nu op!Tijdens de bijeenkomst komen het (mobiel) invoeren van waarnemingen, de validatie, het inladen van oude data, de mogelijkheden van het Uitvoerportaal en natuurlijk het gebruik in de praktijk aan bod. Leer alles over werken met de NDFF, nieuwe toepassingen en handigheidjes. 
Komt 3 november niet uit? Volgend jaar zijn er ook weer cursussen!

Locatie en aanmelden
Tijd:      13.30 - 16.00 uur
Locatie: Utrecht

Meld je direct aan

Agenda26 oktober
Minisymposium Idylle: bloemen voor vlinders, bijen en mensen

29 oktober
VLEN dag

3 november
Cursus 'Werken met de NDFF'

12 november
RAVON dag

19 november
Noord-Hollandse Natuurdag

26 november
Landelijke dag Sovon

Meer weten over gegevens uit de NDFF

 
                    
Facebook
Twitter
Website
Copyright © 2016 Het Natuurloket / NDFF
U ontvangt dit bericht omdat u zich heeft aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Contactgegevens
Het Natuurloket / NDFF
Natuurplaza - Mercator III
Toernooiveld 1, 6525 ED
Nijmegen

Storing? Kijk hier

 

uitschrijven

 This email was sent to <<e-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Het Natuurloket / NDFF · Natuurplaza · Toernooiveld 1, 6525 ED · Nijmegen, Gelderland 6525 ED · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp