Copy
Is deze mail niet goed leesbaar? Bekijk hem in uw browser
Share
Tweet
Forward

Werkzaamheden: update NDFF invoer


Sinds het voorjaar van 2016 wordt de mobiele invoer app van de NDFF door velen gebruikt. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een nieuwe update, deze hangt samen met enkele veranderingen in de invoerportalen die medio december 2017 worden doorgevoerd.

Nieuwe update
De nieuwe versie van NDFF Invoer voor Android en iOS bevat een flink aantal extra functies, zoals bijvoorbeeld de ingebruikname van verschillende aantal- en bedekkingsklassen voor planten. Wanneer u na dit seizoen een update van de app aangeboden krijgt op uw tablet of telefoon, is het van belang dat u deze update uitvoert. De huidige versie van NDFF Invoer zal na de uitrol van de verbeteringen in de invoerportalen en zonder update de nog aanwezige waarnemingen niet kunnen uploaden.

Waarnemingen uploaden
Het is natuurlijk altijd verstandig om uw waarnemingen dagelijks te uploaden. Maar wanneer u na half december nog waarnemingen in de app heeft staan en de app-update accepteert, kunt u uw waarnemingen direct weer uploaden. Zonder de update van NDFF Invoer kunt u de waarnemingen die u nog niet heeft verstuurd niet meer uploaden.

WebObs gebruikers
Telmee-waarnemers die momenteel nog WebObs gebruiken, wordt aangeraden in de komende maanden over te stappen op NDFF Invoer en voor de overstap alle resterende waarnemingen te uploaden. Na de update medio december zal de upload van waarnemingen ook in deze app niet meer werken.

Planning
De NDFF-invoerportalen & Telmee zijn tijdens de werkzaamheden een dag uit de lucht. De planning is medio december. Vanzelfsprekend zullen we de precieze datum nog communiceren.

Validatorendag 2017


Op 29 september vond de jaarlijkse validatorendag plaats in DierenPark Amersfoort. De uniforme validatie in de NDFF kan niet zonder de inzet van meer dan tweehonderd vrijwillige validatoren. Op deze dag werden zij bijgepraat over nieuwe ontwikkelingen in de NDFF en was er voldoende ruimte om ervaringen uit te wisselen.

De dag begon met een plenair programma over ontwikkelingen binnen de NDFF en natuurwetgeving. Ruim 40 validatoren zorgden voor een volle zaal en interessante vragen over validatievraagstukken. Na de koffiepauze was er ruime tijd om per validatieteam te overleggen en samen enkele lastige soorten op te pakken. Op de foto hieronder is validatieteam Nachtvlinders aan het werk.

De dag werd afgesloten met een lekkere lunch. Op naar een nieuw jaar met een heleboel, waardevolle gevalideerde waarnemingen!

Cursus 'Werken met de NDFF'


Op donderdag 2 november 2017 wordt er weer een cursus ‘Werken met de NDFF’ gegeven in Utrecht. Over twee weken is het al zover, maar er zijn nog een paar plekken vrij. U kunt zich hieronder direct aanmelden.Tijdens de bijeenkomst komen het (mobiel) invoeren van waarnemingen, de validatie, het inladen van oude data, de mogelijkheden van het Uitvoerportaal en natuurlijk het gebruik in de praktijk aan bod. Leer alles over werken met de NDFF, nieuwe toepassingen en handigheidjes. 

Komt 2 november niet uit? Volgend jaar geven we weer drie cursussen.

Locatie en aanmelden
Tijd:      13.30 - 16.00 uur
Locatie: Utrecht

Direct aanmelden

Vragen? Kijk eens op ons helpcentrum


Kent u ons helpcentrum al? Als u een vraag heeft over het Uitvoerportaal of Invoerportaal, op zoek bent naar de handleiding van de app of gewoon wilt weten hoe je ook alweer een shapefile als zoekgebied importeert. Via serviceteam.ndff.nl helpen we u snel op weg.

Gerangschikt op portaal (Uitvoerportaal, Invoerportaal, Telmee) vind u op ons helpcentrum alle handleidingen en tips voor het gebruik van de NDFF. Wist u bijvoorbeeld dat je een waarnemer kunt toevoegen aan een Excelformulier? Klik hier om te leren hoe dat werkt. Ook kunt u bovenaan een link vinden naar een pagina waar eventuele storingen op worden gemeld. Mocht u er niet uitkomen dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met het Serviceteam.

Agenda


2 november
Cursus 'werken met de NDFF'

4 november
Natuurwerkdag

11 november
RAVON dag

11 & 12 november
Nature Talks

16 november
Symposium 'Samen voor natuur'

2 december
Sovon landelijke dag

8 december
Symposium Biodiversiteit (Noord-Brabant)

9 december
FLORON dag

Meer weten over gegevens uit de NDFF

 
                    
Facebook
Twitter
Website
Copyright © 2017 Het Natuurloket / NDFF
U ontvangt dit bericht omdat u zich heeft aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Contactgegevens
Het Natuurloket / NDFF
Natuurplaza - Mercator III
Toernooiveld 1, 6525 ED
Nijmegen

Storing? Kijk hier

 

uitschrijven

 This email was sent to <<e-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Het Natuurloket / NDFF · Natuurplaza · Toernooiveld 1, 6525 ED · Nijmegen, Gelderland 6525 ED · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp