Copy
Is deze mail niet goed leesbaar? Bekijk hem in uw browser
Share
Tweet
Forward

Exotenapp
 

In opdracht van Wetterskip Fryslân heeft de Nationale Databank Flora en Fauna (NDFF) een exoten app voor de professionals van de waterschappen ontwikkeld, snApp de exoot.

Met deze app kunnen meldingen gedaan worden van diverse soorten van de Unielijst invasieve exoten. De overal oprukkende Japanse Duizendknoop, maar ook bijvoorbeeld de Grote Waternavel kunnen zeer eenvoudig aan de hand van een foto geselecteerd en doorgegeven worden. 
Met het doorgeven van waarnemingen, wordt het verspreidingsgebied steeds beter in beeld gebracht. Op basis van dit beeld kunnen plaagsoorten gericht aangepakt worden. De NDFF verzamelt en valideert de waarnemingen.

Downloaden
snApp de exoot is te downloaden in de App Store (Apple) en in de Play Store (Android).

Waarnemingen
Opgeslagen waarnemingen die met snApp de exoot zijn ingevoerd, zijn terug te vinden in het exotenportaal.

Informatie
Voor meer informatie over de app, registreren en inloggen, kijk op onze website.

Als er vragen of opmerkingen zijn, neem dan contact op met het Serviceteam van de NDFF. Wij zijn op werkdagen tussen 09.00u en 17.00u bereikbaar op 0800-235633 of via serviceteamndff@natuurloket.nl

Welke data is beschikbaar in de NDFF?
 

Overweegt u een abonnement op de Nationale Databank Flora en Fauna of wilt u een eenmalige levering aanvragen? De NDFF is de grootste natuurdataset van Nederland. Natuurlijk is nog niet alle beschikbare natuurdata in de NDFF gezet, maar dagelijks komen er honderden, soms wel duizenden nieuwe waarnemingen bij. Op onze website geven we per protocol aan welke  waarnemingen er de afgelopen jaren zijn ingevoerd.

Veel van deze gegevens worden ingevoerd door bijvoorbeeld vrijwilligers van Soortenorganisaties, via Waarneming.nl of door Provincies, Staatsbosbeheer of Natuurmonumenten. Een compleet overzicht van aangesloten organisaties vindt u bij ons overzicht van abonnees.

De NDFF heeft in opdracht van NLBIF, de Nederlandse tak van de Global Biodiversity Information Facility (GBIF) een groot deel (139), uit de NDFF beschreven. GBIF is een in 2001 opgerichte internationale organisatie die zich inzet voor het wereldwijd makkelijk toegankelijk maken van biodiversiteitdata via het internet. Het beschrijven van de datasets leidt tot een betere vindbaarheid van de Nederlandse gegevens. 

Mist u een dataset? Dan horen we dat graag. Neem contact op met het Serviceteam.

Prettige vakantie!
 

Het Serviceteam NDFF is ook in de vakantiemaanden bereikbaar op alle werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. Valideren van waarnemingen wordt door vrijwilligers gedaan en zij gaan ook op vakantie of willen het veld in. Houdt u er dus rekening mee dat het valideren van een waarneming langer kan duren in de vakantieperiode.

Het Serviceteam NDFF wenst u een prettige vakantie!

Agenda

27 juli - 5 augustus
TuinVlinderTelTiendaagse

24 augustus
Nacht van de Vleermuis

27 september
Studiemiddag biodiversiteit & gezondheid

Meer weten over gegevens uit de NDFF

 
                    
Facebook
Twitter
Website
Copyright © 2018 Het Natuurloket / NDFF
U ontvangt dit bericht omdat u zich heeft aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Contactgegevens
Het Natuurloket / NDFF
Natuurplaza - Mercator III
Toernooiveld 1, 6525 ED
Nijmegen

Storing? Kijk hier

 

uitschrijven

 This email was sent to <<e-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Het Natuurloket / NDFF · Natuurplaza · Toernooiveld 1, 6525 ED · Nijmegen, Gelderland 6525 ED · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp